Translate

петък, 3 декември 2021 г.

FOX CRIME - Случаите на Франки Дрейк, сезон 1

Премиера: 4 декември от 11:00 часа

Излъчване: Събота и неделя от 11:00 часа

 

 

Действието в поредицата „Случаите на Франки Дрейк“ се развива в Торонто през 20-те години на XX век и проследява единствената жена частен детектив в града, която работи по случаи, с които полицията не може да се справи. Полът ѝ е нейното най-голямо предимство – кой би помислил, че жена може да бъде детектив? Тя притежава умението да разрешава случаи, но не е полицай - нейната запазена марка за правосъдие e да не спазва строго законите. Заедно с партньорката си Труди, Франки и детективската агенция „Дрейк“ се заемат с всякакви по вид и големина случаи. От самолети и незаконна търговия на алкохол, до агенти на федералното бюро, комунисти и активисти от профсъюзите, безстрашният приключенски дух на Франки ѝ навлича всякакви неприятности, но тя винаги успява да се справи с тях. В период на промени и безнадежност, Франки е жената, която изпреварва всички. Тя е нов детектив в един нов свят. Но готов ли е светът за нея?

В ролите: Лорън Лий Смит, Шантел Райли, Ребека Лидиард

 

24 Kitchen - Лесни коледни рецепти с Найджъл Слейтър

Премиера: 4 декември 2021 г. от 16:00 ч.

Излъчване: Всяка събота от 16:00 ч.

 

 

Найджъл Слейтър представя носталгично празненство на обичани коледни ястия от миналото и настоящето. От предястие от лаврак до пиршество с печена патица и ослепителен традиционен английски десерт, Найджъл демонстрира как специални ястия могат да бъдат приготвени много лесно, особено когато посрещаме семейството си и приятели по Коледа. Найджъл приготвя и няколко сгряващи рецепти за зимата, вдъхновени от собствените му празнични спомени, и предлага нов апетитен прочит на коледното ястие, което баща му приготвя веднъж в годината. Той ще поднесе и свежа и пъстра зимна салата, вдъхновена от празничното плато със сирена на семейство Слейтър. И накрая, вечеря от еленско месо в шотландски замък ще даде подобаващ завършек на празненствата и ще даде на Найджъл чудесен повод да създаде нов коктейл за тост за Коледа и Нова година.

 

„БНТ представя” – „Черен хляб и бяла сол”

Филм, посветен на 120-годишнина от рождението на Илия Бешков

 

 

На 4 декември /събота/, в епизода на документалната поредица „БНТ Представя“ зрителите ще видят
филмът – „Черен хляб и бяла сол“.

Документалната продукция е посветена 120-годишнината от рождението на художникът-публицист Илия Бешков, чието творчество побира няколко епохи на белия лист.

Филмът на режисьора Юрий Дачев ще запознае зрителите с най-интересните моменти от живота на Бешков, ще се насладят на най-популярните му картини и карикатури. Ще бъдат свидетели и на дипломната му работа, която се съхранява в архива на Националната художествена академия.

Публиката на БНТ ще научи за карикатурата като философско изкуство, за таланта да намериш необикновеното в баналното, за Бешков като карикатурист, бохем, писател и преподавател разказват Иво Милев, Милена Балчева, Анелия Николаева, Красимир Илиев и Генчо Симеонов.

Гледайте поредицата „БНТ представя“ в събота, 21:00 ч., по БНТ 1

 

 

Cartoon Network – Предновогодишна треска

От 4 декември – всеки уикенд от 09.00 ч.

И от 27 декември – всеки делник от 09.00 ч.

 

 

От първите дни на декември, Cartoon Network ни кани на поредния маратон от хитови предавания.
Поредицата ще включва епизоди от много любими поредици.

Времето ще бъде вълшебно, забавно, пълно със смях и вълнение, заедно с най-обичаните приятели от CN. През декември ще се забавляваме с „Крейг край реката“, „Ние, мечоците“, „Малки Титани: В готовност!“ и много други.

 

 

Капсулна колекция, създадена от рецеклирани текстил и craft технологии, обагрена с естествени материали от природата.

Екосъобразни облекла, следващи принципите на Кръговата Икономика, Минимален остатък при производството, Естествено оцветяване и традиционни Занаятчийски Техники

 

 

MUB COLLECTION е създадена в колаборация от Светлана Петрова /България/ за Empty Your Wardrobe, от Natural Dyer Marta Sieteiglesias Ávila /Испания/ за Warm & Wild и Handcrafted and Tailormade артист Dahlia Rodriguez /Португалия/ за DsR Atelier

Колекцията се състои от 9 елемента, като следва принципите на кръговата икономика, използвани са крафт техники и естествени багрила при създаването.

Моделите от колекцията могат да се носят в ежедневието, да се комбинират и да бъдат достатъчни, за да изградят цялостен екосъобразен гардеоб.

Материите са основно памук и лен, събран текстилен излишък от фaбрика за спално бельо Beirholm, както и от Swap Spot - кръгов динамичен гардероб, опериращ чрез Wastecoin концептуална монета, място за second-hand размяна на дрехи в Дания.

С MUB COLLECTION призоваваме повече артисти и предприемачи, носители на устойчива идея да повярват, че мечтите са постижими! Искаме да дадем пример и споделим нашия опит при изграждането на устойчива колекция и вдъхновим повече хора.

Създаването ѝ е мотивирано от свръх консумацията, изчерпаемите ресурси и глобалното затопляне,
влияещи върху нашата еко система и популация.

Линк към колекцията: https://www.mubcollection.com/portfolio/