Translate

петък, 17 март 2023 г.

Световноизвестните Кортни Кокс и Джена Ортега - в „Шоуто на Николаос Цитиридис“ тази вечер по bTV

Водещият посреща още кечиста Русев и съпругата му Си Джей Пери, и единствената дама, която ще напусне имението на „Ергенът“ тази седмица
 
 
Холивудските звезди Кортни Кокс и Джена Ортега ще блеснат в „Шоуто на Николаос Цитиридис“
довечера /петък/, от 22:00 ч. по bTV. Моника от „Приятели“ /актрисата Кортни Кокс/ и Уенсдей Адамс /Джена Ортега/ от сериала „Уенсдей“ ще споделят любопитни подробности за шестия филм от поредицата “Писък“, в който двете участват. За ужаса, който следва героите им по петите, кой се крие зад маската на Гоустфейс този път и ще успее ли Николаос да разсмее Джена Ортега – всичко това зрителите ще разберат довечера в „Шоуто на Николаос Цитиридис“.
В новия и екстремен епизод на шоуто, водещият ще има и „близки срещи“ с кечиста Русев /Мирослав Барняшев/, който няма да е сам срещу него, а със съпругата си Си Джей Пери. Цялото интервю с двойката ще бъде доста необичайно, а финалът на разговора им абсолютно неочакван.
По традиция в петък вечер Николаос Цитиридис е готов и за гореща среща на четири очи с отпадналата дама от „Егренът“, която тази седмица ще бъде само една.
В шоуто ще дебютира и чисто новото „Бебе Ергенът“ – мини риалити с мини участници, които търсят голямата любов. Екипът на шоуто е подготвил изключително забавна версия на хитовия формат, в която участват деца със своя нестандартен и забавен поглед към любовта и романтиката.
 

 

Калин Врачански, Поли Генова и Иво Аръков гостуват в „Събота вечер с БНТ“

 
 
Тази събота, 18 март, от 21:00 ч. в шоуто „Събота вечер с БНТ“ водещият Орлин
Павлов ще посрещне магнетичния актьор Калин Врачански и талантливата Поли Генова, а специалният музикален комплимент ще бъде поднесен от Иво Аръков.
Чаровният Калин Врачански ще разкаже пред зрителите на БНТ за главната си роля в постановката „Комедия за тенори“, в която си партнира с „лошото момче“ на българското кино Асен Блатечки. Врачански ще сподели подробности за спектакъла, както и за предизвикателствата, през които е минал. Актьорът ще разкрие и отговора на един много интересен въпрос: „Отказва ли Калин Врачански роли?“. Орлин Павлов ще го разпита и за предстоящите избори и какво би направил, ако стане министър на културата в България.
Певицата, която атакува сцената на „Евровизия“ цели пет пъти – Поли Генова, е другият специален гост тази седмица в съботното шоу на обществената телевизия. Поп звездата ще сподели как е прекарала рождения си ден и с кого, ще разкаже как се грижи за себе си и какво мисли за тазгодишните участници в „Евровизия“. А дали мисли да отскочи като зрител на конкурса тази година в Ливърпул, зрителите ще разберат на 18 март в „Събота вечер с БНТ“.
Финалното изпълнение в шоуто ще бъде поднесено от Иво Аръков. Жан, Калин, Младен, Любо Косев, както и да го наричаме, той няма нищо против, защото винаги дава 100% от таланта си във всяка роля в киното и театъра. Отскоро Иво Аръков се изявява и на музикалната сцена у нас, а за това свое решение той ще разкаже специално пред водещия Орлин Павлов.

 

Бродуейският мюзикъл “Цигулар на покрива” слиза от сцената на Музикалния театър

Последните две представления на музикалния шедьовър са на 18 и 19 март
 
 
 
Световният мюзикъл „Цигулар на покрива“ още с появата си на българската театрално-музикална сцена /през 2020/ се превърна в сензация. Красивата притча за дома, любовта и семейството е едно от най-обичаните заглавия от афиша на Музикалния театър. Три години след премиерата дойде ред да бъдат изиграни и последните две представления от закупените. Планираните дати са 18 март, събота от 19.00 часа и 19 март, неделя от 17.00 часа.
“Цигулар на покрива” е разказ за общество, което дори в нещастието запазва своите устои и намира смисъл да прославя и да се радва. Затова този разказ е едновременно смешен и тъжен, в него има и лудост – всичко, което е характерно за човешката природа. Това превръща творбата на композитора Джери Бок и либретистите Джоузеф Стайн и Шелдън Харник в универсална творба.
Освен с трогателната човешка история, мюзикълът си е завоювал мястото на шедьовър в жанра с въздействащата музика на Джери Бок и ярките музикални номера – един от които е запомнящата се начална хорова сцена „Традиция”. Запазена марка за спектакъла са неговите танцови платна в сцената-наздравица „За живота” /LChaim/, както и сватбената сцена с еврейския мъжки танц с цилиндри на главите на танцьорите, на които са закрепени бутилки. А песента на Тевие, който моли Бог да му даде малко богатство, за да се почувства и той спокоен и щастлив човек – „Ех, да бях богат мъж” /If I Were a Rich Man/ – е станала емблематична за „Цигулар на покрива” и отдавна има свой сценичен живот извън мюзикъла.
Автор на сценичната версия е театралният режисьор Небойша Брадич от Сърбия. Сценографията е поверена на Мирослав Табачки /Сърбия/, художник на костюмите е Исидора Молес /Сърбия/. Диригент-постановчик – Юли Дамянов, хормайстор – Людмил Горчев, хореографията е дело на Анна Пампулова /гост/. На сцената зрителите ще се насладят на изключителните солисти, хор, балет и оркестър на Музикалния театър.
За първи път в България „Цигулар на покрива” е поставен на сцената на Музикалния театър през 1993 година.