Translate

четвъртък, 8 октомври 2020 г.

Георги Милков става водещ на „Религията днес“ по БНТ 1

Новото предаване ще се излъчва всяка събота от 16.00 часа

„Религията днес“ е най-новото предаване в ефира на БНТ. То ще се излъчва всяка събота от 16:00 часа. Водещ е журналистът Георги Милков, който се завръща в обществената телевизия и е познат на зрителите от предаването „Плюс това“ /2015-2018/ и от многобройните му публикации и анализи на международни събития и новини, както и серията интервюта със световни лидери като Шимон Перес, Реджеп Таип Ердоган, Шиндзо Абе, Бенямин Нетаняху, Файез Сарадж и др. С неподправен интерес към всичко случващо се около нас, той ще ни представя историята и най-разпространените религии в България, както и поглед от света.

„В последните месеци екипът ни работи за утвърждаване на предаванията в есенния сезон. Усилията ни са насочени към повишаване на качеството на продукциите на БНТ при спазване на принципа на независимост и безпристрастност. Предавания за образование, религия и история категорично имат своето място в обществения ефир. Затова поканихме професионалист като Георги Милков, който има задълбочен интерес към религиите и традициите. Вярваме, че опитът и харизматичната му личност ще помогнат да го реализира успешно“, казва Ивайло Огнянов, програмен директор на БНТ1.

Предаването „Религията днес“ е с образователен характер. То ще запознава зрителите с историята и взаимодействието на най-разпространените религии в България. Предимство ще имат рубриките, посветени на историята и настоящето на православието, като традиционно вероизповедание в България. У нас православието се представлява от Българската православна църква и затова основно място в предаването ще имат разговорите с нейни представители. Наред с това ще присъстват и темите за другите религии и християнски деноминации, изповядвани в България – римо-католицизъм, протестантство, ислям, юдаизъм.

В предаването ще гостуват хорови формации и състави, представящи шедьоври на православната музика. Ще бъдат разглеждани различни аспекти на християнската култура и изкуство. Ще се развива и рубриката „Под едно небе“, представяща отделните религиозни вероизповедания в България. Тя ще се реализира от регионалните телевизионни центрове на БНТ в страната.

„Религията днес“ ще допълни линията от продукции за история и религия на БНТ. Заедно с познатите формати „История.БГ“ /значими събития и личности от историята на България/, „Джинс“ /уникално по рода си предаване за генеалогия и родова памет/ и „Домът на вярата“ /документална поредица/. Четирите предавания показват на зрителите традициите и духовния живот, запознават ги с онези обители и пазители на православната вяра, българщината през вековете и религията по света и у нас.

 

„Най-скъпата арт галерия в света“ гостува в Serdika Center

За първи път в България пристигнаха реплики на 20 световноизвестни картини от легендарни художници

От 5 до 18 октомври Serdika Center е домакин на „Най-скъпата арт галерия в света“ - изложба на реплики на 20 от най-високооценените произведения на изкуството. За първи път в България на едно място гостуват „двойници“ на най-популярните картини на легендарни художници като Пол Сезан, Винсент ван Гог, Густав Климт, Пабло Пикасо, Леонардо да Винчи, Анди Уорхол и много други. Картините са прецизно изработени от талантливи артисти, които са използвали подобни техники на изрисуване като при оригиналите, и вече са изложени на 3 острова на ниво -1 в Сердика Център.

Оригиналите на произведенията не са били събирани под един покрив никога, тъй като са разпръснати по галерии из целия свят или в частни колекции. Реплика на „Спасителят на света“ от Леонардо да Винчи – най-скъпата картина в историята на човечеството, продадена за 469,7 милиона долара, копия на известните „Играчи на карти“ на Пол Сезан и „Портрет на Адел Блох-Бауер I“ от Густав Климт, и двойник на „Писъкът“ на Едварт Мунк са само част от световните художествени класики, които посетителите на търговския център ще видят отблизо.

Те ще могат да научават повече за историята на картината и нейния автор, да разберат как и от кого е била закупена, на каква парична стойност е оценена и други любопитни факти за шедьовъра. За тази цел посетителите на арт галерията могат да използват както мултимедийните информационни екрани, така и да се допитат до “куратора” на Сердика Център. Той ще бъде на място от  понеделник до четвъртък между 16:00 и 20:00 часа, както и от петък до неделя между 12:00 и 20:00 часа.

Изложбата е отворена за посетители всеки ден от 5 до 18 октомври с работното време на мола-от 10:00 до 21:00 часа. Входът е свободен.

 

 

 

Лидл България с отличие от Employer of Choice Awards

Милена Драгийска получи наградата в категория „Посланик на работодателска марка“

 

Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България, спечели престижното отличие „Посланик на работодателска марка“ на Employer of Choice Awards. В дебютното издание на конкурса за България се включиха общо 77 уважавани работодатели, които бяха номинирани в 12 категории и оценени от независимо жури с експерти с богат международен опит от цял свят. След техния вот 13 победители бяха отличени и получиха първите призове Employer Of Choice Awards.

В тази връзка Драгийска споделя:

-Тази награда е изключителен повод за радост. За мен е чест да получа отличие в конкурс с международно признание като Employer of Choice. Вече 10 години в Лидл България вървим напред и държим фокусът ни да бъде винаги върху развитието на хората и бизнеса по отговорен и вдъхновяващ начин. Изграждането на силна лидерска култура и работодателска марка, която да подобряваме непрекъснато, са целите, които следваме всеки ден и които днес ни носят редица признания.

„Целта на Employer Of Choice Awards е да предостави поле за изява на компаниите, които имат проекти в сферата на човешките ресурси, за да ги покажат и да бъдат признати. България има страхотен потенциал за развитие и с реални примери показахме заедно, че у нас компаниите умело се грижат, управляват човешкия ресурс и работодателска марка. Носещи международно признание, наградите Employer Of Choice Awards са повод за гордост за всяка компания победител“, коментират организаторите на Employer Of Choice Awards.

Лидл България работи за изграждането на силна работодателска мярка от 2016 година насам. Успехите на компанията в тази посока се отразяват пряко във високата удовлетвореност на служителите, която се измерва регулярно чрез обхватно вътрешно допитване „Пулсът на Lidl“. Проучването отчита 90% удовлетвореност през 2019 г., както и позитивна нагласа сред служителите самите те да бъдат посланици на Lidl. През тези години, компанията засилва и своята позиция като предпочитан работодател. Днес вече е най-желаното работно място сред хранителните вериги, според проучвания на Employer of choice и Graduate Survey, които в последните две години събират мнения от близо 37 хил. работещи и студенти. Компанията получи още и престижното отличие Top Employer 2020 за България и Европа.