Translate

събота, 14 май 2022 г.

Известни личности и тази година не пропуснаха да поздравят университетски медицински комплекс „Софиямед“ по повод нейния 10 годишен юбилей


 

 

В специален видео поздрав от Лас Вегас до медицинските екипи на УМБАЛ „Софиямед“ своите поздравления за празника изпратиха интерконтиненталният шампион на Световната асоциация по бокс /WBA/ и претендент за световната титла в тежка категория на Международната боксова федерация /IBF/ Кубрат Пулев и трикратният европейски медалист по бокс, олимпийски призьор, носител на интерконтиненталната титла на WBA и доброволец в Спешно отделение на УМБАЛ „Софиямед“ Тервел Пулев.

По случай празника екипите на „Софиямед“ бяха поздравени и от Негово Високо Преосвещенство Пловдивския Митрополит Николай, телевизионните продуценти Иван и Андрей, Петя Дикова – журналист, bTV и Илиян Любомиров- поет и рекламист, полярния изследовател проф. Христо Пимпирев, театралната и филмова легенда Латинка Петрова, кулинарния гуру Ути Бъчваров, футболният отбор на Лудогорец, трупата на Народния театър „Иван Вазов“, членовете на Българската федерация по тенис и др.

Мотото на тазгодишната кампания по отбелязването на празника на „Софиямед“ е „В услуга на здравето и в името на Живота“. То обединява слоугъна на лечебното заведение „В услуга на здравето“ и празника на новия живот след пандемията.

За 10г. от създаването си медицинският комплекс днес има функциониращи 24 болнични отделения, центрове по хирургия на ръка и реконструктивна хирургия, херния, роботизирана хирургия.  По време на пандемията от ковид лечебното заведение бе сред водещите в страната, които посрещна няколкото вълни от заболели, а Лабораториите на двете ДКЦ-та предложиха на пациентите иновативни тестове като експресен PCR тест с резултат до 30 мин и бърз- с резултат до час, специализирани пакети за диагностика за ковид в специализирани целодневни ковид кабинети.

„Софиямед“ се превърна в един от водещите медицински комплекси в страната, предлагащ съвременни условия за провеждане на лечение в доболничната и болничната помощ, благодарение на водещите си специалисти по различни медицински направления, модерната материална база и съвременна апаратура.

Софиямед“ не спира да се развива и доказателство за това са последните й технологични придобивки, сред които последно поколение робот „Da Vinci” за максимално атравматично хирургично лечение, ангиографски системи за интервенционално лечение на сърдечно-съдови заболявания. От медицинския комплекс изтъкват, че ежегодно обновяват апаратурата в клиниките си, непрекъснато привличат нови специалисти. 

С изложба с всички първо родени деца през всяка година в болницата и поздравите на известни в публичното пространство личности, от „Софиямед“ отбеляза  празника си.

„Благодаря ви, че 10 години сме рамо до рамо в услуга на здравето и в името на живота на нашите пациенти“, коментира д-р Йордан Пелев, управител на лечебното заведение. Той поздравява и всички партньори, приятели и най-вече пациентите на медицинския комплекс за тяхното доверие и дългогодишна

подкрепа.

За 10 години през ДКЦ-тата на „Софиямед“ са преминали близо 1 000 000 пациенти, в болницата са се лекували над 300 000 души и са извършени близо 150 000 операции и оперативни интервенции.

 

 

 

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар