Translate

събота, 11 януари 2020 г.

Отделението по ревматология на УМБАЛ Бургас чества своята десета годишнина


То е единствено не само за Бургаска, а и за Сливенска и Ямболска област. Над 12 000 са пациентите, преминали през отделението за този период. Специализирано е в диагностика и терапия на възпалителни, дегенеративни и обменни ставни заболявания, възпалителна и дегенеративна патология на гръбначния стълб и системни заболявания на съединителната тъкан.  Годишно тук намират медицинска помощ около 1600 души, повечето от които с възпалителни заболявания.
„Когато създавахме отделението преди десет години, бяхме лекар и половина. Сега тук работят петима специалисти-ревматолози и един специализант, а целият екип е от 18 души. Тук идват пациенти не само от Бургас, Сливен и Ямбол, а и от Хасково, Кърджали, имали сме от Сандански, от Благоевград. Отделението отговаря на трето ниво на компетентност по медицински стандарт „Ревматология“ и всичко, което се работи в клиниките по ревматология в София и Варна, се прави и тук", обясни д-р Иван Казмин, основател и началник  на отделението.
„Благодаря на д-р Казмин и на целия екип, Бургаски регион е един от късметлиите, че има такова отделение. Всичко, което се работи като ревматология в страната, се изпълнява и тук. Това не става от само себе си, това става с много труд и усилия“, подчерта изпълнителният директор на УМБАЛ Бургас д-р Бойко Миразчийски, който поднесе поздравленията си на екипа на отделението.
Благодарни пациенти също уважиха тържеството и споделиха, че на тези лекари и сестри дължат здравето и живота си.

четвъртък, 9 януари 2020 г.

Николета Лозанова трансформира Мирон от Фермата във VIP


Новата рубрика на „Папараци“ тръгва в ефира на bTV от 12 януари

Тази неделя очарователната Николета Лозанова се завръща в единствения телевизионен таблоид у нас "Папараци", за да бъде ментор на Мирон Крумов в трансформацията му от селското стопанство към шоубизнеса. След „Фермата“, където следеше събитията зад кадър, Мирон ще се превърне в истинска VIP персона, благодарение на солидната подготовка на най-изявената звезда на българския хайлайф.
„Мирон става VIP“ се движи на ръба на пародията, но винаги запазва добронамерения тон. Новата рубрика ще служи като наръчник и пътеводител на начинаещия VIP. Иронията и самоиронията срещу фалшивия VIP статус на някои от най-известните българи ще бъде на фокус. Гаранция за доза забавление ще са комичните моменти на един интелектуалец, изкушен да стане част от този бляскав свят.
Трансформацията на Мирон ще се състои в две направления – външна и вътрешна. Новият звезден статус ще започне с пакет козметични процедури и избор на нов гардероб. След видимите промени ще дойде ред и на “качествените”. Мирон ще се опита да следва тенденциите в живота на известните и ще се научи да поддържа звездния си имидж с интервюта и фотосесии.
Всяка седмица Мирон ще получава гласово съобщение със задачи от Лозанова, като
съобщението ще се самоизтрива автоматично след само едно прослушване. Ще успее ли той да се справи точно според инструкциите и ще извърви ли Мирон пътят към истинската слава, зрителите ще могат да проследят всяка неделя в ефира на bTV.

LG представя ново поколение перални машини с изкуствен интелект


Перална машина с награда от CES Innovation използва AI и Advanced грижа за тъканите за осигуряване на ненадминато удобство и бързина

На CES®, LG Electronics представи най-модерната си иновация в прането, използваща изкуствен интелект, за да предостави прецизно пране за оптимални резултати. Носител на награда CES за иновации през 2020г., новата перална машина LG ThinQ ™ разполага с двигател със захранвано от изкуствен интелект директно задвижване ™ /AI DD/, заедно със захранваната от AI услуга за активно обслужване на клиенти.
AI DD пералнята надгражда 20 години напредък в новаторския мотор Direct Drive на LG, което осигурява както ефективност, така и ефикасност. Новата пералня на LG не само изчислява обема и теглото на всяко пране, но също така използва изкуствен интелект и усъвършенствани сензори за идентифициране на типовете плат при всяко зареждане. Използвайки технология за дълбоко обучение, уредът сравнява тази информация с повече от 20 хиляди точки от данни, свързани с използването на пералнята, за да програмира оптималната настройка на цикъла на пране за най-добри резултати, подобрявайки почистването и удължавайки живота на дрехите с 15 процента. *
Най-интелигентната пералня на LG е в състояние да разпознае тениски и панталони /различни от спално бельо, деликатни тъкани и други комбинации от плат/ във всяко зареждане на пералнята и програмира цикъла, за да използва персонализирани движения, температури и време за оптимално пране. Новата функция на ezDispense на LG, удобна за потребителя, премахва елемента на познаване при дозировката на почистващия препарат, като автоматично добавя точното количество течен перилен препарат и омекотител за плат, персонализирани за всяко пране в оптимални моменти по време на цикъла на измиване за подобрени резултати. А що се отнася до сушенето, новата функция на LG Smart Pairing автоматично изпраща оптималната настройка на сушилнята за всяко пране директно към съвместимата сушилня LG за най-добри резултати всеки път.
Интелигентната перална машина може да се свърже с Amazon Alexa чрез мобилното приложение ThinQ на LG, за да предоставя известия, когато прахът за пране намалява. Клиентите могат да дадат възможност за попълване на Amazon Dash чрез приложението за автоматично подреждане на предварително избрани консумативи, като почистващ препарат и омекотител за тъкани, за да се доставят до вратата им.
За допълнително подобряване на изпирането, пералня AI DD поддържа LG Proactive Customer Care - интелигентно решение за обслужване на клиенти, което използва напреднала технология за изкуствен интелект, за да достави спокойствие и по-голямо удовлетворение на клиентите, заедно с подобрена производителност и дълготрайност на продукта. Услугата може незабавно да предупреди потребителите за потенциални проблеми, преди да се появят, да ускори ремонтите, когато са необходими, и да предложи полезни съвети, за да могат клиентите да поддържат LG уредите в най-добро състояние.
В допълнение към функциите, задвижвани от AI, новата LG пералня предлага допълнителни удобства, които помагат да се спести време на потребителите и да се осигурите отлична производителност:
-TurboWash ™ 360 използва мощни струи за обграждане на дрехи от множество ъгли, така че почистващият препарат може да проникне дълбоко в тъканите за цялостно почистване за по-малко от 30 минути, дори за голямо количество дрехи;
-3D Multi Spray изстрелва струи вода в пет различни посоки едновременно за бързо разграждане на твърдите петна;
LG TWINWash ™ спестява време с два барабана. Компактната шайба на LG SideKick измива отдолу, докато голямата се справя с по-големи товари отгоре.
„С нашите иновативни технологии за пране и базирана на изкуствен интелект платформа за обслужване на клиенти, ние сме сигурни, че нашата пералня с AI DD ще надмине всички очаквания на потребителите.Тази перална машина поставя нов показател за удобство с по-големия си капацитет и персонализирано пране “, каза Дан Сонг, президент на LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company.
След дебюта си на CES, новата перална машина с голям капацитет на LG ще се появи в Северна Америка през първата половина на годината с последваща наличност и на други пазари.