Translate

събота, 14 май 2022 г.

Уикенд вечери с хитови криминални поредици по bTV Lady

Два от най-гледаните френски сериала – „Загадъчни убийства по Агата Кристи“ и „Сезар Вагнер“, завладяват ефира на дамския канал

 

 

bTV Lady ще изненада почитателите на детективските сериали с криминални съботно-неделни вечери.
Стартът ще бъде даден тази събота /14 май/ с крими поредицата „Загадъчни убийства по Агата Кристи“, която ще върви всяка събота от 22:00 ч., а другата неделя /22 май/ в същия слот тръгва един от най-гледаните европейски сериали за последните няколко години – „Сезар Вагнер“.

Действието в „Загадъчни убийства по Агата Кристи“ /Les petits meurtres d'Agatha Christie/ се развива в Северна Франция през 30-те години на миналия век, а главни герои са комисар Жан Ларозие /Антоан Дюлери/ и неговият нещастен младши офицер инспектор Емил Лампион /Мариус Колучи/, които разследват криминални мистерии по бестселърите на Агата Кристи. Епизодите ще се излъчват всяка съботна вечер от 22:00 ч. и обещават да завладеят зрителите с адаптации на най-заплетените детективски произведения на „кралицата на криминалето“.

Следващата неделя /22 май/ в ефира на bTV Lady стартира и премиерната френска поредица „Сезар Вагнер“ /César Wagner, 2020г./. В центъра на историята е хипохондричният инспектор със закоравяло сърце Сезар Вагнер, който се премества в полицейското управление в Страсбург и трябва да се адаптира към новия си екип. Задачата обаче не се оказва никак лесна, след като на Сезар за пръв път му се налага да се сблъска с чувства и емоции, които до този момент никога не е изпитвал. Сериалът, чиято аудитория във Франция достига до 5 милиона зрители на епизод, ще се излъчва в неделните вечери от 22:00 ч.

„Загадъчни убийства по Агата Кристи“ и „Сезар Вагнер“ ще бъдат достъпни и онлайн ексклузивно за

потребителите на видео платформата на bTV Media GroupVoyo, наред с останалите премиери на bTV Lady – „Бараж“ и „Майчина любов“. А от следващия месец дамският канал ще изненада зрителите с премиерния турски сериал, превърнал се в световен феномен – „Почукай на вратата ми“ /Sen Çal Kapımı/.

 

Достойно представяне на България на „Евровизия“

Гледайте втория полуфинал на песенния конкурс на 12 май и големия финал на 14 май по БНТ

 

 

БНТ 1 ще излъчи втория полуфинал на „Евровизия 2022“ -  на 12 май /четвъртък/ от 22:00 ч. и големия
финал на конкурса – на 14 май /събота/ от 22:00 ч., когато България ще съобщи своя официален вот.

Българските представители от Intelligent Music Project излязоха под номер 7 на първия полуфинал със своето изпълнение на песента „Intention”. Музикантите от супергрупата вдигнаха настроението в залата и представиха страната ни достойно, но не успяха да се класират за големия финал на 14 май. Рок бандата направи впечатляващо представяне, като сред специалните визуални ефекти, които допринесоха за по-въздействащото изпълнение на песента, беше триметрово „звуково ядро“, разположено на сцената. В края на първия полуфинал станаха ясни държавите, които отиват на големия финал, а именно: Швейцария, Армения, Исландия, Литва, Португалия, Норвегия, Гърция, Украйна, Молдова и Нидерландия.

Във втория полуфинал на 66-то издание на „Евровизия 2022“ ще участват 18 страни: Финландия, Израел, Сърбия, Азербайджан, Грузия, Малта, Сан Марино, Австралия, Кипър, Ирландия, Северна Македония, Естония, Румъния, Полша, Черна гора, Белгия, Швеция и Чехия.

В зрелищния финал на 14 май в Торино, Италия ще участват общо 25 страни – 5-те държави основателки на конкурса и 10-те държави победители в първия и втория полуфинал.

Изпълнението на Intelligent Music Project от полуфинала на Евровизия може да гледате тук: https://bntnews.bg/news/vizhte-izpalnenieto-na-intelligent-music-project-na-evroviziya-1194301news.html

 

Кака Лара и Есил Дюран в „Събота вечер с БНТ“

В студиото на Ники Станоев гостува още оперната певица Гергана Николаева

 

 

Тази събота /14 май/, в 21:00 ч., в студиото на „Събота вечер с БНТ“, Ники Станоев ще посрещне
певицата и моден дизайнер Есил Дюран. Тя ще разкаже любопитни подробности около старта на музикалната ѝ кариера, ще разкрие кой е първият човек, забелязал таланта ѝ, както и кои са хората, подходили с първоначално недоверие към нея.

Ники Станоев ще се срещне в студиото на „Събота вечер с БНТ“ и с Лазара Златарева, по-известна като кака Лара от култовото предаване на БНТ „Милион и едно желания“. Тя ще разкаже за спектакъла с фокуси, в който участва заедно с Ненчо Илчев.

Музикалният десерт на шоуто ще бъде поднесен от оперната певица Гергана Николаева, която ще разкаже за предстоящата ѝ роля в мюзикъл.

 

 

Силвия Лулчева гостува на Силвена Роу в „Моето звездно парти“ по bTV

С помощта на Chef Роу тази събота от 18:00 ч. актрисата ще „отпразнува живота“ заедно със свои приятели

 

 

Тази събота /14 май/ от 18:00 ч. Chef Силвена Роу посреща в кухнята на „Моето звездно парти“ Силвия Лулчева. Актрисата ще потърси съдействието на кралицата на вкусното и здравословно хранене, за да „отпразнува живота“ заедно с хора, с които първо ги е срещнала професията, а след това са създали едно истинско приятелство, проверено с годините.

„В кухнята Силвена е изцяло в свои води, няма нещо, което да я изненадва, обърква или подвежда в грешна посока. Подготовката й, с която борави с материята, всява респект“, споделя Силвия за впечатлението си от Силвена Роу.

Chef Роу е избрала за партито на Силвия изключително екзотично меню, отговарящо на нейния темперамент – за ордьовър свежа салата със сос „Зелена богиня“, за основно – класическа френска рецепта за „Бьоф Бургиньон“ /телешко по Бургундски/, задушено в червено вино, а за десерт – плодов

крамбъл.

В края на вечерта Chef Роу и Силвия Лулчева ще посрещнат гостите на актрисата – съпруга й Васил Бинев, колежката й Елена Петрова и приятелите й Катя Димитрова и Александър Димитров.

Вторият фермерски пазар на Lidl предстои този уикенд

 

 

Традиционните фермерски пазари, които Lidl организира за трета поредна година, продължават този уикенд. На 13, 14 и 15 май на паркинга пред магазина на веригата в столичния жк „Илинден“, на бул. “Сливница” 236, от 10-19.00 часа ще се проведе второто за годината от общо планираните 14 събития в страната.

Посетителите ще имат възможност отново да се докоснат до добре познатите качествени стоки от български производители като био сертифицирани зеленчуци, хлебни и месни изделия, мед, вино и др. Към богатото разнообразие от стоки от цялата страна този уикенд се присъединят трима нови фермери.

Петър Симеонов от с. Гурково ще участва с продуктите от лавандула и розово масло под фирмения бранд KRIMAS, „Михови Естейт“ от с. Илинденци ще предложи на клиентите ароматните вина от семейната винарска изба. Земеделският производител Христина Якофова ще представи мед от лавандула, собствено производство. Христина е трето поколение медар и за нея тази професия е призвание. Тя с удоволствие ще разкаже за ползите от меда и защо е толкова ценен, като децата ще могат да разберат как се събира меда от пчелите и дори колко километра изминават в своето начинание.

По време на втория за годината фермерски пазар посетителите ще могат да избират и сред изделията на мандра „Ивена“ от с. Дебърница, месните продукти на „Рила Мес“ от гр. Рила или да опитат ядки и ядкови продукти от „Валнутс“ от гр. Хисаря.

Два пъти месечно, до ноември включително, столичани и гости на града ще имат възможността да открият представяната на тези пазари българска продукция. А през летните месеци юли и август посетителите на морските ни курорти - Несебър, Созопол, Царево и комплекс “Св. Св. Константин и Елена”, ще се радват на продукцията на родните производители.

От началото на инициативата до момента фермерските пазари на Lidl са дали възможност на 74 родни производители от 27 населени места да представят продукцията си пред клиентите на веригата, като целта е техният брой да се увеличава.