Translate

сряда, 14 март 2018 г.

Ефективна защита и детокс на кожата в градска среда от NIVEA

Специално създадена за нуждите на кожата в градска среда, новата серия NIVEA Urban Detox с високоефективни антиоксиданти и хиалуронова киселина осигурява детоксикация на кожата от градските замърсявания, интензивна хидратация и ефективна UV защита. Серията включва защитен дневен крем, детоксикиращ нощен крем и три 1-минутни маски за дълбоко прочистване, интензивна хидратация и свиване на порите.
NIVEA Urban Detox е първата серия, осигуряваща допълнителна защита срещу неблагоприятните влияния, които забързания и динамичен градски живот оказва върху кожата на лицето – силно замърсяване и запушване на порите, загуба на хидратация, преждевременно стареене на кожата и много други. Ефективната формула с хиалуронова киселина и екстракт от органичен зелен чай помага на кожата да се запази свежа и здрава, като интензивно я хидратира и защитава от вредните влияния на градската среда.
Дневният крем NIVEA URBAN SKIN е осигурява интензивна, 48ч. хидратация.
Ефективната формула с естествени антиоксиданти подпомага собствената защитна система на кожата и я защитава от вредните UV лъчи, благодарение на SPF 20.
Докато през деня кожата се защитава, през нощта тя има нужда да се възстанови,  диша и да почива ефективно. Нощният крем URBAN SKIN DETOX ефективно снабдява кожата с антиоксиданти и възстановява оптималното ниво на pH на кожата. Естествените антиоксиданти в нощния крем URBAN SKIN укрепват присъщата защитна функция на кожата. След една седмица редовна употреба кожата сутрин е по-свежа и здрава на вид.
Тъй като градският въздух съдържа миниатюрни частици, понякога 20 пъти по-малки от самите отвори на порите, почистването в дълбочина е един от най-важните етапи в грижата за кожата. Трите 1-минутни детоксикиращи маски за лице NIVEA Urban Detox почистват кожата в дълбочина, като намаляват влиянието на вредните фактори на околната среда. 1- минутната маска с бяла глина и екстракт от магнолия действа като магнит и детоксикира кожата, „издърпвайки“ замърсяванията, себума и излишното омазняване, предотвратява появата на пъпки и позволява на кожата да диша свободно. Маската за лице Urban Detox с био зелен чай и хиалуронова киселина ексфолира мъртвите клетки на кожата и я почиства в дълбочина, като същевременно я хидратира мигновено. Третата от серията 1-минутни маски за лице Urban Detox е със самозагряваща се формула за дълбоко почистване и свиване на порите. Гелообразната формула с екстракт от магнолия детоксикира кожата, като намалява въздействието на стресовите фактори на околната среда и ежедневните замърсяванията.
Новата серия NIVEA Urban Detox дарява кожата с точно това, от което се нуждае, за да бъде свежа и защитена през целия ден и да устои на предизвикателствата на забързания градски живот.

Специалист с опит в детската урология вече приема пациенти в медицинския център на УМБАЛ Бургас – „Св. Николай Чудотворец“



Д-р Мая Катрафилова от началото на 2018 г. работи едновременно в центъра и в Отделението по урология на Бургаската болница. Тя е от Несебър и споделя, че винаги е искала да работи близо до родното си място.
Завършва медицина през 2006 г. в МУ-София и става асистент в Катедра по фармакология. Била е лекар и в Спешно отделение. Специализира урология в Атина, където обучението по тази специалност е на много високо ниво. Работила е и в Клиника по детска урология в Атина и споделя, че има интерес да развива в Бургас тази сфера на урологията.
„С ръководството на МЦ „Св. Николай Чудотворец“ планираме кампания, насочена към родителите на малки деца. Често се сблъсквам с погрешни мнения и митове, свързани с урологичните състояния при деца, например т.нар. скрит тестис. Неглижирането на това състояние, дългото чакане в пъти повишава риска от онкологични заболявания“, посочва д-р Катрафилова.
Освен при момчета и мъже, урологични проблеми се срещат и при жените. Най-честият е инконтиненцията (незадържане на урина). „Жените смятат, че това е гинекологичен проблем, но не винаги е така. Причината може да бъде неврологична, гинекологична, но лечението се осъществява с участието на уролога“, добавя тя.
Засега д-р Катрафилова преглежда по Здравна каса само в МЦ „Св. Николай Чудотворец“ – всеки четвъртък и петък следобед, но планира скоро да открие кабинет и в родния Несебър. 

УСБАЛО и с пластична хирургия




В Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология вече се извършват и пластично-възстановителни корекции. Те са предназначени за пациенти с отстранени органи или тъкани следствие на лечението на онкологичното им заболяване. Най-често се налагат при диагнози като рак на гърдата, на глава и шия, на кожата.
Операциите ще се извършват от д-р Йордан Йорданов, дм FEBOPRAS. Той е специалист по пластично-възстановителна и естетична хирургия. Завършил е медицина в МУ-София с награда „Златен Хипократ“. През 2012 г. защитава докторска степен по специалност пластично-възстановителна и естетична хирургия към Медицинския факултет на Университет Комплутенсе – Мадрид (Испания). Специализирал е в САЩ, Испания, Белгия и България. Носител е на почетен знак на Българския лекарски съюз. Член е на Европейския борд по пластично-възстановителна и естетична хирургия (EBOPRAS), на Испанската асоциация по пластично-възстановителна и естетична хирургия (SECPRE), на Американската асоциация по естетична пластична хирургия (ASAPS). Основни направления в работата му са реконструктивната и естетична хирургия в областта на главата и шията и хирургията на женската гърда. Записвания за прегледи може да направите на регистратурата на болницата.
Теленор Груп, която оперира в 12 държави в Европа и Азия и има 178 милиона абонати.


Водещи хематолози от чужбина ще консултират безплатно деца и възрастни в София

Проф.Апак

На 24 март в България пристигат проф. д-р Хилми Апак, специалист по детска онкология и хематология, и колегата му педиатър доц. д-р Исмаил Гьонен. На 31 март ще бъде в София проф. д-р Мустафа Йенерел, един от най-авторитетните хематолози в Турция с международен опит в лечението на заболявания на кръвта. Всички те са част от екипа на високотехнологичната болница Liv Hospital и ще консултират безплатно пациенти в столицата.
Специалистите пристигат у нас по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до последните достижения в медицината, като си партнират с едни от най-добрите лечебни заведения и специалисти от цял свят.
Проф. Хилми Апак е специалист с повече от 25 години опит в лечението на рак при деца. Двамата с доц. Исмаил Гьонен ще гостуват за втори път в България, с която вече ги свързват и успешно излекуваните малки пациенти, част от които са сложни случаи с голям отзвук в обществото и медиите. Ракът при децата се среща рядко и е различен от този при възрастните, а в около 30% от случаите става въпрос за левкемия, наричана още рак на кръвта. Втори по честота са туморите на мозъка и гръбнака, следвани от невробластоми, лимфоми и саркоми. Добрата новина е, че в повечето случаи тези заболявания са лечими, което се дължи както на напредъка в медицината, така и на особеностите на детския организъм, който притежава уникални способности за възстановяване, отбелязва проф. Хилми Апак.
Проф. Йенереп
Проф. Мустафа Йенерел е хематолог с дългогодишен опит като лекар и преподавател, с научен опит в САЩ и интереси в областта на злокачествените хематологични заболявания; левкемия, лимфом и миелом; хеморагии и нарушения на коагулацията; анемии. В работата си прилага най-съвременните методи в хематологията, която е една от медицинските сфери с най-бурно развитие през последните години. Нови „умни“ лекарства, таргетни терапии, клетъчни лечения и редица други нововъведения дават надежда на пациентите със заболявания на кръвта.
Желаещите да се възползват от възможността за безплатна консултация в София трябва да се запишат предварително на тел. 0879 977 401 или 0879 977 402, както и да предоставят всички медицински документи, с които разполагат до момента.


LG представи на пазара у нас иновативно THERMA V решение, създадено за още по-висока ефективност



Подобреното решение от сегмента климатична техника доставя енергийна ефективност, по-добър контрол на системата, иновативен дизайн и несравнимо удобство за потребителите


Подобрената и усъвършенствана THERMA V е по-ефективна и надеждна от всякога. Иновативният дизайн на външното тяло, както и изключително удобната система за контрол, доставят на потребителите още повече комфорт и енергийна ефективност.
Новата серия от продуктовата гама THERMA V предоставя не само усъвършенстван коефициент на топлинна ефективност, но и подобрява частичното натоварване, като по този начин спомага за значителното понижаване на сметките за електричество. Като се има предвид, че частичното натоварване се измерва въз основа на консумацията на електроенергия в реално време и условия, ниските нива на изразходвана електро енергия са най-доброто доказателство за по-високата ефективност на новата термопомпена система от LG. Освен това, подобренията по отношение на дистанционното управление значително улесняват автоматизацията и регулирането на температурата, в зависимост от сезона и времето навън. Сезонният автоматичен режим, интегриран в THERMA V, регулира в реални условия и температурата на водата, което гарантира максимална икономия на електроенергия. В допълнение, използвайки функционалността Night Time Schedule, потребителите имат възможност допълнително да настроят системата според целевите температури за всеки час от денонощието, което допълнително ограничава разхищението на енергия.
За да улесни цялостната поддръжка на THERMA V, контролерът за съхранение на данни непрекъснато събира информация за работата на цялата инсталация, предлагайки на потребителите пълна история на всички операции и евентуални неизправности, което е директен отговор на LG спрямо дългогодишните нужди на пазара на климатична техника. По този начин, усъвършенстваният контролер за събиране на данни в THERMA V осигурява лесен и безпроблемен достъп до разнообразни режими на работа, подобрявайки по несравним начин поддръжката и обслужването на системата.
Новият вътрешен сплит-модул на THERMA V идва и с още по-атрактивен и подобрен дизайн. Премахването на капака от предния панел и заоблянето на ръбовете му позволяват използването на по-леки вътрешни тела, докато сплит-системата предлага подобрена функционалност и изискан дизайн. Контролерът за отопление идва с иновативен UX и 4,3-инчов цветен LCD дисплей, допълнени с преден панел от стъкло и реактивен на докосване LED панел. Новите елементи в дизайна напълно съответстват на дългогодишния ангажимент на LG в развиване и усъвършенстване на естетиката, резултат на което е обогатеното потребителско преживяване с продукта.