Translate

сряда, 18 август 2021 г.

Андре Токев, Юри Велев и Петьо Станишков търсят най-добрата модерна българска рецепта

Хоби готвачите от цялата страна могат да изпращат своите рецепти до 27 август

 

 

Комбинация от кулинарни експерти събра МЕТРО България в журито на кулинарния конкурс „Вкусът от бъдещето днес“. Към признатите шеф готвачи Андре Токев, Юри Велев и Петьо Станишков се присъединяват кулинарният блогър и автор на рецепти Сандра Алексиева и световноизвестният кулинарен фотограф Илиан Илиев. Разнообразният професионален профил на журито предполага и оценяването на кандидатурите да бъде по множество критерии, сред които вкус, креативност и презентация на ястието.

Задължително условие за участие в конкурса е ястието да съдържа поне 2 от традиционните български продукти – розов домат, кромид лук и смилянски фасул, да се приготвя за по-малко от 45 минути и за направата му да е нужно само стандартно кухненско оборудване. Кандидатите могат да изпращат своите рецепти и снимки на приготвеното ястие до 27 август включително на Facebook страницата на МЕТРО Академия или на адрес office.academy@metro.bg.

Журито ще избере четирите най-добри рецепти, които да бъдат представени на финала на конкурса на 12 септември по време на ежегодното събитие на МЕТРО България „Фестивал на розовия домат“. По време на финалите участниците ще трябва да приготвят на живо пред журито своите ястия, а рецептата-победител ще стане част от менюто на ресторанта на един от най-успешните шеф готвачи у нас – Moments by Andre Tokev.

Кулинарният конкурс „Вкусът от миналото днес“ е част от мащабната инициатива на компанията „Отгледано с грижа в България“, която цели да подкрепи българските земеделци и родното производство. Инициативата обхваща над 430 вида локални артикула, доставени от над 300 земеделци и малки хранителни предприятия директно до 11-те магазина на компанията в цялата страна. Асортиментът на програмата включва както пресни плодове и зеленчуци, така и млечни продукти, месо и мед. По този начин МЕТРО България се стреми да скъси дистанцията на пресните български земеделски продукти от полето до трапезата.

Кулминацията на програмата и тази година ще бъде „Фестивалът на Розовия домат“, който се провежда в София в началото на есента и дава възможност на местните земеделци да достигнат директно до потребителите и да презентират продукти собствено производство. Фестивалът ще се проведе на 12 септември в Княжеската градина, където посетителите ще имат възможността да открият както земеделски продукти директно от производители, така и да се насладят на специално брънч меню от едни от водещите ресторанти в страната, да научат ценни съвети за природосъобразен начин на живот и да проследят на живо финала на кулинарния конкурс „Вкусът от миналото днес“. 

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар