Translate

сряда, 8 февруари 2017 г.

Две вечери на френското планинарско кино със специален гост режисьора Жил Шапаз



Празник за всички любители на планината, документалното кино и френската традиция в алпинизма ще бъдат вечерите на 23 и 24 февруари в Дома на киното! Един от най-старите независими киносалони в София става домакин на 6 филма, посветени на вертикалната красота на Алпите и вълнуващата професия на планинския водач.
Организатор на събитието е фестивал за екстремни спортове и туризъм „Дни на предизвикателствата“, Агенция „Одисея-ин“ в партньорство с Френски културен институт и магазини „Стената“.
Всички филми ще бъдат прожектирани премиерно у нас с български субтитри за радост на родните заклети планинари, планински водачи, екстремни скиори и на всички ценители на силните преживявания.
Специално за събитието от Франция ще пристигне уважаваният журналист и кинематограф Жил Шапаз, автор на множество заглавия от света на френскоезичното планинарско кино. В първата вечер (23 февруари), посветена на професията на планинския водач, той ще разкрие интересни факти от процеса на създаване на документалните си творби и своята перспектива към водачеството. В дискусията по темата ще се включат и членове на Асоциация „Планини и хора“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар