Translate

събота, 21 октомври 2023 г.

Лимитирана фестивална бутилка за Whiskey Fest Sofia 2023

 

 

Whiskey Fest Sofia 2023 ще се проведе от 27 до 29 октомври в Sofia Event Center.
Специално за юбилейното 10-то издание, организаторите са подготвили лимитирана серия фестивална бутилка,
от която има само 224 бройки, които ще могат да бъдат закупени или дегустирани по време на фестивала.

Лимитираната бутилка е от дестилерията Glen Scotia, от емблематичния и магнетичен уиски регион Кембълтаун/Campbeltown. Уискито е Single Cask отлежало 5 години в селектирана First Fill Bourbon бъчва и е Cask Strength -  бутилирано без да се разрежда във вода.

„Това уиски има вкус на солено – сладък карамел с лек портокалов отенък, мармалад от праскова, деликатна пикантна нотка примесена с вкус на червена ябълка. Финалът е среден към дълъг с плодови и сочни нюанси“, споделя Младен Василев, организатор на Whiskey Fest Sofia, както и собственик на бар Калдо, където също може да бъде дегустирано.

Криско и ДесиСлава се отправят на далечно пътешествие в „С Рачков всичко е възможно“

Зрителите ще видят звездите на българския поп-фолк в нова светлина

 

 

Тази неделя част от „С Рачков всичко е възможно“ стават едни от най-популярните поп-фолк звезди у нас. С голяма доза добро настроение сцената ще превземат Ивана и Стояна, Алисия, Борис Дали, Емилия, Криско и ДесиСлава. Специалният гост, който ще открие шоуто с виртуозно изпълнение на барабани, ще бъде Веско Риков.

Осемте звезди оставят суетата на заден план и ще приемат предизвикателствата на неповторимия водещ Димитър Рачков. За начало всички заедно ще покажат уменията си в танците, а след това зрителите ще разберат кой от тях притежава най-доброто асоциативно мислене.

Една от игрите ще отведе Криско и ДесиСлава в далечна Япония, а задачите, които ще трябва да изпълнят там, ще разплачат публиката от смях. В края на шоуто част от звездите ще влязат в Тъмната стая, където ще трябва да разчитат на всичко друго, но не и на зрението си.

Какви ще са резултатите от „Кой е правил това“ и ще има ли факти за гостите, които ще изненадат и самите тях? Кой ще спечели играта с патетата? В коя игра публиката от студиото ще участва и кой ще остане последен на сцената след „Дай три“?  - разберете в новия епизод на „С Рачков всичко е възможно“ тази неделя от 20:00 по NOVA.

 

„Отвъд нас“: Календарът на Lavazza 2024 поставя фокус върху стойността на сътрудничеството чрез пътешествие сред африканска фотография

Трима млади фотографи и трима посланици, сред които носителят на Нобелова награда Денис Муквеге, описват една невиждана Африка: земя, пълна с енергия, експерименти и стремеж, вдъхновени от нейната необикновена култура и разнообразните местни общности. Отвъд нас“ бележи 20-годишнината на Фондация Lavazza през 2024г

 

 

Календарът Lavazza 2024 е съвместен проект на африканските фотографи Тандиве Муриу /Кени/, Даниел Обаси /Нигерия/ и Аарт Верипс /Южна Африка/, под творческото ръководство на агенция Армандо Теста. Календар, който описва и популяризира концепцията за партньорство във всеки смисъл, като се започне от способността да бъдеш непредубеден към другите – препратка към календара на Lavazza 2023 Да! Отворени сме – и надграждайки към красотата на сътрудничеството, обмена на идеи и обединяване на сили на основата на взаимно уважение, за да създадем нещо много по-голямо: Отвъд нас.

Физическото и въображаемо пространство, заето от арт проекта, е Африка, мястото на произход на кафето на зърна – в региона Кафа /в Етиопия/ – и дом на няколко от проектите за устойчиво развитие, организирани от Фондация „Джузепе и Перикъл Лаваца“ с нестопанска цел /създадена през 2004г. и сега активна с 33 проекта на три континента/.

Африка също така е и земя на хармония, изпълнена с енергия, експерименти и стремеж, вдъхновени от изключителната културна жизненост и разнообразните местни общности.

„През годините се научихме да работим заедно и да споделяме цели, усилия и постижения. Съзнавайки, че сами вървим бързо, но заедно отиваме по-далеч. Чрез енергията на Африка, люлката на кафето, искаме да затвърдим истинските ценности на Фондация Lavazza и да отпразнуваме това преплитане на ръце, таланти, истории и преживявания. Множеството гласове пеят в унисон. Защото в семейството, както и в компанията, знаем, че всеки има значение, но по-важното е, че сме се научили винаги да разчитаме един на друг”, обяснява Франческа Лаваца, член на борда на директорите на Lavazza Group, във въведението към Календара.

В „Отвъд нас“ фотографията е свободна да се изразява по нови начини, освободена от стереотипи и конвенционална визуална мъдрост, давайки глас на оригинални интерпретации, които извират от разнообразието на историите на артистите и ни напомнят, че Африка не е екзотика, а израз на културно богатство и разнообразие. Това може да се открие в поредицата „Camo“ на Тандиве Муриу, където главните герои се открояват, но и се сливат с фона и ярките шарки на традиционните тъкани, видимо е и в мекия, сюрреалистичен свят на Даниел Обаси, който ни подтиква да разсъждаваме върху концепциите за активизъм, политика и човешки отношения, както и в ясната, опростена естетика на Аарт Верипс, който винаги търси нестандартни лица и нови идеи за красота.

Всеки фотограф заснема четири изображения, черпейки вдъхновение от проектите за устойчиво развитие на Фондация Lavazza и ценностите за: Повече отговорност, По-голяма устойчивост, Повече иновации и Повече вдъхновение, споделени от Lavazza Group, нейните марки и асоциациите, с които работи в подкрепа на икономическия и социален растеж на общностите, произвеждащи кафе, и за опазване на околната среда. По този начин Календарът отбелязва и колективните усилия за постигане на четирите приоритетни цели за устойчиво развитие на Групата в рамките на Програмата на ООН до 2030г. – Цел 5: Равенство между половете, Цел 8: Достоен труд и икономически растеж, Цел 12: Отговорно потребление и производство, Цел 13: Действия за климата – в духа на сътрудничеството на Цел 17: Партньорства за целите.

Според Микеле Мариани, Изпълнителен креативен директор в Група Армандо Теста, под чието творческото ръководство е Календара: „Календарът на Lavazza 2024 празнува ценната стойност на сътрудничеството. И го прави, като се възползва от цялата пулсираща енергия и творческа жизненост на африканския континент. Тази енергия протича и се подхранва от неизчерпаемия ресурс на културното многообразие. Справянето със сложни предизвикателства изисква споделяне на идеи, талант и уважение. И най-добрите идеи са тези, които произтичат от обмен, защото както всички знаем, никой от нас не е толкова умен, колкото всички ни, взети заедно.“

Основните послания на Календара резонират чрез участието на трима посланици, три личности, които са ангажирани и активни в социални проекти и вярват в идеята за сътрудничество, изразена от „Отвъд нас“: сомалийският модел, автор и актриса Уейърис Дайри, дългогодишен застъпник срещу гениталното осакатяване на жени; нобеловият лауреат д-р Денис Муквеге, световноизвестен гинеколог и основател на болница Панзи в Бакаву, Демократична република Конго, която си сътрудничи Фондация Lavazza; южноафриканската активистка Зулайха Пател, която фокусира медийното внимание върху проблема с расизма в Южна Африка след апартейда и е лауреат на срещата на младите активисти през 2022г.

Концепцията „Отвъд нас“ ще продължи да вдъхновява Lavazza през 2024г. като лайтмотив на инициативи, организирани в чест на 20-ата годишнина на Фондация „Джузепе и Перикъл Лаваца“ Календарът предоставя предварителен преглед на тази годишнина, като представя визуална интерпретация на проектите на Фондацията, както са видени от фотографите.

Информационната страница, https://www.lavazza.com/en/calendar-2024, разработена под творческото ръководство на дигиталния екип на Армандо Теста и поредица от подкасти, произведени от Chora Media на основните платформи за стрийминг, предоставят повече информация за Проектът Lavazza Calendar 2024 и историите и визиите на неговите главни герои.

„Много сме доволни да работим с Lavazza по този разказ на календара за 2024г. Чрез

силата на подкаста, изображенията се превръщат в изречено съдържание. Прозорец към света с гласовете и историите на фотографите зад изображенията“, казва Марио Калабрези, главен изпълнителен директор на Chora и главен редактор.