Translate

четвъртък, 9 февруари 2017 г.

Руски учени се обявиха против хомеопатията



Руски учени искат да обявят хомеопатията за псевдонаучна. Те предлагат да се изтеглят хомеопатичните лекарства от публичните лечебни заведения и да се създават препятствия за рекламирането им, пише БГНЕС.
Обяснението на механизмите на предполагаемото действие на хомеопатията е в противоречие с известните химични, физични и биологични закони и няма убедителни експериментални потвърждения на нейната ефективност, твърдят учените, пише Нова телевизия.
Хомеопатията възниква в епохата, когато най-основните представи на химията и биологията за свойствата на молекулите не са били все още общоприети. Някои учени са смятали, че материята е безкрайно делима и затова за тях е имало смисъл да се говори за разтваряне до всяка степен.
В меморандум се предлага на Министерството на здравеопазването на Руската федерация за оттегли съответните препарати от употреба в държавните клиники, Федералната антимонополна служба да предотврати недостоверната реклама за наличието на лечебни свойства у тях, а аптеките да не излагат хомеопатията съвместно с традиционните лекарства и да не ги препоръчват на купувачите.
От здравното ведомство са обещали да разгледат доводите, изложени в писмото и да дадат отговор по същество, след като меморандумът влезе в министерството.
В Русия са регистрирани 1,8 хиляди хомеопатични препарата и 28 компании-производителки, а през 2016 г. в аптеките в страната са продадени 21,8 милиона опаковки хомеопатични лекарства за 7,32 милиарда рубли (над 224 милиона лева).


novinite.bg

Родителите на деца с увреждания вече не могат да бъдат лични асистенти



Според нов закон от тази година държавата ще дава 930 лева месечно на родителите на деца с най-тежки увреждания, но спира програмата за личен асистент.
Тогава родителите, които са асистенти на децата си ще получават 930 лева, но остават без социални осигуровки, тъй като част от тях вече са с прекратени договори.
От социалното министерство потвърдиха, че всички договори ще бъдат прекратени. Причината - да се избегне двойно финансиране - от държавата и от Европа. Според българските управници било „недопустимо родителите да получават пари от държавата заедно с пари по европейската програма за личен асистент”.

novinite.bg
Снимка:Нова телевизия

БДЖ - пред фалит



-Държавните железници са в критично финансово състояние. Не са в състояние да обслужва пътниците си и не могат да чакат парите от концесията на Летище "София", за да бъдат спасени, защото дотогава може да са в несъстоятелност. По искане на кредиторите пък частен съдебен изпълнител вече продава неоперативни активи на дружеството. Това заяви служебният министър на транспорта Христо Алексиев, цитиран от Дарик.
Министърът обвини настоящия мениджмънт на компанията, че не е взел необходимите мерки, за да се справи с критичната ситуация. Не е сключен нито един договор за ремонт или наем на локомотиви, но са дадени 1 млн. лв. за трансбордиране на пътници с автобуси поради липса на влакове", обясни Алексиев.
"За съжаление мениджмънтът на БДЖ не е предприел никакви мерки, за да реши тази ситуация. За мен се очертава като основен краткосрочен проблем фактът, че БДЖ не е в състояние да изпълни графика за движение на влаковете за 2017 г. поради липса на локомотиви, мотриси и подвижен състав. Не е коректно да стоим и да казваме, че очакваме държавата да ни помогне. Ние трябва да имаме ясен план - както дългосрочен, така и краткосрочен, за да може да се изпълнят ангажиментите. В това отношение съм поискал по най-бързия начин да се даде краткосрочен екшън план как ще се осигури графикът за движение на пътниците за 2017 г.", каза той.
Алексиев е категоричен, че трябва да се намери алтернатива и едната възможност според него е рефинансиране на заема на железниците.
По повод концесията на летище "София" служебният министър на транспорта смята, че е необходимо да има по-сериозен дебат за съдбата му и трябва още веднъж да се обсъди дали е най-добре то да се развива от държавата или от частни инвеститори.

Снимка: dariknews.bg

FOX - Живите мъртви - нови премиерни епизоди за България

Сезон 7, втора част
13 февруари (понеделник) 23:00 ч

До този момент героите от сериала „Живите мъртви“ са преживели доста перипетии – болести, глад, жертви, трагедии, предателства и немислими загуби. Всичко това ги е направило силни и непобедими.
В началото на седми сезон, тази сила им е отнета. Те са намерили безопасност и сигурност. Създали са дом. Мислели са, че светът им принадлежи. Мислели са, че го познават. Но много са грешели.  
В първата половина от седми сезон групата е разединена, опечалена и се опитва отново да се върне към предишния си живот докато живее в подтисничество. Нигън успешно е наложил контрол над оцелелите, като с брутални методи ги е принудил да живеят по неговите правила и нагледно им е показал какъв ужасяващ изход ги чака ако не ги спазват.
Останалите герои не осъзнават какво се е случило, но независимо дали са се отделили от групата случайно или по собствено желание, те ще разберат, че не могат да избягат от промяната в техния свят.
Общата тема на сезона е новото начало. Светът не е това, което са мислили, че е. Той е по-голям и дори още по-опасен, отколкото са предполагали.
Във втората половина от сезона фокусът ще се измести върху подготовката им за битка и върху трупането на ресурси, с които да разгромят Нигън веднъж завинаги.
Групата на Рик отново ще установи, че светът не е такъв, какъвто са мислели, че е. Той е много по-голям от всичко, което са виждали до този момент. Те имат една единствена цел – да надвият над Нигън – която няма как да постигнат лесно. По-важното е, че победата ще изисква нещо повече от Александрия. Те имат нужда от подкрепата на Кралството, но подобно на начина, по който Рик се е чувствал, Езекийл (Кари Пейтън) и Грегъри (Ксандър Бъркли) не искат кръвопролития. За да ги убеди в обратното, ще трябват нещо повече от думи. Разстоянията, които Рик и групата трябва да изминат, за да намерят оръжия, храна и нови бойци са наистина забележителни.
Във втората част от седми сезон ще срещнем още оцелели на невероятни места. Рик и
групата ще преминат през множество изпитания, с каквито не са се сблъсквали досега. Ще видим предателства от хора, на които сме имали доверие. Рик ще бъде все по-уверен, тъй като ще вижда групата си и техни съюзници да се обединяват с общата цел да разбият Нигън. Но никакво планиране не би могло да е достатъчно, за да подготви групата за открит сблъсък с Нигън и неговата армия. 
Изпълнителни продуценти на „Живите мъртви“ са Скот Гимпъл, Робърт Къркман, Гейл Ан Хърд, Грег Никотеро, Дейв Алпърт и Том Люс.
С участието на:
Андрю Линкълн като Рик
Нормън Рийдъс като Дарил
Лорън Коуън като Маги
Чандлър Ригс като Карл
Данаи Гурира като Мишон
Мелиса Макбрайд като Каръл
Лени Джеймс като Морган
Сонекуа Мартин-Грийн като Саша
Алана Мастерсън като Тара
Джош Макдърмът като Юджийн
Крисчън Сератос като Росита
Сет Гилиам като отец Гейбриъл
Рос Маркуанд като Арън
Остин Амилио като Дуайт
Том Пейн като Исус
Зандър Бъркли като Грегъри
Кари Пейтън като Езекил
Джефри Дийн Морган като Нигън

сряда, 8 февруари 2017 г.

77% от българите живеят на прага на бедността



Всеки трети българин живее в тежки материални лишения. За това алармират от Института за синдикални и социални изследвания на КНСБ за потребителските цени и издръжката на живот в България, информира Нова телевизия.
Общата стойност на необходимите средства за издръжка на 4-членно домакинство включва разходите за храна, за поддържане на жилището, здравеопазване, образование, транспорт и почивка са близо 2235 лв.
Изчисления от м. септември м. г. показват, че средната издръжка на живота на едно лице от 4-членно домакинство е близо 558 лв.
Бедността остава висока, а близо милион и половина пенсионери получават пенсия под прага на бедност. Под 200 лева пенсия получават 40% от пенсионерите в страната.

Ислямска държава хакна сайтовете на британската здравна система



Хакери, свързани с Ислямска държава са извършили серия от нападения на уеб сайтовете на британската здравна система NHS, показвайки пропуски в системата им за сигурност, съобщи The Independent.
Група, наречен Tunisian Fallaga Team и базирана в Северна Африка, е заличила съдържанието на шест сайта и на негово място е публикувала снимки от войната в Сирия. Хакерите изрично са упоменали, че действието е отмъщение за агресията на Запада в Близкия изток.
Други подробности за нападението не са давани от съображения за сигурност, но се смята, че данните на пациентите са уязвими. Все пак първите проверки са показали, че данните не са били засегнати.
Tunisian Fallaga Team е извършила нападения срещу няколко страни през последните 18 месеца. Хакерите са били особено активни след нападението над „Шарли Ебдо“, като вниманието им е било привлечено от организациите, които осъдиха убиването на журналисти.

 zdrave.net

Мусала Софт е единствената компания в България със специален приз от “European Business Awards” 2016/2017






Мусала Софт е единствената българска компания, която е носител на специален приз Ruban d’Honneur на “European Business Awards” 2016/2017 (Европейски бизнес награди). В първа фаза на наградите участват 33 000 компании от 34 държави, а преди големия финал Мусала Софт е отличен като един от 110 най-добри бизнеса в Европа.
Отличието Ruban d’Honneur се присъжда на динамично развиваща се компания, която прилага в своите политики и следва основните ценности на Европейските бизнес награди – иновации, етика и успех.
"В началото на месеца Мусала Софт надхвърли 400 служители. Консистентното развитие на компанията е свързано с постоянство в отношенията с колеги, клиенти и партньори, както и с поддържане и развитие на много фактори. Споделяме общи ценности и етични норми, грижим се за удовлетвореността на хората, създаваме бизнес с висока добавена стойност и надеждност на услугите, обменяме знание.... Залагаме на корпоративна среда, която създава иновации и развива личната и професионална креативност."сподели Делян Лилов, Изпълнителен директор на Мусала Софт.
През януари Мусала Софт бе обявена за национален шампион на България в категория "Най-добър работодател" за трета поредна година. Днес, компанията е и на финалната права за приза световен шампион, който се определя чрез публичен онлайн вот и оценка от жури в състав високопоставени държавни и бизнес лидери от цяла Европа. Гласувайте за Мусала Софт на следния линк – https://goo.gl/0OWx9O. Срокът за гласуване е 1 март 2017г.

Специализанти по офталмология и млади лекари тренират операции върху роботи



Близо месец в Очната клиника на УМБАЛ „Александровска“ те тренират техники за микрохирургични операции върху изкуствен интелект – виртуалния симулатор за очни операции EYESI.
В момента апаратът е в Клиниката по очни болести на УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив. Той е предоставен по проект за обучение на млади офталмолози и е голяма придобивка за двете университетски болници, тъй като в целия свят има не повече от 200 такива симулатора. За работа с него може да се запише всеки млад специалист - офталмолог, независимо къде живее и работи.
Виртуалната симулация е световно признат метод за обучение и усъвършенстване на хирурзи, особено при микрохирургични операции, каквито са очните. В симулирана среда, която 100% наподобява реална операция, те усвояват до съвършенство движенията на ръцете. Апаратът е снабден и с анти тремор система, която прави техниката още по-прецизна. В края на операцията роботът показва – бил ли си полезен за пациента и колко е успешна операцията. Симулацията снижава и стреса, който младите лекари ще изпитат при първото влизане в операционна. В работата със симулатора няма ограничения. Не е необходимо и присъствие на преподавател, тъй като компютърът командва целия процес.
„Виртуалната реалност е бъдещето в обучението при очните операции. Тя помага на колегите да овладеят техника, скорост, пространствено мислене. Симулаторът предлага множество ситуации, които в реалния живот се случват на всеки офталмохирург. За съжаление в операционната няма време и място за тренировки, затова тези обучения са много ценни“, обясни проф. д-р Ива Петкова, национален консултант по офталмология и ръководител на Клиника по очни болести в УМБАЛ „Александровска“.
Симулаторът пресъздава витреоретинални операции – това са операциите в задния сегмент на окото – например отлепване на ретината при диабетната ретинопатия, задно отлепване на стъкловидното тяло, дупка в макулата, травми. Основната цел е да се възстанови зрението на пациента, операцията да е бърза, но и щадяща за тъканите.
Посредством бутони лекарят избира каква операция желае да извърши. Под микроскоп той оперира изкуствено око. Всяко движение се регистрира и предава към компютър посредством сензори. В края на операцията хирургът вижда колко успешна е била тя. За разлика от други симулатори, тук реакцията не е предварително заложена в софтуера, а зависи от работата на хирурга. Всеки оператор може да създаде индивидуален профил и подобно на компютърна игра да минава на по-горно ниво на сложност.

FOX CRIME - Убийства в Мидсъмър


Сезони 5 и 6 - събота и неделя от 19:00 ч.

Премиера за канала




Хитовият сериал за разследване на убийства вече се излъчва в над 200 държави по света и продължава да отчита високи рейтинги благодарение на отличния и изключително талантлив актьорски състав. Създаден по награждаваните детективски романи на Кароли Греъм, изобилстващи от изнудване, интриги, предателства, изневери и убийства, каквито са и случаите в привидно идиличното графство Мидсъмър, разплитани от следовател Барнаби.
С участието на:
Джон Нетълс като старши следовател Том Барнаби
Даниъл Кейси като младши следовател Гавин Трой
Джон Хопкинс като сержант Дан Скот (сезон 7)
Джейн Уаймарк като Джойс Барнаби
 

FOX CRIME - Свежа кръв – Сезон 1



От 7 февруари (вторник) 22:00 ч.
Премиера за България


Раш и Стефан са двама млади мъже, начинаещи в кариерата си. Единият е стажант-детектив в полицията, а другият младши следовател в Бюрото за разследване на измами в особено големи размери. Родителите на Раш са родени в Иран, родителите на Стефан – в Полша. Те са първо поколение британци, но въпреки това са чужденци в собствената си страна. Когато се срещат покрай два на пръв поглед нямащи нищо общо помежду си случая, те се оказват замесени в световна конспирация. В съвременен Лондон се е оформила нова престъпна прослойка, легитимно скрита зад фасадите на правителствените и бизнес сгради. Раш и Стефан трябва да обединят усилията и уменията си, за да осуетят дейността им. Всеки от двамата е противоположност на другия, но със задълбочаването на тяхното приятелство те осъзнават, че могат да надвият над богатите и властимащите. Стига да не допуснат преди това да бъдат уволнени.
С участието на:
Марк Стрепан като младши следовател Стефан Коволски
Бен Тавасоли като стажант Араш Саяд - Раш
Марк Ади като старши следовател Дерек Сандс
Дориан Лог като инспектор Мартин Хейуд

БТПП взе участие при представянето на нови форми на интерактивно обучение, разработени от учениците изучаващи агро-технологични специалности



Иновативните дейности се разработват по проект FASTEST, главната цел на който е да подобри предприемаческите умения на учениците в сектор агро-индустрия чрез създаване на практически обучения и осъществяване на реална връзка  с бизнеса.
Новите подходи представляват видео клипове с динамично съдържание и менюта, позволяващи избор на различни сцени за избор и гледане: видео истории на успели предприемачи, уроци за управление на бизнес, препратки към различни сайтове и обучителни материали, заимстване на примери от други страни и т.н.
Партньорите от България, Италия, Португалия и Румъния са в етап на финализиране на филмите, които трябва да бъдат готови до края на месец април и ще бъдат качени на виртуална платформа, както и в сайтове за видео споделяне като Youtube и Vimeo.
Видео клиповете ще съдържат субтитри на английски език и ще могат да бъдат свободно ползвани от всички заинтересовани страни.  За разработването им БТПП работи в сътрудничество с Професионална гимназия по хранително-вкусови технологии проф. д-р Павлов. В заключителния етап на проекта, Палатата и Професионалното училище ще организират финална конференция за организиране на двустранни срещи между бизнеса и учениците, придаващи устойчивост на проекта.

24KITCHEN - Сладкишите на Хиде



Вторник от 14:00 ч.
Премиера – 7 февруари



В новото предаване „Baking with Hidde de Brabander”, Хиде демонстрира, че приготвянето на сладкарски шедьоври не е непременно сложно занимание. С помощта на правилната информация и основни познания в сладкарството, всеки може да създава впечатляващи специалитети.
Отделните епизоди се фокусират върху една съставка и различните техники за нейното ползване. Всеки епизод започва с основни техники и достига до демонстрация на крайния резултат.  
Зрителите ще научат повече за печенето и сладкишите, ще получат полезни съвети, указания и инструкции за представянето на ястията. След основните напътствия в началото на всеки епизод, зрителите ще имат готовност да приготвят представените печива у дома. Предаването е както образователно, така и вдъхновяващо.

„Уроците на любовта. Интимните откровения на великите“ - изискан подарък за Св. Валентин



София Петрова и Габриела Кожухарова представят в енциклопедията на любовта 40 откъса от емблематични романи и 46 образци на епистоларния жанр – от XIX век до днес.
В книгата прецизно са подбрани най-затрогващите любовни слова, излизали изпод перото на професионалните писатели, а също така и на влюбените владетели, учени, музиканти, спортисти... От невинните трепети на първата любов и съпружеските клетви за вечна вярност, през забранените страсти и еротичните блянове, до най-великите любовни истории на всички времена – в сборника ще откриете нежни и искрени изповеди, които ще накарат и най-тънките струни на сърцето ви да затрептят.
Интригуващият списък от незабравими любовни писма е заключен хронологично между послание на английския крал Хенри VIII до Ан Болейн и думи на баскетболния властелин Майкъл Джордан. Тук трептят словата, адресирани до любимите им дами от Волтер, Балзак, Бетховен, Моцарт, Айнщайн, Хенри Милър, Буковски, а също – любовни думи на Марлон Брандо, Джими Хендрикс, Джералд Форд. Още по-затрогващи и близки до светоусещането на българския читател естествено са писмата на Ботев, Дебелянов, Яворов и Лора Каравелова, Боян Пенев, Мара Белчева, Атанас Буров.
Книгата е илюстрирана със снимки на авторите и с факсимилета на някои от писмата им. Ще прочетете накратко и биографията на всеки романтик и ще научите каква е историята, породила неговото послание.
XIX век ни изпраща своята представа за интимност с откъси от „Гордост и предразсъдъци“ на Джейн Остин, „Брулени хълмове“ на Емили Бронте, „Мадам Бовари“ на Гюстав Флобер и произведения на Шарлот Бронте, Чарлз Дикенс, Томас Харди, Антон Чехов. Вълнуващи страници от „Отнесени от вихъра“ на Маргарет Мичъл, „Английският пациент“ на Майкъл Ондатджи, „Птиците умират сами“ на Колийн Маккълоу и „Любовта трае три години“ на Фредерик Бегбеде бележат светлосенките на чувствата през ХХ век. От този период са и откъси от обичани творби на Ф. Скот Фицджералд, Исабел Алиенде, Маргьорит Дюрас, Ремарк, Набоков, Булгаков, Кундера, Маркес, Мураками и много други. Димитър Димов, Емилиян Станев, Димитър Талев, Блага Димитрова, Павел Вежинов, Ивайло Петров чертаят нюансите на емоциите в българската проза. Стилът на ХXI век пък е отразен в произведения на Иън Макюън, Одри Нифнегър, Стефани Майър, Алесандро д‘Авения и др.
Изкусителният сборник с логото на издателство „Милениум“ се очаква да излезе специално в навечерието на 14 февруари.

FOX - Легион (Legion) – Сезон 1



От 9 февруари (четвъртък) 22:00 ч.
Премиера за България
Възможност за гледане по избор с дублаж или със субтитри


„Легион“, базиран на комикса на Marvel Comics от Крис Клермонт и Бил Сенкевич, разказва историята на Дейвид Холър (Дан Стивънс), млад мъж с проблеми, който може да се окаже нещо повече от човешко същество. Диагностициран като шизофреник още от  дете, Дейвид влиза и излиза от психиатрични заведения с години. Сега той вече е в началото на 30-те си години и отново е в институция за душевно болни. Дейвид губи себе си докато следва рутинния болничен режим: закуска, обяд, вечеря, терапия, медикаменти, сън. Той прекарва остатъка от времето в мълчание или в компанията на приказливата си приятелка Лени (Обри Плаза), също пациент, но с алкохолна и наркотична зависимост, чийто живот все пак не е успял да я лиши от безграничния оптимизъм, че късметът е палачинка и може да се обърне в нейна полза. Приятната рутинна мълчаливост на Дейвид се преобръща когато в болницата пристига красива и неспокойна нова пациентка на име Сид (Рейчъл Келър). Необяснимо привлечени един от друг, Дейвид и Сид преживяват изумителна среща, след която Дейвид ще трябва да се изправи пред шокиращата възможност гласовете, които чува и виденията, които има да се окажат напълно истински.
Обсебен, Дейвид бяга от клиниката и търси убежище при сестра си Ейми (Кейти Аселтън). Но загрижеността на Ейми за брат й не е по-силна от желанието й да запази статуквото на перфектния спокоен живот в предградията, който си е изградила. В крайна сметка Сид свързва Дейвид с Мелани Бърд (Джийн Смарт), много добър, но изискващ терапевт с ум като бръснач и необичайни методи. Тя и нейният екип от специалисти – Птономи (Джереми Харис), Кери (Амбър Мидхундер) и Кари (Бил Ървин) – отварят очите на Дейвид към необикновен нов свят от възможности.
Изпълнителен продуцент на „Легион“ е Ноа Хоули, заедно с Лорън Шулър Донър, Брайън Сингър, Саймън Кинберг, Джеф Лоб, Джим Кори и Джон Камерън. „Легион“ е най-новият проект на Хоули и Камерън, двама от изпълнителните продуценти на мини-сериала „Фарго“, отличен с множество награди „Еми“ и „Златен Глобус“.
„Легион“ е продуциран от FX Productions и Marvel Television, като самата продукция е дело на FXP.

Българският Замък води в престижната международна класация „Най-добри световни дестинации”



Замъкът „Влюбен във вятъра” дава шанс за сериозно българско присъствие на световния туристически пазар. Атракционът е включен в две от категориите на онлайн класацията World Best Destinations (Най-добри световни дестинаци) и вече заема челна позиция  в едната от тях.
За категорията „Най-добро място за сватба” българският Замък се преборва с архитектурния бароков шедьовър - замъкът Во-ле Виконт (Château de Vaux-le-Vicomte) кай Париж, с петзвездния хотелски комплекс Oberoi Udaivilas в индийския град Удайпур, с царствената „Вила д’Есте“ (Villa d'Este) край италианското езеро Комо и с екзотиката на хотел Flower Hill в Ямайка. Въпреки жестоката конкуренция Замъкът води в резултата.
В категорията „Мистериозни места” засега българският атракцион заема второ място с 1717 гласа от 54 страни.
В тази категория освен „Влюбен във вятъра” се състезават още Националният парк Forest в Китай, храмовият комплекс Angkor Wat в Камборджа, археологическият паметник Петра в Йордания, и скалната крепост Сигирия  в Шери Ланка.
Класацията „Най-добри световни дестинации” е организирана от мултинационална компания, базирана в Лас Вегас, САЩ. Целта й е да популяризира лидерите в туристическия бранш и да даде възможност и на най-претенциозните туристи да изберат за своето пътуване подходящо луксозно място с висококачествени услуги. Участниците в различните категории се избират след подробно проучване, а номинациите се оповестяват в интернет страницата на компанията. Победителите се излъчват след гласуване на http://worldbestdestinations.com/.
 

Джендър революция: Пътешествие с Кейти Курик



12 февруари (неделя) 21:55 ч.
Премиера - документален филм

Кейти Курик пътува из Америка, за да се срещне с водещи учени, хирурзи и други експерти в търсене на отговори за идентичността на половете. Тя разговаря с обикновени хора, чиито тела и животът им като цяло стоят на прага на един стремително променящ се свят. Документалният филм изследва въздействието на науката, политиката и културата върху половете, като дава гласност на безброй несподелени до момента истории за борба, разбиране, невежество и любов.

Зам.-министърът на здравеопазването д-р Атанас Кундурджиев е определен за председател на Комисията по прозрачност по Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина



Той ще замени досегашния представител на ведомството в състава на Комисията д-р Бойко Пенков, реши служебното правителство.
Комисията по прозрачност е органът, пред който се обжалват решенията на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти, създаващи регулация по отношение на ценообразуването на лекарствените продукти и преценката относно съответствието им с критериите за включване и изключване от Позитивния лекарствен списък.
С друго свое решение правителството определи трима нови членове на Надзорния съвет на НОИ във връзка с промените в състава на кабинета.
От Надзорния съвет на НОИ са освободени Зорница Русинова, Адам Персенски и Филип Кирев. За нови членове правителството определи министъра на труда и социалната политика Гълъб Донев, заместник-министъра на здравеопазването д-р Галин Каменов и главния секретар на Министерството на икономиката Владимир Туджаров.

Снимка: informo.bg