Translate

четвъртък, 16 март 2023 г.

Над 760 ученици в Казанлък за състезанието по английски език Kangaroo Global Linguistics 2023

 
 
Над 760 възпитаници от близо 130 училища - членове на „Асоциацията на Кеймбридж училищата в България“, се явиха на тазгодишния национален кръг на състезанието по английски език
Kangaroo Global Linguistics в град Казанлък. 
Надпреварата се проведе на 11 март с домакин СУ „Екзарх Антим I“. Участниците, техните родители и учители бяха посрещнати с приветствие и пожелание за успех от кмета на Казанлък – Галина Стоянова, както и с концерт от възпитаниците на училището.
Награждаването на победителите от националния кръг по традиция ще се проведе по време на най-голямото събитие за учителите по английски език в страната - „Ден на Кеймбридж“, което ще се състои на 22 април 2023г. в София.
До месец предстои да стане ясно и кои са най-добре представилите се участници, които ще премерят сили в международния кръг през м. септември в гр. Солун, Гърция.
„Радостни сме от засиления интерес към тазгодишното състезание по английски език. Поздравления на всички ученици и обучаващите ги учители за хъса и мотивацията, която показват“, коментира Владимир Колев, председател на управителния съвет на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.
Във вътрешноучилищния кръг, състоял се на 11 февруари 2023г., участваха над 7000 ученици от близо 130 училища, от които над 10% се класираха за втория етап.  Състезанието е отворено за всички ученици от 8 до 18 годишна възраст от училищата- членове на асоциацията с различно ниво на знание на езика от А1 до В2.
Състезанието Kangaroo Global Linguistics е най-голямото училищно състезание по английски език в света, което у нас се организира от „Асоциацията на Кеймбридж училищата в България“, създадена от издателство „Клет България“. Чрез участие в надпреварата учениците имат възможност да премерят знанията си по английски език със своите връстниците в страната, а най-добрите сред тях – и на международен кръг, по този начин засилват знанията си и стремежа към все по-голямо усъвършенстване на знанията.
 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар