Translate

петък, 17 март 2023 г.

Тази пролет “Вкусът на България” и Мария Жекова се отправят към 4 нови дестинации - всяка събота по bTV

Банско, Габрово, Търговище и Несебър ще очароват зрителите с кулинарни тайни и традиции
 
 

Любимото кулинарно травелър предаване - „Вкусът на България“, ще предложи нови вълнуващи епизоди на зрителите тази пролет по bTV. Чаровната водеща Мария Жекова е подготвила нови четири дестинации, за да покаже на кулинарните приключенци богатото разнообразие на българските традиции, вкусове и кухня. Всяка събота от 11:30 ч. предстоят още интересни срещи с родни производители и техните истории по пътя към успеха, този път в районите на Банско, Габрово, Търговище и Несебър. Местните герои ще покажат и приготвят пред Мария неочаквани, ароматни и автентични рецепти, издържали теста на времето и запазили духа на старите времена.

Стартът на втория сезон на „Вкусът на България“ ще бъде на 18 март от 11:30 ч. по bTV. В новите 12 епизода предаването ще продължи да поставя на пиедестал семейните традиции в култивирането на български продукти и запазването на традиционните рецепти.

Водещата Мария Жекова дава старт на новите си пътешествия от родопското село Рибново, където „пътят свършва и започва една шарена приказка“.

Всеки, който е имал късмета да посети Рибново, знае, че селото е уникално и неповторимо, пъстро и живо. Местен жител ще разкаже любопитната история на селото на българските мюсюлмани. Тази вълшебна приказка за Рибново ще провокира Мария да потърси отговори на въпроса какво привлича хората да останат да живеят тук и как успяват да запазят тази уникална и толкова различна общност.

Зрителите ще научат повече за Шарените сватби, с които е известен региона, и ще се докоснат до някои впечатляващи и необичайни ритуали, които ги съпровождат. Майката и домакиня на име Фатме и малката й дъщеричка Мери, ще отворят дома си в Рибново, за да покажат на водещата някои типични ястия – боб с пастърма, макарина и кускус и да разкажат увлекателни истории за това приказно място. След като приготвят трапезата всички заедно ще седнат да се нахранят „на земята“, според традицията на Рибново, в израз на преклонението си към храната.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар