Translate

събота, 12 март 2022 г.

Мария Илиева на гости в „Събота вечер с БНТ“

В студиото на Ники Станоев гостуват още влогърите Дули и Мати, и певецът Алекс Георгиев

 

 

Тази събота /12 март/, в 21:00 ч., в студиото на „Събота вечер с БНТ“ ще има много музика и забавление.
В
одещият Ники Станоев посреща жената с десетки хитове, звездно присъствие и неподправена усмивка – Мария Илиева. Поп иконата ще сподели за най-трудния период в  кариерата си, когато е била на крачка да се откаже от нея и ще представи първата си изцяло авторска песен „Любов“.

Веднага след това, в студиото на „Събота вечер с БНТ“  пристигат влогърите – Дули и Мати. Двамата ще останат безмълвни, оценявайки музикалния талант на някои родни „знаменитости“. За финал – гост на Ники Станоев ще е българският Майкъл Джексън, както го определиха фенове и критици, певецът Алекс Георгиев.

 

„120 минути голям смях с Татяна Лолова“ по БНТ 1

Документалният филм в две части разказва за любимите роли на незабравимата актриса, колегите и любовта на публиката – в две поредни съботи

 

 

В събота /12 март/, от 19:00 ч., БНТ 1 ще излъчи първа част от филма „120 минути голям смях с Татяна Лолова“ в памет на легендарната българска актриса.

В документалния филм Татяна Лолова разказва за любимите ѝ роли на екрана и театралната сцена, за работата с колегите и за любовта на публиката. Актрисата повдига завесата за зрителите, споделяйки интересни моменти от представления и репетиции.

„120 минути голям смях с Татяна Лолова“ проследява живота и кариерата на незабравимата актриса чрез кадри и фрагменти с нейно участие в програми, спектакли и скечове от Златния фонд на БНТ – „Зелен таралеж“, „Нови гласове“, „Ретро буфофест“, „Диалози“, „Съзвездие“, „Кабаре Българан“, „Кръвно налягане“, „Опечалена фамилия“, „Зех, тъ Радке, зех тъ“ и други. 

Режисьор на филма е Петър Бакалов, сценаристи са Атанас Свиленов и Пенчо Ковачев, а оператор е Димитър Константинов. Повод за телевизионния портрет на Татяна Лолова е честването през 2007 г. на 50-годишния юбилей на Сатиричния театър, основан през 1957 г.

Гледайте двете части на филма „120 минути голям смях с Татяна Лолова“ в събота /12 март и 19 март/ от 19:00 ч. по БНТ 1

 

 

 

 

 

Антарктическа кухня с проф. Христо Пимпирев в „Моето звездно парти“ по bTV

С помощта на Chef Роу тази събота професорът ще приготви специално меню за свои колеги и приятели, с които ще отпразнуват тазгодишната юбилейна българска експедиция

 

 

Тази събота /12 март/ от 18:00 ч. Chef Силвена Роу посреща в кухнята на „Моето звездно парти“ първия
българин, развял знамето ни на Антарктида – проф. Христо Пимпирев. Ученият ще потърси съдействието на кралицата на вкусното и здравословно хранене, за да отпразнува заедно със свои приятели завършването на 30-тата юбилейна българска експедиция: „Това е един жест към всички мои колеги и приятели, които са работили с мен в Антарктида“.

Проф. Пимпирев ще разкаже на Chef Роу за написването на книгата „Антарктическа кухня“– първият в света наръчник за храненето на „полярниците“ на Ледения континент. Двамата ще приготвят заедно тартар от риба тон с гарнитура майонеза от уасаби и паеля с морски дарове и ориз „бомба“, а за десерт ще замесят български козунак по английски. „Ястията са така подбрани, че отговарят на това, което ние хапваме по време на експедиция с нашите съседи и приятели – испанските полярници“, споделя проф. Пимпирев за избора на меню от Силвена.

По време на приготвянето на вечерята Chef Роу ще покаже на зрителите полезни трикове за лесно разбиване на яйца и елегантно асемблиране на чинията. Професорът пък ще разкаже за спартанските готварски условия в Антарктида и ще сподели наблюденията си за промяната на климата там през последните години. Защо Леденият континент може да бъде „резервоар“ на човечеството в бъдеще – отговорът лично от проф. Пимпирев в „Моето звездно парти“ тази събота от 18:00 ч. по bTV.

В края Chef Роу и Пимпирев ще посрещнат гостите на професора – вокала на „Тоника“ Милица Божинова, ръководителя на последните три експедиции Христо Михайловски, геолога Галина Виденова,

която е и негова студентка, и младия chef готвач Цветомир Николов. Пред тях Силвена ще разкрие ползите от традиционните български ястия като фасул и кисело зеле, а Пимпирев ще приповдигне настроението с разкази за това как са пламвали искри на любовта в най-студения континент на Земята.

 

 

 

Създателят на продължението на култовата „Assassin's Creed: Valhalla“ гостува в „Геймър“

 

NoThx предизвиква Натали Трифонова да покаже готварска координация в „Overcooked 2“

 

 

Срещите в „Геймър“ тази събота /12 март/ са повече от вълнуващи! Излиза разширението на една от най-
популярните игри в света „Assassin's Creed: Valhalla“. „Dawn of Ragnarok“, както се казва DLC-то, е дело на софийското подразделение на компанията Ubisoft. За да разкаже повече за играта, на гости на Натали Трифонова и Влади
Deadset Рашковски е Георги Попов - гейм директор на студиото и конкретно на най-новото заглавие от поредицата „Assassin’s Creed“. Той ще разкрива повече за приключенията в създадения от неговия екип свят, за новите елементи, трудностите и вдъхновението, както и за предизвикателството да работиш по световноизвестна игра.

По молба на зрителите, Натали Трифонова и екипът на „Геймър“ са поканили един от най-желаните в коментарите към видеата на предаването гост – NoThx или Константин Кънев. Той е виден геймър и обичан създател на съдържание за YouTube. NoThx предизвиква Натали да покаже готварска координация в „Overcooked 2“.  Двамата не играят един срещу друг, а заедно срещу играта, като за всяка грешка изяждат по парче лют шоколад.  Какво се случи, когато шоколадът свърши – ще научат всички пред екрана на 12 март, събота от 17:00 по bTV Action.

На NoThx толкова му хареса в студиото на „Геймър“, че поиска да остане и за един по-сериозен разговор. Той споделя как става геймър и взема съдбоносното решение да зареже сериозната си професия, за да се посвети на създаването на гейминг и интернет съдържание.  Разкрива откъде идва прякора му и говори за благотворителните инициативи, които той инициира и осъществява.

И това не е всичко! „Геймър“ продължава и извън телевизионния ефир - с подкаста „Двама геймъри и половина“.

В епизод 7 на видео подкаста  Никола „Zudung“ Будинов и Николай Панталеев споделят как са започнали да се занимават професионално с гейминг? Какво им носят видеоигрите?  Кои клишета за гейминга искат да разбият? И как се промениха електронните спортове през последните няколко години - по света и в България.

В епизод 8 – верните пътеводители Deadset и Дест разясняват на Натали предстоящата най-великата игра според Дест - Elden Ring.  Deadset ще разкаже за знаковата Starfield на Bethesda. 

Епизодите на „Двама геймъри и половина“ са достъпни на спортната секциа сайта btvnovinite.bg, YouTube и в подкаст каналите на bTV в платформите на Apple, Spotify и Soundcloud.

 

„Джинс“ по БНТ 1 проследява рода на Ива Дойчинова

 

 

Тази събота /12 март/, предаването „Джинс“ на БНТ 1 от 11:30 ч. ще проследи рода на журналистката,
водеща, редактор и директор на радио „София“ Ива Дойчинова
.

Екипът на „Джинс“ изследва семейната история на радиоводещата Ива Дойчинова, чийто два рода по майчина и по бащина линия произлизат от софийския регион. В предаването тази събота, зрителите ще разберат от къде е наследила медения си глас Ива, кои са местата, на които е прекарала детството си и кои са любимите й спомени, свързани с нейните баби и дядовци. Предаването ще върви по следите на един род от село Богьовци с Ива Дойчинова, Камен Кацата и блус..