Translate

понеделник, 9 май 2022 г.

Yettel компенсира въглеродните емисии на целия си автопарк

Телекомът се присъединява към програма на Shell за компенсиране на въглеродни емисии

 

 

Yettel ще компенсира съществуващите въглеродни емисии на своя автопарк в стратегическо партньорство с компанията Shell в България. Предприетата стъпка е в изпълнение на дългосрочната стратегия на оператора за трансформацията му във въглеродно неутрална компания и е част от мащабната му ESG /Environmental, social and corporate governance - Околна среда, социална политика и управление/ стратегия, която ще бъде обявена публично по-късно тази година.  С включването на Yettel в програмата Shell ще изчислява и компенсира емисиите на въглероден диоксид от горивата, използвани от служебните автомобили на Yettel и заредени с горивните карти Shell, като закупува съответното количество въглеродни кредити, генерирани от международни проекти, фокусирани върху опазването и възстановяването на естествените екосистеми.

„За Yettel е важно да наблюдава и активно да работи за намаляване на въглеродния си отпечатък. Ето защо партньорство ни с Shell има за цел да подпомогне постигането на пътната карта на Yettel за трансформиране на нашите операции в по-устойчив бизнес, в съответствие с основните ни ценности и нашия ангажимент към околната среда. Ние инвестираме днес, за да имаме по-добро и по-балансирано утре“, каза Джейсън Кинг, главен изпълнителен директор на Yettel България.

Стратегическото партньорство с Shell е част от първия етап от амбицията на оператора да се превърне в телекомуникационен лидер в устойчивото бизнес развитие. Вторият етап ще включва комбинация от компенсиране и постепенно преминаване към електрически автомобили. Последният  включва 100% от автопарка на компанията да е съставен от модерни и електрически автомобили с нулев въглероден отпечатък.

Въведената в началото на миналата година програма на Shell за компенсиране на въглеродни емисии е насочена  към бизнес клиенти, за които устойчивото развитие е част от тяхната бизнес стратегия. Това става чрез закупуване на въглеродни кредити, генерирани от международни проекти, които опазват и възстановяват естествените екосистеми. Компаниите използват картата за гориво от Shell по обичайния начин, като могат да станат част от програмата срещу допълнителна такса и така да направят бизнеса си по-устойчив.

 

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар