Translate

вторник, 5 септември 2023 г.

Д-р Мазнейков и Уни Хоспитал се включват в кампанията на футболната звезда Стилиян Петров

Топ лекари осигуриха билети на онкоболни пациенти за "Мача на надеждата" 

 

 

Медицински светила, начело с д-р Христо Мазнейков и панагюрската болница Уни
Хоспитал, дават подкрепата си за благотворителния мач на звездите, организиран от футболната легенда Стилиян Петров на 6 септември на националния стадион "Васил Левски" в София.

Собственикът на столичната МБАЛ „Света София“ д-р Мазнейков зарадва онкоболните си пациенти, които получиха билети за благотворителния мач, съобщава ВИП Комюникейшън, част от международната платформа GLOBAL LEADERS.
Един от водещите лекари у нас - д-р Мазнейков, е поверил организацията на благородната проява на онкоболния организатор на СПА Номинациите Николай Диковски, който от няколко месеца лекува тежкото заболяване. 

„Д-р Мазнейков ще осигури присъствието на поне 10 души от отделението по медицинска онкология в МБАЛ „Света София“. По този начин те ще имат възможност, въпреки тежката ситуация, в която са изпаднали, да усетят лъч надежда и да почувстват подкрепата на хората, които им подават ръка в тежката битка“, каза Ники Диковски. 

Ръководството на УНИ ХОСПИТАЛ- Панагюрище също подкрепи инициативата и закупи билети за пациентите си. Благотворителната кампания е подкрепена също от Фондация ЖИВОТ с РАК, както и от известната коафьорка Вили Боршукова, която също пребори рака преди години.
Бившият капитан на националния отбор Стилиян Петров, който пребори тежка форма на левкемия, е основен организатор на  "Мача на Надеждата", в който ще участват титаните на българския и световния футбол. Събраните средства ще помогнат за лечение на онкологичните заболявания в България, като те ще бъдат дарени на болници в страната и на хора, които се борят с тежката диагноза.

Над 40 000 души се очаква да напълнят националния стадион в Деня на Съединението, съобщават още организаторите.

 

 

Краси Дунев поведе Старейшините към победа в първата териториална битка в “Игри на волята” 5

Племето на Амазонките ще обитава без храна Дивата река за седмица, а Гладиаторите ще живеят в Стопанството

 

 

Невероятен обрат постигна племето на Старейшините в първата битка за територия в “Игри на волята” 5. Най-опитните играчи, предвождани от капитана Красимир Дунев, поведоха играта, след като през цялото време Гладиаторите заемаха лидерската позиция. Победата дойде благодарение на познанията в пъзелите на Виолета Стойкова, българката с успешен бизнес в САЩ, завърнала се в България само за участието си в “Игри на волята”. Така Старейшините ще се настанят в луксозната Резиденция за седмица, а Гладиаторите ще трябва да се грижат за насажденията в Стопанството, за да си осигурят топла храна и подслон.

Загубата на Амазонките, с капитан златната медалистка в самбото Мария Оряшкова, ги обрече на седмица, изпълнена с много трудности. Те ще спят на открито на Дивата река, където няма да имат нито храна, нито огън. Тежките условия вече оказват влияние върху част от участничките, които не са свикнали да живеят без удобства. Заточените на изоставен плаж играчи от племето на Изгубените са единствените, за които пребиваването в предаването е на ръба на възможното.

И следващата битка ще бъде много важна за трите племена. Олимпиецът Краси Дунев, жената-войн Мария Оряшкова и командосът Гатьо ще влязат в капитанско съревнование, за да опазят честта на своето племе и да спечелят облаги за съотборниците си.

---

Първият епизод от петия сезон на „Игри на волята“, с който NOVA започна есенния телевизионен сезон в съботната вечер, отчете рекордно висок резултат и се превърна в най-гледания старт сред всички сезони на предаването. Вторият епизод от хитовото риалити, който бе излъчен в неделя, отбеляза още по-високо постижение. Според официалните пийпълметрични данни, аудиторният дял сред зрителите в активна възраст /18-49г./ е бил цели 44,5%. Това означава и нов рекорд сред всички излъчени до този момент епизоди на риалити


формата. NOVA отбеляза внушителна преднина спрямо втората телевизия в класацията от почти 4 пъти.

Не пропускайте следващия епизод на „Игри на волята“ във вторник, 5 септември, от 21:00 часа по NOVA.

Още интересна информация за „Игри на волята“ може да откриете на сайта на предаването, както и в официалните  Facebook страница, Instagram профил и TikTok профил на „Игри на волята“.

 

 

Кулинарят Димитър Тончев е новото попълнение в „Готви с Lidl“

Популярният в социалните мрежи готвач се присъединява в поредицата, за да впечатли зрителите с интересни и полезни идеи за трапезата

 

 

Популярният в социалните мрежи готвач Димитър Тончев е новото лице в
кулинарната поредица
„Готви с Lidl. Той се присъединява към екипа със свежи идеи за трапезата и за да изненада зрителите на YouTube с любопитни и полезни съвети за гозби от България и света. Ще можем да го видим на екран още на 14 септември, когато той ще ни покаже и първата си рецепта.

Като част от „Готви с Lidl“, Тончев с лекота и усмивка ще сподели своите хитринки за приготвяне на вкусни познати и не толкова известни ястия, за да внесе един нов вкус, който всички могат да опитат и у дома. От своите социални канали той е известен с палитра от вкусове от бабини манджи, през интернет хитове, до апетитни авторски рецепти, а запазената му фраза „Манджа!“ не оставя никого безразличен към вкусните ястия, които сякаш ухаят през екрана.

“Готви с Lidl” се завръща след двумесечна пауза с апетитно предложение и от вече познатия състав, начело с шеф Манчев, който ще ни изненада със свежа и лека идея за десерт, с която да сложим начало на новия сезон, на 7 септември.

Така Lidl продължава да вдъхновява зрителите с традиционни родни рецепти, любими домашни ястия и вълнуващи вкусове от цял свят, за да обогати вкусовата палитра на всеки, който има желание да се развихри в кухнята. Рецептите в поредицата са специално подбрани и позволяват с лекота да се наслаждаваме както на познатите гозби, така и на нетрадиционни вкусове. Практичните съвети и хитрини, които всички участници в “Готви с Lidl” демонстрират, са още един начин за потребителите да научат нещо ново и да разнообразят менюто у дома.

Поредицата “Готви с Lidl е достъпна в YouTube  канала на Lidl и предлага нова рецепта всяка седмица.