Translate

четвъртък, 19 август 2021 г.

Фич потвърждава дългосрочния рейтинг на Международната инвестиционна банка от „А-“ със стабилна перспектива

 

 

На 18 август 2021 г. международната агенция за кредитен рейтинг Фич Рейтингс потвърди дългосрочния рейтинг на Международната инвестиционна банка „А-“ със стабилна перспектива.

Потвърждението на рейтинга, третото за МИБ за 2021 г., оцени финансовата стабилност на Банката и нейния ефективен отговор на последиците от пандемията COVID-19.

Сред основните фактори, които стоят в основата на рейтинга A-, Фич посочва финансовата платежоспособност и рисковите профили, подкрепени от текущите и прогнозираните нива на капитализация, стабилната ликвидност, стабилната бизнес среда, продължаващото нарастване на обемите, диверсификацията и качеството на кредитните операции след преместването на централата на банката в Будапеща през 2019г., както и постоянната подкрепа на нейните държави-членки.

Фич подчертава, че въпреки силния отрицателен ефект от пандемията COVID-19 върху световната икономика, Банката не се е отклонила от установения си бизнес план и продължава стабилно и успешно да реализира дългосрочната си стратегия.

Агенцията оценява положително непрекъснатото подобряване на средното кредитно качество на кредитния и документалния портфейл на Банката, благодарение на текущия фокус върху кредитиране на базирани в ЕС кредитополучатели в съответствие със стратегията за европеизация на МИБ.

Агенцията подчертава, че МИБ демонстрира силен ликвиден буфер и високо ниво на качеството на касовите активи. Агенцията обръща внимание на нарастващата способност на институцията да събира парични средства на капиталовите пазари и нарастващата диверсификация на източниците на финансиране, включително чрез  Програмата MTN за 1,5 млрд., регистрирана през 2020 г. на Дъблинската фондова борса.

„Потвърждаването на дългосрочен кредитен рейтинг на МИБ от „А-“ със стабилна перспектива представлява и още едно важно потвърждение за стабилността и динамичното развитие на Банката в пълно съответствие с нашата стратегия.“ - коментира Николай Косов, председател на Управителния съвет на МИБ, - „Това е силен положителен сигнал, който ще бъде добре приет от нашите инвеститори, клиенти и партньори и ще има положително въздействие върху увеличаването на нашата подкрепа за държавите-членки“.

 

FOX CRIME - Броукънуд, сезон 7

Премиера: 20 август от 22:00 часа

Излъчване: Всеки петък от 22:00 часа

Времетраене: 120 мин.

Жанр: Криминален

 

 

Тази заплетена новозеландска мистерия проследява живота на следовател Майк Шепърд, който пристига в привидно спокойното градче Броукънуд с ретро кола, колекция от кънтри музика и множество бивши съпруги. Негова партньорка е следователката Кристин Симс, която обича да следва правилата и е с 15 години по-млада от колата му. Много скоро Шепърд осъзнава, че Броукънуд е град пълен с тайни и подозрения.

В ролите: Нийл Риа, Фърн Съдърланд.

 

National Geographic - Фабрика за храна, сезон 6 /12 еп. по 30 мин./

Премиера: 20 август 2021 г. от 19:00 и 19:30 ч.

Излъчване: Всеки делничен ден от 19:00 и 19:30 ч.

 

 

Зад всяка опаковка чипс, кен бира, блокче шоколад и пакет хляб стои индустриална поточна линия, отвеждаща всеки продукт до масовия потребител. Поредицата надниква зад кулисите на необикновения, интригуващ процес на производството на любимите ни храни.

 

Горещото футболно лято продължава с EON SPORTS MODE

За спортните фенове в иновативната платформа EON се добавя поддръжка на спортна статистика за още футболни първенства

 

 

От 3.08. /петък/ най-популярната за почитателите на спорта функционалност на иновативната
телевизионна платформа
EONEON SPORTS MODE – включва и спортна статистика за едни от най-популярните футболни първенства у нас и в Европа. Феновете вече имат достъп не само до срещите, но и до разнообразна специализирана информация, свързана с английската Висша лига, немската Бундеслига, испанската Ла Лига, френската Лига 1, италианската Сериа А и българската Първа лига от родния шампионат.

Независимо дали мачът е в реално време или вече е минал, с функцията EON SPORTS MODE почитателите на футбола получават подробни и изчерпателни данни за срещите, съставите на отборите и играчите – рождена дата, позиция на терена, картони, смени и още много. Създадена специално за феновете, авангардната технология позволява и проследяване на статистика в реално време през платформата.

Сред предимствата на EON SPORTS MODE е и лесният достъп – спортните данни са налични чрез отделна икона на екраните на всички устройства, на които потребителите използват EON, както у дома, така и в движение. Телевизор, таблет, лаптоп или телефон – горещото футболно лято е навсякъде с нас. Така EON SPORTS MODE гарантира отлична осведоменост за мачовете с незабавен и лесен достъп до цялостна статистика – картони, удари, точни и неточни удари, нарушения, тъчове, засади, смени, отбелязани голове.

Дори ако почитателите на играта са пропуснали важни срещи, те имат на разположение цялата информация за класиране на отборите от първенството, изиграните мачове, победи, загуби, точки, допуснати и отбелязани голове, голова разлика и др.

Разширяването на списъка с футболни първенства, за които е достъпен EON SPORTS MODE в платформата, е поредната стъпка на Vivacom за предоставяне на изключително изживяване с персонализиран фокус върху нуждите на потребителите. Платформата ЕON, разработена от United Cloud, водещият център за високотехнологични иновации на United Group, се предлага в три удобни пакета – LIGHT, FULL и PREMIUM. Те комбинират премиум функционалности, сред които до 7-дневен ТВ архив на повече от 200 канала, каталог с качествено видео съдържание с над 15 000 заглавия в EON Видеотека, които непрекъснато се обновят, и супербърз интернет. Пакетите осигуряват добавена стойност за потребителите и ги улесняват да изберат варианта, който най-добре отговаря на техните нужди и бюджет.

 

 

сряда, 18 август 2021 г.

Андре Токев, Юри Велев и Петьо Станишков търсят най-добрата модерна българска рецепта

Хоби готвачите от цялата страна могат да изпращат своите рецепти до 27 август

 

 

Комбинация от кулинарни експерти събра МЕТРО България в журито на кулинарния конкурс „Вкусът от бъдещето днес“. Към признатите шеф готвачи Андре Токев, Юри Велев и Петьо Станишков се присъединяват кулинарният блогър и автор на рецепти Сандра Алексиева и световноизвестният кулинарен фотограф Илиан Илиев. Разнообразният професионален профил на журито предполага и оценяването на кандидатурите да бъде по множество критерии, сред които вкус, креативност и презентация на ястието.

Задължително условие за участие в конкурса е ястието да съдържа поне 2 от традиционните български продукти – розов домат, кромид лук и смилянски фасул, да се приготвя за по-малко от 45 минути и за направата му да е нужно само стандартно кухненско оборудване. Кандидатите могат да изпращат своите рецепти и снимки на приготвеното ястие до 27 август включително на Facebook страницата на МЕТРО Академия или на адрес office.academy@metro.bg.

Журито ще избере четирите най-добри рецепти, които да бъдат представени на финала на конкурса на 12 септември по време на ежегодното събитие на МЕТРО България „Фестивал на розовия домат“. По време на финалите участниците ще трябва да приготвят на живо пред журито своите ястия, а рецептата-победител ще стане част от менюто на ресторанта на един от най-успешните шеф готвачи у нас – Moments by Andre Tokev.

Кулинарният конкурс „Вкусът от миналото днес“ е част от мащабната инициатива на компанията „Отгледано с грижа в България“, която цели да подкрепи българските земеделци и родното производство. Инициативата обхваща над 430 вида локални артикула, доставени от над 300 земеделци и малки хранителни предприятия директно до 11-те магазина на компанията в цялата страна. Асортиментът на програмата включва както пресни плодове и зеленчуци, така и млечни продукти, месо и мед. По този начин МЕТРО България се стреми да скъси дистанцията на пресните български земеделски продукти от полето до трапезата.

Кулминацията на програмата и тази година ще бъде „Фестивалът на Розовия домат“, който се провежда в София в началото на есента и дава възможност на местните земеделци да достигнат директно до потребителите и да презентират продукти собствено производство. Фестивалът ще се проведе на 12 септември в Княжеската градина, където посетителите ще имат възможността да открият както земеделски продукти директно от производители, така и да се насладят на специално брънч меню от едни от водещите ресторанти в страната, да научат ценни съвети за природосъобразен начин на живот и да проследят на живо финала на кулинарния конкурс „Вкусът от миналото днес“.