Translate

сряда, 8 февруари 2017 г.

FOX - Легион (Legion) – Сезон 1



От 9 февруари (четвъртък) 22:00 ч.
Премиера за България
Възможност за гледане по избор с дублаж или със субтитри


„Легион“, базиран на комикса на Marvel Comics от Крис Клермонт и Бил Сенкевич, разказва историята на Дейвид Холър (Дан Стивънс), млад мъж с проблеми, който може да се окаже нещо повече от човешко същество. Диагностициран като шизофреник още от  дете, Дейвид влиза и излиза от психиатрични заведения с години. Сега той вече е в началото на 30-те си години и отново е в институция за душевно болни. Дейвид губи себе си докато следва рутинния болничен режим: закуска, обяд, вечеря, терапия, медикаменти, сън. Той прекарва остатъка от времето в мълчание или в компанията на приказливата си приятелка Лени (Обри Плаза), също пациент, но с алкохолна и наркотична зависимост, чийто живот все пак не е успял да я лиши от безграничния оптимизъм, че късметът е палачинка и може да се обърне в нейна полза. Приятната рутинна мълчаливост на Дейвид се преобръща когато в болницата пристига красива и неспокойна нова пациентка на име Сид (Рейчъл Келър). Необяснимо привлечени един от друг, Дейвид и Сид преживяват изумителна среща, след която Дейвид ще трябва да се изправи пред шокиращата възможност гласовете, които чува и виденията, които има да се окажат напълно истински.
Обсебен, Дейвид бяга от клиниката и търси убежище при сестра си Ейми (Кейти Аселтън). Но загрижеността на Ейми за брат й не е по-силна от желанието й да запази статуквото на перфектния спокоен живот в предградията, който си е изградила. В крайна сметка Сид свързва Дейвид с Мелани Бърд (Джийн Смарт), много добър, но изискващ терапевт с ум като бръснач и необичайни методи. Тя и нейният екип от специалисти – Птономи (Джереми Харис), Кери (Амбър Мидхундер) и Кари (Бил Ървин) – отварят очите на Дейвид към необикновен нов свят от възможности.
Изпълнителен продуцент на „Легион“ е Ноа Хоули, заедно с Лорън Шулър Донър, Брайън Сингър, Саймън Кинберг, Джеф Лоб, Джим Кори и Джон Камерън. „Легион“ е най-новият проект на Хоули и Камерън, двама от изпълнителните продуценти на мини-сериала „Фарго“, отличен с множество награди „Еми“ и „Златен Глобус“.
„Легион“ е продуциран от FX Productions и Marvel Television, като самата продукция е дело на FXP.

Няма коментари:

Публикуване на коментар