Translate

сряда, 5 февруари 2020 г.

Името на розата“ завладява ефира на bTV


Бележитата историческа драма ще се излъчва всяка делнична вечер от 21.30 часа

Историческата драма по едноименния роман на Умберто Еко ще завладява ефира на bTV всяка делнична вечер от 21.30 часа. Минисериалът ще представи бележитите герои на Еко - просветления брат и неговият млад чирак, които ще разследват серия от мистериозни смъртни случаи в абатство, рискувайки гнева на могъщ инквизитор.
Английският францискански монах Уилиям от Баскервил /изигран от Джон Туртуро/ е изпратен от императора на Свещената Римска империя в Северна Италия. Задачата на Уилиям е да разследва загадъчни убийства, случили се в стар манастир. Най-голямото му богатство е неговата библиотека, съдържаща хиляди безценни произведения от всеки клон на знанието. Около загадъчния лабиринт на библиотеката и интригите сред монасите в манастира се крие и безмилостният убиец. Неговите действия отразяват не просто мнението му за нуждата от образование, но и идеологическата борба в самата църква – трябва ли духовенството да се откаже от богатствата си или властта и парите ще помогнат на папата да контролира целия западен свят?
Уилиям и неговият помощник Адсо /Деймиън Хардунг/ имат седем дни, за да разкрият кой от монасите извършва престъпленията и да спасят манастира от разруха. Вижте вълнуващата история, изпълнена с мистерии, любов, убийства, призраци и засади, всяка делнична вечер от 21.30 часа по bTV.

Няма коментари:

Публикуване на коментар