Translate

четвъртък, 27 юни 2019 г.

Волейболистка стана Мис Асеновград, а Петя Буюклиева и кмета на града пяха в дует


177-сантиметровата  естествена блондинка Мария Попова /22 год./ бе избрана за най-красивата асеновградчанка. Тя стана победител в конкурса "Мис Асеновград 2019 г." сред още 10 други момичета. Лентата й бе връчена от кмета на град Асеновград д-р Емил Караиванов, а короната й постави на главата Мис България 2018 Теодора Мудева. Мария е възпитаничка на спортното училище "Васил Левски" в Пловдив с волейбол, а от седем години се занимава с мода. След тази победа, синеоката красавица ще има възможността да вземе участие в националния конкурс "Мис България" в края на годината. 
Първа подгласничка стана Таня Александрова, която е на 23 г. Тя завършва магистърската си степен за фармацевт и работи в аптека в Асеновград. Таня грабна сърцата и на присъстващите във фоайето на Градска библиотека "Паисий Хилендарски" в града. Така момичето бе удостоено с титлата "Лице на публиката".
Втората подгласничка е 18-годишната Цветислава Киркова, която ще продължи висшето си образование в специалност "Филмови науки" в Англия.
За трета подгласничка на победителката бе провъзгласена Радина Нейкова, на 18 г. Тя се занимава професионално със спортни танци и скоро й предстои държавно първенство.
Журито беше в звезден състав - Мис България 2018 Теодора Мудева, Стефи Стаменова - Мисис Баба 2019, Мисис България Станислава Андреева, Мис Интернейшънъл Туризъм Рени Радева, бившият национал и настоящ треньор на волейболния тим Локомотив ПД Петър Узунов, дизайнерът Стоян Радичев, лайфстайл репортера на вестник Марица Десислава Дамянова, спонсори и представители на общината.
Момичетата се представиха в три тура – с луксозни италиански бижута, по бански костюми и със специално ушитите за конкурса тоалети на дизайнера от Асеновград Стоян Радичев. За тяхната бляскава визия пък се погрижи топ коафьора от Пловдив Пепи Николова и гримьорите на Radiant. Между туровете пяха вокалната половинка на световноизвестния ди-джей Таркан – Нелита и очарователната Боряна Баташова, която бе и водеща на конкурса.
Всички участнички получиха подаръци от Кристиян оф Рома, Рефан, обучение по английски език с учители от Чикаго, предоставено от волейболиста Петър Узунов, бижута от италианския бранд Амен и часовници Дудъл.
Конкурсът Мис Асеновград бе черешката на тортата от празника на града „Красотата на Асеновград“. През целия ден имаше наситена културна програма, която стартира с 100-годишния обичай Каленица. През деня се проведе надпреварата  След това се проведе надпреварата Мини мис и мистър Асеновград за деца между 4 и 14 годишна възраст. Танцовите формации на града – Косараи Индиго заредиха публиката с много настроение, а популярната изпълнителка Бриана Пантелеева вдигна асеновградчани на хоро. Част от празника на града бе и тийн звездата Биляна Лазарова.
Гранд дамата Петя Буюклиева пък избра родния Асеновград, за да отпразнува 60-тия си юбилей с концерт-подарък към съгражданите си. В препълнената зала на Библиотеката се бе събрал половината град, който пя и танцува с нея. Кметът на град Асеновград д-р Емил Караиванов, пък показа завидни гласови данни, след като Петя го приобщи към една от песните й. На финала той я поздрави с букет и торта с нейния лик. От вълнение звездата от Капките се разплака на сцената и за финал изпя песента си, посветена на родния й град.

Няма коментари:

Публикуване на коментар