Translate

събота, 19 ноември 2022 г.

Нова Броудкастинг Груп излъчва ФИФА Световно първенство по футбол Катар 2022 в 4К качество

 

Компанията пуска нов телевизионен канал и представя високотехнологично студио специално за първенството
 
 
Нова Броудкастинг Груп ще излъчи ФИФА Световно първенство по футбол Катар 2022 в 4К резолюция в новия телевизионен канал
DIEMA SPORT 3 4K. За първи път българските зрители ще имат възможност да проследят най-престижния футболен форум с подобно телевизионно качество. Новата технология ще осигури на аудиторията незабравимо футболно преживяване от 20-и ноември до финала на турнира на 18-и декември. Зрителите ще могат да гледат мачове от състезанието в ефира на NOVA, DIEMA, DIEMA SPORT 3 и DIEMA SPORT 3 4K.
Футболните фенове ще проследят в 4К качество на картината и студийната програма „Като за световно“ от ново високотехнологично студио. С внушителни видео стени и с най-съвременни технически възможности, то ще бъде разположено на площ от 450 кв. м. Домакини в новото мултифункционално студио са двойките водещи Павлета Рашкова - Мирослав Арабаджиев и Лилия Мустакова - Ясен Деянов, които ще пренесат емоцията на футболния празник в българските домове.
„Нова Броудкастинг Груп продължава да инвестира в технологична модернизация като част от дългосрочната стратегия за развитие на компанията. Щастливи сме да обявим, че ще излъчваме Световното първенство от Катар и студийната програма към него в 4К резолюция. Нашата цел е да осигуряваме най-богатото и разнообразно спортно съдържание на българския телевизионен пазар, а вече с гордост можем да споделим, че зрителите ни ще имат привилегията да следят едно от най-гледаните състезания в света на футбола с перфектна картина и от ново студио“, коментира Стефана Здравкова, главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп.
ФИФА Световно първенство по футбол Катар 2022 се излъчва в партньорство между Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия. Всички 64 мача са разпределени поравно между тях, като всеки от партньорите ще предложи на зрителите си по 34 футболни срещи от вълнуващия турнир на живо. По традиция, те едновременно ще излъчват откриването на 20 ноември с мача, в който домакините от Катар дебютират на световни финали срещу отбора на Еквадор. Двубоят е от 18:00 ч. и ще бъде предаван на живо в ефира на DIEMA, DIEMA SPORT 3 и DIEMA SPORT 3 4K. Мачовете от състезанието, излъчвани в каналите на Нова Броудкастинг Груп, и студийната програма към тях ще бъдат достъпни и за потребителите на PLAY DIEMA XTRA. Футболните фенове ще имат възможност да гледат на живо всички двубои от първенството на сайта на Gong.bg в специална онлайн платформа.
 
 

 

БНТ пуска платформа и подкаст за Световното първенство по футбол в Катар 2022

 
 
От 20 ноември светът ще бъде футбол! За да може да предостави най-изчерпателната, точна и бърза информация на футболните фенове, Българската национална телевизия дава начало на специалните си дигитални проекти, посветени на ФИФА Световното по футбол Катар 2022 – сайтът
bntsport.bg /bntnews.bg/sport/ и подкастът #ТеРазбиратИграта.
Обществената телевизия разработи специална онлайн платформа, която ще събере всичко най-важно за Мондиала на едно място. Всички срещи, които не се излъчват на живо в ефира на БНТ 1 и БНТ 3, зрителите могат да гледат в сайта bntsport.bg. Партньорството с един от най-известните и големи спортни сайтове в България, Sportal.bg, част от швейцарската Ringier Sports Media, ще позволи на футболните фенове да имат разнообразно и качествено съдържание за всичко, свързано със световното първенство по футбол Катар 2022 - новини на живо за всеки мач, видеa, всички голове, голмайстори и интересни моменти. Платформата на БНТ ще даде възможност на зрителите да проследят всеки момент от шампионата и да гледат на живо как се развиват класиранията в групите и в елиминационната фаза до самия финал.
За да споделят своите вълнуващи футболни емоции, феновете могат да се включат и в онлайн игрите - „Кадър на деня” в сайта на БНТ и „Емоциите, които ни свързват” във Facebook страницата Sport BNT. Кои ще са 3-те най-интересни момента от мачовете през изминалия ден, ще определят ежедневно гласуващите в „Кадър на деня“. Във Facebook, БНТ призовава феновете смело да споделят кратки клипчета за преживяването на футболните емоции с приятели и близки, докато гледат мачовете от шампионата. За гласуващите в „Кадър на деня“ и най-атрактивните видеа, качени във Фейсбук, обществената телевизия ще подари футболни топки на фенове.
Специално за Световното първенството по футбол в Катар, БНТ пуска и своя спортен подкаст – #ТеРазбиратИграта, в YouTube канала на обществената телевизия. Поредицата ще срещне футболните фенове с журналистите, които ще отразят най-големия футболен форум в света, а гости в него ще бъдат и много звезди от шоубизнеса, които ще споделят своята гледна точка за Мондиала и футбола като цяло. Водещ на подкаста ще е едно от новите лица на спортната дирекция на БНТ и дългогодишен спортен журналист - Десислава Францова. Зрителите на националната телевизия я познават от отразяването ѝ на Световното първенство по художествена гимнастика в София и от репортерската ѝ работа за спортните емисии на БНТ. Тя е от Козлодуй и е завършила СУ „Св. Климент Охридски" – бакалавър „Журналистика" и магистър „Продуцентство и креативна индустрия”. Нейната страст е футболът, който не само следи с интерес, но и практикува любителски, а с дамския ѝ отбор редовно се включват в благотворителни турнири и инициативи, а целта им е да разпространяват доброто.
#ТеРазбиратИграта стартира с четири специални епизода, проследяващи случващото се  зад кадър, които разкриват интересните и забавни моменти при заснемането на специалните промо клипове на БНТ за шампионата.
В първия епизод зрителите се срещат със спортния журналист Радостин Любомиров, който търси животни, за да прогнозират мачовете на Мондиала, както и с гледачите в Столичния зоопарк и някои от най-атрактивните му обитатели. Следващата среща ще е с репортерите на обществената медия в Катар - Бюлент Мюмюнов и Моника Симеонова, които ще споделят очакванията си за най-големия футболен форум, как работят в тандем и как екипът на БНТ пресъздаде пустинна обстановка в промо трейлърите си. В третото видео ще видите спортните журналисти Иво Бързаков и Илиян Енев, които показват една забавна тренировка за изявите си в ефир. В епизодът ще видите и професионалните състезатели по джага Красимир Димитров и Данаил Златаров, които разказват защо България има по-големи успехи на джага, отколкото на футбол, както и кои са по-добри на масата - мъжете или жените. В последния епизод от поредицата „зад кадър“ на #ТеРазбиратИграта ще видите сокола, който кацна пред БНТ, на какво залагат лицата на футболните студиа и какво да очакваме от Андреа Банда Банда – както и още много други разказани истории. В следващите епизоди, интернет зрителите ще видят още разкази за преживявания на български фенове, директно от Катар пред Моника и Бюлент и много звездни гости със забавни коментари и блиц интервюта в неформална среда.
Гледайте ФИФА Световно първенство по футбол Катар 2022 от 20 ноември до 18 декември в каналите на БНТ 1, БНТ 3 и bntsport.bg
 

 

Последни крос битки в „Гласът на България“ тази неделя от 20 ч. по bTV

Става ясно кои са полуфиналистите и стартира ЗРИТЕЛСКА КРАЖБА
 
 
Последни невероятни крос битки в „Гласът на България“ предстоят тази неделя от 20 ч. по bTV. Останалите 14 участници от различните отбори ще се изправят един срещу друг, за да определят кои 7 от тях ще продължат напред и ще стъпят на сцената в предстоящия полуфинал на живо, който е на 27 ноември по bTV. Треньорите все така внимателно ще пресмятат всеки свой ход, но публиката в залата ще определи кой от претендентите в крос битките да продължи напред. Гласуването се извършва чрез специално приложение веднага след всяка битка на сцената.
Изключително напрегнато, емоционално и много интересно ще е случващото се в залата, а зрителите ще се насладят на уникални, емоционални и супер класни изпълнения. За своето място на полуфинала в „Гласът на България“ в неделя ще се борят - рок дивата Дженифър Цанков от отбора на DARA, прекрасната Мария Теохарева и очарователният Дан Розин, който и този път няма да откъсне поглед от треньорката си. От отбора на Любо Киров в сблъсък ще се изправят – уникалната Мирела Кънева с хитова песен на италианците от Манескин, младата Надежда Богоева с уникално, „концертно изпълнение“, Боян Боев със супер хит на легендарната Kate Bush и супер емоционалният Калоян Николов, който ще заложи неочаквано на песен на Сам Смит. След като в предишния епизод нито един от хората в отбора на Иван Лечев не продължи напред ще е повече от любопитно как Мастърът ще изиграе картите си този път и ще има ли въобще негови представители на полуфинала. В неделя от неговия отбор на сцената ще блеснат - крехката Цветелина Петрова, секс идолът на сезона Никола Стоянов – НИК с уникално парче на Ariana Grande и „нешлифованият диамант“ - Десислава Латинова, която и този път ще се представи зашеметяващо. От отбора на Галена в страховити крос битки в епизода ще се изправят – 17-годишният Максим Панайотов с изпълнение на българско парче, Александър Маринов - Компира с неочаквано изпълнение и Александър Петров от Добрич, който ще представи повече от достойно.  
В края на епизода ще станат ясни 14-те полуфиналисти в деветия сезон на „Гласът на България“, а за зрителите пред екраните ще бъде обявено началото на ЗРИТЕЛСКАТА КРАЖБА.
ЗРИТЕЛСКАТА КРАЖБА ще стартира веднага след края на епизода в неделя и ще даде възможност на зрителите да спасят и да върнат един от отпадналите в крос битките участници, обратно в шоуто. Тя ще бъде активна на www.glasat.btv.bg, където всеки зрител ще може да гласува до 40 пъти и напълно безплатно за своя фаворит. Зрителите ще могат да гласуват в рамките на само 24 часа, а победителят ще бъде обявен от водещия Иван Тишев в началото на епизода на живо – следващата неделя от 20 часа по бТВ.
Победителят в ЗРИТЕЛСКАТА КРАЖБА ще се завърне в надпреварата за наградата от 50 хиляди лева и титлата „глас на България“ и ще участва на полуфинала на живо.