Translate

четвъртък, 6 февруари 2020 г.

Cartoon Network - „Юникити“ – Сезон 2


 От 10 февруари – всеки делник от 17.00 ч.

Епизодите пренасят зрителя в едно радостно кралство, искрящо от блестяща материя, красиви мисли и откъслечни изблици на гняв, защото това е светът на Юникити и нейните приятели, а те обожават приключенията, въодушевлението и танцовите партита.

Вяра Анкова става заместник-председател на Съвета на директорите в дружеството едноличен собственик на Нова Броудкастинг Груп


Ива Стоянова заема позицията управител в медийната компания

Съветът на директорите на Адванс Медиа Груп избра Вяра Анкова за заместник-председател на Съвета на директорите на дружеството, едноличен собственик на Нова Броудкастинг Груп.
От януари 2019 година до днес Вяра Анкова и Николай Андреев управляваха съвместно медийната компания. Адванс Медиа Груп назначи Ива Стоянова за управител на Нова Броудкастинг Груп, като позицията на Николай Андреев се запазва непроменена.
Ива Стоянова се присъедини към екипа на Нова Броудкастинг Груп през декември 2019 година и досега заемаше поста генерален директор „Информация“. Тя има богат опит в няколко медийни компании, като преминава през всички журналистически позиции - от репортер до мениджър.

Web Report: В търсене на чистата журналистика


Авторитетно жури ще оценява материалите в 7 категории, конкурсът на Dir.bg вече е отворен за участие

За трета поредна година най-големият български интернет портал - Dir.bg, организира авторския конкурс за чиста журналистика Web Report. И в тазгодишното издание авторите могат да подават материалите си в 7 категории - Общество, Икономика, Култура и изкуство, Технологии и иновации, Истински истории, Фото репортаж и Видео репортаж.
Web Report е конкурс за важните теми, които вълнуват обществото и авторите, които продължават да спазват професионалните стандарти.
„Има журналисти, които все още търсят истината, за да я поднесат обективна и чиста на своите читатели, зрители и слушатели. Искаме да дадем още една трибуна на техния труд. Да подкрепим усилията им за медийна свобода и да поставим акцент върху важните теми“, казват организаторите.
За да бъдат одобрени материалите за Web Report, те трябва да са написани на правилен български език, да гарантират за достоверността на информацията чрез препратки и цитиране на оригиналните източници и да посочват своя автор.
Всеки от тях трябва да отговаря и на следните изисквания:
- да е публикуван в периода: 01.05.2019 - 01.05.2020г.
- да не е участвал в предишното издание на конкурса;
- да бъде оригинален авторски материал;
Процесът по оценка на материалите ще бъде максимално прозрачен и независим. Журито е съставено от авторитетни журналисти, редактори и професионалисти с дългогодишен опит в медиите. Сред тях са Владимир Жеглов /Основател на Dir.bg и почетен председател на журито/, Венелин Петков /директор „Новини, актуални предавания и спорт”в bTV/, Евгения Атанасова /журналист и продуцент, БНТ/, Ваня Николова /журналист, сценарист/, Яна Пеловска /Управител на Център за развитие на медиите/, Христо Христов /Изпълнителен директор, WhitePress Bulgaria/, Владимир Йончев /Гл. редактор, OFFNews.bg/, Илияна Захариева /Директор "Корпоративни комуникации", А1/, Георги Минев /Гл. редактор, Money.bg/, Илия Вълков /журналист, "Клуб Z"/ и Евгени Димитров /Основател на агенция "Булфото"/.
Заявките ще се приемат само в електронен формат на имейл webreport@webreport.bg. Конкурсът вече е отворен за участие и очаква своите талатливи автори, които се борят за 5 парични и 2 почетни награди. Срокът за подаване на материалите изтича в 00.00 часа на 05.05.2020 г.
Одобрените журналистически материали ще бъдат публикувани в специалната категория "Участници" в сайта на Dir.bg https://webreport.bg, където може да бъде намерена и пълната информация за конкурса.

Трима социални предприемачи продължават към финала на ПРОМЯНАТА


„Неща с душа“, „Тинузавър“ и „Академия за родители“ са финалистите, които ще се борят за голямата награда, а победителят ще стане ясен на 13 февруари

Приключи онлайн гласуването в шестото издание на най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява в партньорство с фондация Reach for Change България – ПРОМЯНАТА. 28 401 души дадоха своя глас за петимата финалисти в конкурса.
След три седмици на оспорвана надпревара за подкрепата на публиката, социалните предприемачи, които събраха най-много гласове и продължават в следващия етап на конкурса, са „Неща с Душа“, „Тинузавър“ и „Академия за родители“.
Кунка Великова и Нина Димова от Неща с душа“ – създават образователни игри и материали, които помагат на децата да учат по-лесно и чрез игра. Особено са полезни за деца със специални потребности, които се затрудняват да усвояват учебния материал от учебниците и хартиените помагала.
Невен Боянов и Ивайло Николов от „Тинузавър“ – платформа, която учи децата на програмиране, математика, физика и електроника по забавен и практичен начин. Те създават специален хардуер, софтуер и учебна методология, с които децата могат да си сглобят сами миниатюрно компютърче, а след това да го програмират.
Мариела Станулова и Ралица Жечева от „Академия за родители“ – платформа, която помага на всички бъдещи и настоящи родители да  отгледат здрави и щастливи деца. Така родителите могат да получат съветите, от които имат нужда – проверени, на едно място и в точния момент.
На 13 февруари тримата финалисти ще имат възможността да представят проектите си пред жури, което включва представители на Нова Броудкастинг Груп и фондация Reach for Change. Освен тях социалните предприемачи ще трябва да убедят и детското жури на конкурса, че техният проект заслужава първото място. Двете журита ще вземат окончателно решение кой ще бъде големият победител в ПРОМЯНАТА тази година. Той ще бъде обявен на официална церемония на 13 февруари вечерта. Класиралият се на първо място ще получи безвъзмездно финансиране от 30 000 лв., а проектите на втора и трета позиция - по 15 000 лв.
Всичките петима финалисти в конкурса тази година /„Неща с душа“, „Тинузавър“, „Академия за родители“, „Академия Миротворци“, „Пукльовците“/ стават част от Инкубатора на ПРОМЯНАТА за период между една и пет години. Те ще получат обучения, консултации от бизнес ментори, достъп до международната мрежа от социални предприемачи на Reach for Change и медийна подкрепа, благодарение на Нова Броудкастинг Груп.

Много смях и настроение на предпремиерната прожекция на новия комедиен сериал „All Inclusive“


Актьорите Елена Атанасова и Ненчо Балабанов изпълниха песента от сериала на живо пред публиката

На 28 февруари в ефира на NOVA точно в 21:00 часа започва новият комедиен сериал All Inclusive, а вчера актьорите, екипът и множество гости се събраха на червения килим за предпремиерна прожекция на поредицата. Сред гостите бяха и зрителите, спечелили покани за събитието чрез Фейсбук игра на страницата на серийния филм. Въпреки снега навън, присъстващите се настроиха на лятна вълна и за това допринесе живото изпълнение на Ненчо Балабанов и Елена Атанасова, които представиха едноименната песен, специално създадена за сериала по текст на Иван Ангелов и музика на Марио Балтаджиев.
Освен песента, която гостите на събитието чуха за първи път на живо, те се насладиха и смяха с глас на цели два епизода от семейната комедия. Свежият хумор, комичните перипетии на героите и техните забавни морски емоции, заредиха позитивно публиката и направиха препратка към любими български комедийни филми от миналото. В сюжета не липсваха изненади и любовни обрати, което подсказа, че любовта е една от основните теми в предстоящите епизоди – тя вълнува всички герои, независимо от тяхната възраст.
„Сериалът е много забавен, но както и в живота, невинаги всичко е само низ от щастливи моменти. Има препятствия, които могат да ни направят по-силни, ако се справим с тях. Нашите герои се изправят и срещу предизвикателства, но хубавото е, когато има положително разрешение в края на ситуацията. Обещаваме на зрителите много любов през целия сезон. И да не забравят, 28 февруари, 21.00 ч. стартира новият сериал All Inclusive! Гледайте го, обещаваме ви страхотно забавление!“, сподели продуцентът Краси Ванков. 
В ролите на двете семейни двойки влизат Елена Атанасова, Ненчо Балабанов, Любен Кънев и София Маринкова. Компания им правят Йоанна Начева, Силвестър Велячки, Нели Монеджикова, Любомир Бъчваров, Алекс Иванов и Петър Калчев. Участват още: Димитър Баненкин, Явор Борисов, Елени Декидис, Мирела Карабанчева, Александрия Чальовски, Любомир Димитров, Стефан Георгиев, Теди Цветкова, Алек Чурчич, Красимир Добрев, Халед Канхуш, Виктор Иванов, Живко Сираков, Моника Иванова, Кирил Стоянов и други.