Translate

петък, 29 април 2022 г.

Вторият сезон на „Съни бийч“ започва на 3 май по bTV

 Хитовият комедиен сериал ще се излъчва от понеделник до сряда от 21.00 часа

 

 

Любимите герои на зрителите - Гомес, Младен, Ивон и Дарина, се завръщат във втория сезон на хитовия комедиен сериал „Съни бийч“. Дългоочакваното продължение на телевизионната поредица стартира на 2 май по bTV с още по-забавен, заплетен и вълнуващ сюжет. Епизодите ще се излъчват от понеделник до сряда от 21.00 часа.

Място на действието отново е хотел в черноморския курорт Слънчев бряг, който събира четирима млади и амбициозни приятели. В края на пролетта Гомес /Бойко Кръстанов/, Ивон /Евелин Костова/, Дарина /Лидия Инджова/ и Младен /Иво Аръков/ с нетърпение очакват новия туристически сезон, без да си дават сметка, че им предстоят изпепеляващи емоции и тежки битки.

Въпреки че са спечелили една победа срещу арогантния Никола /Явор Бахаров/, сега четиримата отново ще трябва да се изправят срещу него. Този път обаче той не само ще бъде по-добре подготвен, а и ще бъде обграден със силни и хитри съюзници. В играта на нерви между враждуващите лагери ще изплува една добре пазена тайна и ще изскочи един важен коз.

Както в първия сезон на „Съни бийч", така и във втория, драмата, романтиката и хуморът вървят ръка за ръка. Героите ще се оплитат в лъжи, ще играят двойни игри и ще кроят планове за отмъщение, но също така ще се влюбват безпаметно, ще се забавляват лудо и ще попадат в комични ситуации.

Бойко Кръстанов, Евелин Костова, Лидия Инджова и Иво Аръков за пореден път ще демонстрират таланта си пред камерите и ще докажат, че неслучайно са сред най-обичаните млади български актьори. Освен тях, във втория сезон на „Съни бийч“ ще видим много нови попълнения. Сред тях са Аня Пенчева, Кирил Ефремов, Жоро Тошев, Влади Въргала и Анжела Недялкова, която получи международно признание с участието си в продължението на британския кинохит „Трейнспотинг“ под режисурата на Дани Бойл.

В продължението на хитовия сериал изненадващо ще се появи сексоложката Наталия Кобилкина, която също се справя отлично в новото си амплоа, благодарение на опита си като телевизионна водеща. Свеж полъх в телевизионната поредица ще внесе и екзотичната певица и танцьорка Манал Ел Фейтури. 

 

Cartoon Network - „Невероятният месец на Гъмбол“

От 1 май – всеки ден от 18.45ч.

 

 

Всеки ден, зрителите ще могат да се забавляват с невероятния свят на синьото коте, семейството му и
съучениците му от училището в Елмор. Маратонът на „Невероятният свят на Гъмбол“ включва не само епизоди от предишните сезони, но и мини-поредиците „Училищният албум на Дарвин“ и „Хрониките на Гъмбол“.

Маратонът ще започне с футуристичен епизод, в който братята Гъмбол и Дарвин ще се изправят срещу изкуствен интелект. Роботите първоначално са очарователни, но когато успеят да станат като хората, откриват, че придобиват и човешки недостатъци. Тогава героите трябва да намерят решение на проблема. „Училищният албум на Дарвин“ е специална мини-поредица, в която най-малките зрители могат да опознаят по-добре всички от училището в Елмор. Всеки епизод се фокусира върху различен герой и интересни случки, свързани с него. В „Хрониките на Гъмбол“ зрителите ще придружават героите докато те избират президент на училището.

 

 

Зелено предизвикателство за 1 май

Служители на Нестле и доброволци продължават инициативата „Залесяваме активно“ в „Новата гора край София“ в партньорство със Столична община  

 

 

Колко дръвчета може да засадим заедно в „Новата гора край София-2“, край село Негован тази неделя, на 1-ви май?

На 16 април Нестле ръководството на Нестле България и служители на компанията заедно с над 100 доброволци засадиха близо 2 000 дръвчета от планираните 10 000 фиданки, като част от партньорството на компанията на инициативата „Новата гора край София“ на Столична община.

Инициативата продължава тази неделя, като се очаква служителите на компанията и доброволци да подобрят резултатите, постигнати на Лазаровден.

Своеобразно предизвикателство за всички защитници и любители на природата отправя Нестле България в деня на труда – 1-ви май, когато е възможно на практика да се засвидетелства грижата за нашата природа. За засадилите 100 дръвчета, компанията е предвидила специални изненади, а всеки желаещ ще получи сертификат за зелено доброволчество, удостоверяващ броя на засадените фиданки.

Инициативата ще се проведе в „Новата гора край София“ на 1 май, неделя от 10.00 до 16.30 ч. Във Фейсбук страницата на събитието може да следите за актуална информация. Локация Адрес: Google maps.

 

 

Комедията „Любимец 13“ по БНТ 1

Първият български игрален филм посветен на футбола с участието на реални футболисти

 

 

На 30 април /събота/ от 14:00 ч. БНТ 1 ще излъчи неостаряващата българска комедия „Любимец 13“.

Филмът „Любимец 13разказва за живота на двамата братя близнаци Радослав и Радосвет. Радослав е отговорен и сериозен младеж, отличен футболист, на който отборът възлага големи надежди. На плажа във Варна той се запознава с Елена красиво момиче от София, в което се влюбва. Радосвет от своя страна е пълната противоположност на брат си безотговорен комарджия, търсен от органите на реда. Той решава да се възползва от приликата със своя близнак и да заеме неговото място в отбора. Представяйки се за него,

Радосвет приема предложението за голяма заплата и апартамент в София. Радослав обаче също пристига в София, за да търси своята любима Елена. Тя случайно се натъква на Радосвет, без да подозира разликата между тях. Радослав ѝ изяснява недоразумението и двамата отиват на мача, в който Радосвет играе с номер 13. С комични положения, предизвикани от футболиста, отборът губи и така всички разбират за измамата. Радослав все пак получава предложение да остане в София, но той отказва и заедно с Елена заминават.

Режисьор на „Любимец 13“ е Владимир Янчев. Оператори са Любен Попов и Владимир Янчев, а сценарият е дело на Любен Попов и Владимир Янчев. Музиката във филма е композирана от Петър Ступел, а художник на постановката е Неделчо Нанев. В ролите зрителите ще се насладят на участието на Апостол Карамитев, Гинка Станчева, Елена Хранова, Петко Карлуковски, Георги Раданов, Магда Колчакова, Георги Парцалев, Лео Конфорти, Георги Калоянчев, Енчо Багаров и други.

 

Шеф Силвена Роу представя своята нова кулинарна книга за бебета и деца

 

 

За всеки един родител е от съществено значение детето му да расте здраво, жизнено и физически активно.
Правилното хранене и приемът на питателна и разнообразна храна седят в основата за здравословния растеж и развитие на децата и влияят върху множество други фактори като развитието на когнитивните процеси и поведенчески модели у най- малките. Знаейки това, любимата на всички шеф Силвена Роу издаде своята нова книга, насочена към здравословното готвене за бебета и деца - „Моята кухня - Гурме бебе“

Всички родители ще имат възможност да почерпят кулинарно вдъхновение директно от майстора в приготвянето на здравословни ястия – шеф Силвена Роу, която ще представи своята книга на място в Сердика Център на 30.04 на голямата ротонда, в близост до Booktrading. От 11:00 до 13:00 часа всеки посетител на книжарницата ще може да си закупи на място книгата „Моята кухня - Гурме бебе“ и да получи личен автограф върху своя кулинарен екземпляр.

„Основната ни идея беше да създадем кулинарно издание, което има за цел не само да улесни всяка една майка при ежедневното приготвяне на ястия за децата и семейството, но и да предложи разнообразна комбинация от вкусове и текстури, която да съумее да възпита откривателския вкус в малките приключенци. Дългогодишната практика на шеф Роу в областта на кулинарията и най-вече, нейната невероятна страст към правилното и пълноценно хранене се разгърна в пълния си блясък в кулинарната книга.“, сподели Ивета Кючукова, управител на Booktrading, която изигра ключова роля при създаването на книгата.

„Моята кухня - Гурме бебе“ предлага над 130 рецепти, които се приготвят бързо и лесно, и може да послужи за наръчник за всеки един родител, който иска да възпита правилни хранителни навици у своите деца. Всяка една от рецептите е внимателно подбрана, така че да гарантира наслада за сетивата при ежедневното хранене, както на бебета и малките деца, така и на всички членове на семейството и да поставите основите в отглеждането на човек, който ще бъде приключенски настроен за нови вкусове през целия си живот.

В своята книга шеф Роу споделя разнообразни кулинарни произведения - от рецепти за неустоими бебешки пюрета до бейби Бьоф Строганов и въвежда нов подход за имплементирането на твърда храна в менюто на вашето дете. Активното участие на д-р Радка Масларска, която има дългогодишен професионален опит в областта на неонатологията, както и разписаните правила от Световната педиатрична организация IPA и Европейската педиатрична организация EPA, превръщат книгата на шеф Роу в абсолютен прецедент в сферата на бебешкото и детско хранене.

Всеки родител, който има желание да предприеме своите първи стъпки в здравословното хранене на своето дете може да закупи своята книга директно от шеф Силвена Роу на 30 април в магазина на Booktrading.

Повече информация можете да откриете в сайта на Сердика Център.