Translate

четвъртък, 27 юни 2019 г.

24KITCHEN - Моята кухня е най-добрата – Нова Зеландия – Сезон 4


Всеки ден от 17:00 ч.
Премиера 9 юли 2019

„Моята кухня е най-добрата - Нова Зеландия“ се завръща, за да представи пред света истинските богатства на Нова Зеландия – хората, прекрасните кътчета и местното производство на съставки. В ролята на жури влизат световноизвестните австралийски готвачи Пийт Евънс и Маню Фидел.
Шест двойки домашни готвачи се състезават за награда от $100,000 и титлата шампион на "Моята кухня е най-добрата - Нова Зеландия“,
но за да стигнат до финал, те трябва да се справят с редица кулинарни предизвикателства.
В първия кръг на надпреварата шестте отбора трябва да превърнат трапезариите си в ресторанти. Задачата им е да приготвят тристепенно меню, което да поднесат на журито и на петте противникови двойки. Те, от своя страна, трябва да оценят ястието на домакините. Конкурентните отбори поставят оценка по скалата от 1 до 10 за цялото меню, а журито оценява всяко ястие по отделно.
В края на първия рунд отборът с най-малко точки бива елиминиран, така че бъдете готови за напрежение от самото начало.

FOX - Легион – Сезон 3


От 8 юли, всеки понеделник от 23:00
Премиера за България

Базиран на комикса на Marvel от Крис Клермонт и Бил Синкевич, „Легион“ разказва историята на Дейвид Холър /Дан Стивънс/, мъж, който вярва, че страда от шизофрения, но открива, че всъщност вероятно е най-могъщият мутант, когото светът някога е виждал.
Още от детството си Дейвид е прехвърлян от една психиатрична болница в друга, до момента, когато в началото на 30-те си години среща и се влюбва в красива, но неспокойна пациентка на име Сид /Рейчъл Келър/. Дейвид и Сид преживяват изумителна среща, след която Дейвид трябва да се изправи пред шокираща възможност –  гласовете, които чува и виденията, които има, да се окажат истински.  С помощта на Сид и екип от специалисти, всеки от които също със специална дарба – „Птономи“ /Джеръми Харис/, „Кери“ /Амбър Мидхундер/ и „Кари“ /Бил Ъруин/ – Дейвид отключва една дълбоко потискана истина – че през целия си живот е преследван от зъл паразит с невъобразима сила. Познато като „Краля на сенките“, това зловещо създание се появява в образа на приятелката му „Лени“ /Обри Плаза/, но всъщност е древно същество на име „Амал Фарук“.
С участието на:
Дан Стивънс като Дейвид Холър
Рейчъл Келър като Сидни Барет - Сид
Обри Плаза като Лени Бъскър
Бил Ъруин като Кери Лаудърмилк

National Geographic връща света към златния век на Космоса


„Аполо: мисии до Луната“ отбелязва 50-годишния юбилей от първото стъпване на Луната и улавя емоциите и залога, съпътстващи великото постижение.
Премиерата на двучасовия документален филм от носителя „Еми“ и „Пибоди“ –
Том Дженингс ще бъде излъчена на 07.07. от 21.55 ч. по National Geographic.
Тя поставя началото на едномесечната програма, посветена на Космоса

Във филма са представени нечувани досега аудиозаписи, нови кадри и редки снимки от всички дванадесет мисии, за да бъде разказана пълната история на легендарната космическа програма на НАСА – „Аполо“.
На 20 юли 1969 г., Нийл Армстронг слиза по малка стълба, за да стъпи на лунната повърхност, и казва:  Това е една малка крачка за човека, един огромен скок за човечеството“ /That’s one small step for man, one giant leap for mankind/. На този съдбоносен ден повече от половин милиард души гледат по телевизията как Аполо 11 става първият космически полет, който отвежда човек на Луната. Проведена от астронавтите Армстронг, Майкъл Колинс и Бъз Олдрин, мисията успешно слага край на космическата надпревара и постига целта на САЩ, поставена от президента Кенеди. Този исторически подвиг променя света завинаги.
За да отбележи 50-годишния юбилей, National Geographic стартира едномесечна програма, посветена на Космоса, с двучасовия документален филм „Аполо: Мисии до Луната“. Филмът е продуциран и режисиран от носителя на „Еми“ и „Пибоди“ Том Дженингс. /„Катастрофата на Чалънджър: Изгубените записи“, „Даяна: Нейната история, с нейните думи“/.
Филмът обхваща повече от 500 часа филмови кадри, 800 часа аудио записи и 10 хиляди снимки. Продукцията И е в типичния стил на Дженингс, включващ разказ от първо лице, с които цели да за да отведе зрителите зад кулисите. Тази съкровена и задълбочена филмова история обхваща целия период на програмата „Аполо“ на НАСА – от злочестата мисия „Аполо 1“, която струва живота на трима астронавти, до последния полет, с който се слага край на програмата.
Освен аудио и видеозаписите на смелите астронавти, „Аполо: Мисии до Луната“ създава пъстър калейдоскоп от гледни точки и звуци, които ни връщат в златния век на астронавтиката.
Филмът представя новооткрити кадри и нечувани досега аудиозаписи, за да ни покаже ключовите моменти от постигането на американската цел да бъде изпратен човек на Луната преди 1970 г. Без да бъдат представяни от разказвач или коментатори, мисиите са разгледани само чрез архивни телевизионни кадри, нечувани досега радиопредавания, домашни филми, кадри на НАСА и аудиозаписи от командния център, за да се създаде усещането, че зрителят е непосредствен наблюдател на събитията. Във филма за пръв път се дава публичност на видеозаписи на НАСА и аудиозаписи от черните кутии от капсулите на „Аполо“, както и на синхронизация на 30-каналния аудиозапис от контролния център.
„Аполо: Мисии до Луната“ разкрива какво се е случвало не само в командния център на Земята, но и в домовете на семействата и приятелите на хората, поели към небесата“, казва Дженингс. „Целият свят спря за момент за се радва и гордее от безграничното усещане за смелост и оптимизъм, което бе възможно заради „Аполо“.“
„Аполо: Мисии до Луната“ не е просто за забавление, това е преживяване. Той е изпълнен със съкровени и силни моменти, които ви оставят без дъх и разкриват човешкото лице на героизма по време, когато страната ни, а и целият свят, бяха дълбоко разделени. „Аполо“ съживи страстта ни към космическите изследвания, нещо което е втъкано дълбоко в нашето човешко ДНК и е от основен интерес за National Geographic. Днес, 50 г. по-късно, този филм не би могъл да бъде по-актуален. Той ни напомня какво можем да постигнем заедно и има силата да промени всички ни“, казва Джоф Даниълс, изпълнителен вицепрезидент на световния отдел за документални развлекателни предавания на National Geographic.
Саундтракът на филма е композиран от Джеймс Евърингам от Bleeding Fingers Music и е продуциран от носителя на „Оскар“, „Златен глобус“, награда „Тони“ и „Грами“ Ханс Цимер и номинирания за награда „Еми“ Ръсел Емануел. Музикалния съпровод на филма улавя духа на времето. Преобладаващо оркестралния саундтрак включва и  електронни звуци от 60-те години, времето на разцвета на космическата програма на НАСА, включително отворените радиочестоти на мисиите на „Аполо“.
„Аполо: Мисии до Луната“ е подуциран от 1895 Films за National Geographic Documentary Films.
Дженингс е изпълнителен продуцент и режисьор от страна на 1895 Films. Бернадет Макдей е изпълнителен продуцент и редактор, а Хамиш Муикура е изпълнителен вицепрезидент на „Програма и развитие“ от страна на National Geographic Documentary Films.
Освен „Аполо: Мисии до Луната“, с който ще бъде открит месецът, посветен на космическите изследвания на National Geographic, специалният програмен уикенд блок ще представи и следните филми:
--------
Записите на Нийл Армстронг – на 07.07. от 20:55 ч.
Едночасовият документален филм предоставя личен и задълбочен поглед към Нийл Армстронг, първия човек, стъпил на Луната. Официалният биограф на Армстронг, членове на семейството и колеги разкриват пред National Geographic съкровените си мисли и спомени за един от най-големите световни герои.
--------
Мисия до Сатурн: Пръстените – на 14.07. от 20:55 ч.
Този едночасов филм дава на зрителите невероятен поглед към планетата и показва едно вътрешно проучване на екипа, който е мечтал да я изследва. Роботизираният космически кораб „Касини“ се гмурва в атмосферата на Сатурн в опит да оцелее максимално дълго след спускането си към планетата. След героични три и половина часа, „Касини“изпраща последния си сигнал.
--------
Аполо: Завръщане до Луната – на 14.07. от 21:55 ч. и 22:55 ч.
Използващ съвременна гледна точка и изработен чрез бързоразвиващите се процеси и техники, документалният филм описва епичното пътешествие до Луната. Този задълбочен поглед показва детайли от пътешествието чрез разказите на онези, които са допринесли за мисията „Аполо 11“.
--------
Изследовател: Пътуване до спътника Европа – на 21.07. от 20:55 ч.
Европа — ледената луна на Юпитер, на 780 милиона км. от Земята — може да бъде най-добрата ни надежда да намерим извънземен живот в Слънчевата система. Днес, екип от иновативни изследователи и учени, планират мисия до Европа, за да отговорят на въпроса възможно ли е да има живот там?
--------
Катастрофата на Чалънджър: Последната мисия – на  21.07.
Филмът проследява трагичния разказ за историческата космическа совалка „Чалънджър“ и нейния екипаж. Събитията от дните, предшестващи катастрофата, са разгледани детайлно, без да се използват разказвач или нови интервюта. Вместо това историята е разказана чрез журналистически репортажи, редки кадри, множество записи на НАСА и интервюта с онези, които са били част от тази уникална мисия.

24KITCHEN – Островни пиршества с Питър Курувита


Четвъртък от 13:00 ч.
Премиера на 4 юли

Страстта на Питър Курувита към кулинарните пътувания го тласка към едно вълнуващо пътешествие из съседните островни държави.
Все още под влияние на скорошното си посещение в Шри Ланка, Питър поема по неотъпканите пътеки в един малък, но пък изключително богат на културно разнообразие, географски регион.
Ще посети острови, разположени между Филипините и Индонезия, а след това ще се отправи към Вануату, преди да се озове в живописния район на островите Кук. Срещите със сърдечните местни хора ще накарат Питър да усети духа и богатата култура на всеки един от тези народи. Ще научи тайните на уникалната им кухня, съдържаща обилно количество морски храни, включително индонезийска риба тон с къри, филипинска кисела супа и тихоокеански рак. Свинското също е популярно измежду югоизточните азиатски нации, приготвено на шиш, особено за специални семейни събития.