Много участници от Града на тепетата се включиха в курсовете за
любители пекари и сладкари, организирани от най-популярната марка брашна в
България – „София Мел“. Практическите
курсове от Академия „Изпечи с любов“ се проведоха на 10 и 11 март в „Университет по хранителни технологии“ - Пловдив. Под наставленията на специалисти от университета, участниците имаха
възможността да усвоят иновативни и традиционни похвати при приготвянето на
солени и сладки печива.
Пловдив е четвъртият град от кампанията Академия „Изпечи с любов“. В
модерната производствена база на университета, участниците се запознаха с основните
правила при работата с професионални уреди за заместване, разбъркване, оформяне
и печене. Гостите се запознаха и със стъпките, които трябва да следват при
приготвяне на печива в домашна среда, като се научиха как да работят с тесто и
разнообразни смеси за сладкарски изделия. Всеки един от участниците замеси,
оформи и изпече сам предвидените рецепти от страна на организаторите.
Инициативата на „София Мел“ има за цел да обърне внимание на създаването
на добра хранителна култура и използването на качествени продукти в дома. Кампанията
акцентира и върху възможността любители пекари да се почувстват като майстори-готвачи
и забавлявайки се да се запознаят и изпробват традиционни и иновативни техники
при приготвянето на печивата.
Вторият сезон на Академия „Изпечи с любов“ продължава с курсове в София
на 24 и 25 март. Всеки, който желае да участва в Академията, има възможност свободно да се регистрира за участие в предстоящите курсове.
Кандидатите трябва да отговарят на условията и правилата, които са публикувани
на www.sofiamel.bg/academy.
Няма коментари:
Публикуване на коментар