Translate

понеделник, 16 октомври 2023 г.

Е-Академията на издателство “Клет България” се завръща този месец

Първото издание за тази учебна година на онлайн инициативата е на 17 октомври от 17:30 часа

 

 

От този месец се завръща набралата популярност сред родните учители Е-Академия на издателство “Клет България”. Специален гост ще бъде обичаната българска актриса Теодора Духовникова, а темата, по която ще говори е “Уважението в основата на пълноценната комуникация между учители, ученици и родители”. Онлайн срещата ще се проведе на 17 октомври от 17:30 часа в платформата на издателството. Достъпът е напълно безплатен и всеки желаещ може да се регистрира тук.

Инициативата Е-Академия подкрепя учителите в ежедневните трудности, през които преминават в работата си. Формата има за цел да среща аудиторията с известни личности, специалисти и лидери на мнение, които да предадат своя опит и гледна точка по актуални теми и такива, свързани с личностното развитие, обогатявайки ги не само професионално, но и емоционално.

За да има пълноценна комуникация между всички участници в обучителния процес на децата е важно в основата ѝ да стои уважението. Как се формира то и кога трябва да започне възпитаването му в малчуганите? До колко е важна семейната среда и разговорите вкъщи? Как трябва да разговаряме с учителите и как да говорим за тях пред децата? Това са само част от въпросите, по които ще говори актрисата. Теодора ще сподели своя личен опит като майка на две деца в ученическа възраст, преминала през различни ситуации през годините.

“Семейната среда е много важна. Нашата работа като родители е също да учим децата си - на уважение. Да им покажем, че не може да се говори на въпреки на хората, които чрез своята професия са посветили живота си на това учениците да трупат знания и да се развиват. Ценностната система се изгражда именно от нас, от семейството”, разказва актрисата.

Теодора Духовникова е популярна българска актриса, която започва актьорската си кариера още от ранна детска възраст като взема участие в телевизионни филми за БНТ. Завършва НГДЕК “Св. Константин Кирил Философ”, а след това и НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” със специалност Актьорско майсторство за драматичен театър. Носителка е на най-престижните театрални и кино награди у нас - Икар, Аскеер и Златна роза, както и на приза Жена на годината през 2012г. и 2018г. в категория Актриси.

От своето начало в края на 2020 година до този момент като част от Е-Академия са реализирани 21 издания, сред чиито гости се открояват имената на Мадлен Алгафари, Десислава Стоянова, Владимир Карамазов, Георги Господинов, Десислава Банова-Плевнелиева, Йоана Буковска-Давидова и много други.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар