Translate

събота, 23 април 2022 г.

Започва сезон 2 на криминалния сериал „Братството“ по БНТ 1

 

 

Във вторник /26 април/ от 23:30 ч., по БНТ 1 започва втори сезон на сериал „Братството“, който всяка
делнична вечер, след късната емисия новини „По света и у нас“, пренася зрителите в
различни криминални сюжети. 

В основата на сюжета във втория сезон на „Братството“ е разрастващата се международна престъпност, която започва да влияе върху политическия живот в Мексико. Провеждат се президентски избори и Азраел – съпругът на Людмила, се кандидатира за тях. Хулио Касински продължава да е със самоличността на известния психиатър Сесар Агилар. Той успява да влезе в „Братството“, печелейки доверието им, за да разбере повече за дейността с търговията на оръжия и наркотици, заговорите и убийствата. Но, за да му гласуват пълно доверие и достъп до всичко, го принуждават да убие съпруга на Луиса Салинас – журналиста Иван. Той отново успява да провали плановете и машинациите им със своя въздействащ ум и психика, но не след дълго е разкрит. Хулио решава да напусне страната заедно с Луиса Салинас, но на път към границата тя научава за смъртта на съпруга ѝ. Скандалът, който се заформя между тях, прераства и те претърпяват катастрофа, в която Лиуса загива.

Драматичният трилър „Братството“ проследява историята на група полицаи с превишени права, за които никой не подозира. От години те раздават правосъдие, но винаги в своя полза. Престъпността не е техният враг, но те самите са врагове на всички, които не са в тяхната мрежа.

 

Нов водещ партнира на Христина Христова в „Денят започва“ по БНТ 1

Христина Христова и Симеон Иванов ще споделят първи на зрителите важното от деня всеки делничен ден между 5:55 ч. и 9:00 ч.

 

 

От 26 април /вторник/ към екипа на сутрешния блок „Денят започва“ по БНТ 1 се присъединява журналистът Симеон Иванов, който ще партнира на водещата Христина Христова. От понеделник до петък между 5:55 ч. и 9:00 ч. Христина Христова и Симеон ще споделят първи на зрителите важното от деня и ще коментират с политици, експерти и анализатори всички актуални теми от България и света.

Иванов е завършил „Политически науки“ и „Социология“ във Франкфурт на Майн, Германия и „Международна политика“ в Лайден, Нидерландия. Започва своя професионален път като водещ на подкаст на обществено-политическа тематика. Автор е на аналитични статии и материали, работил е и в неправителствена организация, чиято кауза е борбата с негативните демографски тенденции.

„Да се присъединя към екипа на сутрешния блок „Денят започва“ по БНТ 1 и да работя рамо до рамо с Христина Христова е страхотен шанс за мен и, разбира се, огромно предизвикателство. Христина е изключителен професионалист, със собствен екранен стил и присъствие. Тя има невероятна реакция, бърза мисъл и журналистически усет. Надявам се да усвоя поне част от тези нейни качества. Благодаря на БНТ и на дирекция „Новини и актуални предавания“ за възможността, която дават на мен и на всички

останали млади и прохождащи журналисти. Тук можем да се учим от най-добрите. Бързо осъзнах за каква интензивност и денонощен труд става дума. Благодаря на всички от „Денят започва“ за топлото посрещане и доброто отношение“, споделя Симеон.

 

Започват полуфиналите на живо в „България търси талант“

14 изумителни таланти ще се борят за сърцата и гласовете на зрителите, които ще определят кой отива на финал

 

 

Предстои първият полуфинал на живо в осмия сезон на „България търси талант“ - тази неделя, на Великден, точно в 20 часа по bTV. 14 изумително талантливи, пъстри и весели полуфиналисти ще се явят на сцената на живо с едничката цел да се преборят за сърцата и гласовете на телевизионната аудитория. От този момент, решаваща роля кои впечатляващи участници да продължат към финала, ще имат именно те – зрителите.

В неделя вечер феновете ще могат да подкрепят своя фаворит в sms гласуване. Двама участници ще продължат към големия финал на „България търси талант“. Единият ще е победителят по вот, а другият ще бъде избран от журито измежду двамата подгласници в гласуването на зрителите. На финала ще ги очакват 5-мата спечелили Златни бутони през сезона: Георги Станев /абсолютен слух/, Симона Петрова /народно пеене/, Стоян Йорданов – Чибо /пеене/, Скейтинг Финикс дуо /акробатика с ролкови кънки/ и La Campagnia Colonna /арт пол денс/.

Грандиозният финал на сезона е на 15 май на живо, когато ще стане ясно кой ще грабне наградата от 50 хиляди лева и титлата „Талант на България“. Преди това в шоуто предстоят три полуфинала, също на живо - на 24 април, 1 май и 8 май. Всеки от тях ще определи по двама финалисти /общо 6-ма/, като и тази година зрителите ще могат да спасят един от отпадналите участници по време на полуфиналите. Кампанията „Спаси талант“ ще се проведе веднага след последния полуфинал и ще е активна в рамките на 24 часа след него на www.talent.btv.bg.

Празнично начало на великденския първи полуфинал, много смях и отлично настроение очаква зрителите на bTV в неделя вечерта. След 10 кастинг епизода, над 140 кандидати за слава - изумителни таланти, истински чудаци, световни рекордьори, свръх човеци, много смях и съвсем малко страх, изпълнили със смисъл и невероятни емоции осмия сезон на „България търси талант“ - шоуто върви към своята кулминация. Бляскавото жури в лицето на Катето Евро, Евелин Костова, Николаос и проф.Кантарджиев избра напред да продължат най-добрите, интересни и изумителни таланти от сезона.

Най-интересното обаче предстои и то е в ръцете на зрителите и техните гласове, затова не пропускайте да гледате и подкрепяте своя фаворит за титлата „Талант на България“ – тази неделя от 20:00 ч. по bTV.

Списък с имената на участниците и номерата за гласуване ще намерите в сайта на предаването по време на епизода, както и в каналите на шоуто в социалните мрежи и изписани на екрана по време на изпълненията.

 

Документалната поредица „Неразказано в историята“ представя филма „Легендата за Охридското злато“

 

 

„Неразказано в историята“ е единствената по рода си документална поредица в ефира на bTV, която
представя едни от най-интересните моменти от българската история през личните истории на участниците в нея. С модерна визия и симбиоза между факти и кинематографични възстановки поредицата носи не само документална информация, но и силен емоционален заряд.

Новият епизод от поредицата - „Легендата за Охридското злато“, ще бъде излъчен на 25 април /понеделник/ от 20:00 ч. по bTV. Историята в него се представя пред зрителя в две успоредни линии: едната е според написаното в дневника на пощенския началник Михаил Йоцов от октомври 1944 г., а другата е базирана на филма „Спасението“, от 1984г. на Борислав Пунчев, който се отнася за същите събития. Малцина знаят за съществуването на този филм, защото е имал само няколко прожекции от момента на излизането му. В главната роля в него  влиза един от най-големите български актьори – Коста Цонев.

Самата история е за вълнуващите и героични събития от есента на 1944 ., когато немска колона от 50 камиона влиза в град Охрид. Довчерашните съюзници водят със себе си 25 пленени български войници, за да си гарантират по-безопасно придвижване през българска Македония. Мълвата за военнопленниците мигновено събужда града и също толкова бързо охридчани се организират, за да ги освободят.

За по-малко от половин час всички пленници изчезват вдън земя, а реакцията на германците не закъснява. Комендантът на Охрид поставя смъртоносен ултиматум на кмета Илия Коцарев и на градските съветници, който гласи: ако до 10 ч. вечерта военнопленниците не бъдат намерени, квартал „Варош“, където има съмнение, че се укриват те, ще бъде бомбардиран и унищожен.

С падане на мрака охридчани започват да напускат домовете си, твърдо решени, че няма да станат предатели. Когато германците установяват, че „Варош“ е празен, в безсилието си те заплашват, че ще

разрушат целия град, ако за всеки пленник не се плати по половин килограм чисто злато.

Как реагират охридчани и какво правят, за да спасят града си от сигурна гибел, зрителите ще разберат в „Легендата за Охридското злато“, на 25 април /понеделник/ от 20:00 ч. по bTV.

 

 

 

Безусловна обич и борба за щастие в новия сериал „Майчина любов“ по bTV Lady

Главната мъжка роля в новата теленовела по bTV Lady е поверена на най-обичания бразилски актьор Мурило Бенисио, познат на зрителите като емблематичния Лукас от „Клонинг“

 

 

bTV Lady ще зарадва феновете на латиноамериканските сериали с поредно премиерно заглавие в програмата си. Вълнуващата бразилска теленовела „Майчина любов“ /Amor de Mãe/, отличена с над 10 награди в различни категории, сред които за най-добър сериал и за най-добри актьори в главна роля, тръгва в ефира на дамския канал от 25 април /понеделник/. Епизодите ще се излъчват всеки делник от 18:00 ч. и обещават да завладеят зрителите с вълнуваща сюжетна линия и първокласен актьорски състав.

Животът на три жени се преплита, за да им покаже какво е безусловната майчина любов. Това е историята на Лурдес, Витория и Телма – три майки с различни съдби, но с една житейска мисия – да се борят за щастието на децата си.

Лурдес /Режина Казе/ е майка на три деца, която като млада напуска селото, в което е родена, и тръгва за Рио де Жанейро, за да търси изгубеното си четвърто дете, което е било продадено от баща си на 2-годишна възраст. По пътя си тя открива изоставено бебе на улицата, което взима със себе си и отглежда като свое. Маньо – най-големият син на Лурдес, е женен за Лейла, която е в кома от години, и сам се грижи за дъщеря си Бренда. Раян е музикант в заведение, а Ерика прелъстява богатия бизнесмен Раул, който ѝ разкрива един напълно различен от нейния свят. Най-малката Камила, която не е биологична дъщеря на Лурдес, е посветена на науката и мечтае да стане учен.

Витория /Таис Араужо/ е влиятелна адвокатка, която защитава корумпирани политици и бизнесмени, чието най-голямо разочарование в живота е, че години наред не успява да забременее. След като разрушава брака си с бившия си съпруг, преследвайки желаната бременност, тя решава да осинови дете, но малко да финализира процедурата се запознава с очарователния Дави. Двамата прекарват една нощ заедно, след която Виктория с изненада открива, че е бременна.

Телма /Адриана Естевес/ е вдовица, посветена на грижите за сина си Данило. Като малък той преживява пожар, при който умира баща му, и оцелява, благодарение на всеотдайната любов на майка му, която се хвърля в пламъците, за да го спаси. Животът на Телма се променя на 180 градуса, когато при рутинен преглед ѝ откриват мозъчна аневризма. Тя осъзнава, че трябва да се състезава с времето, за да сбъдне мечтите си и да подготви сина си да живее без нея.

Главните женски роли в новата теленовела по bTV Lady са поверени на три от най-известните бразилски актриси – Режина Казе, спечелила престижната награда „Melhores do Ano“ за превъплъщението си в образа на Лурдес, Таис Араужо, позната на българските зрители с участията си в „Цветът на греха“, „Америка“ и „Студена кръв“, и Адриана Естевес, пленила света с ролята си на Карминя в тоталния хит

„Пътят на възмездието“. С „Майчина любов“ завръщането си в българския ефир ще направи най-обичаният бразилски актьор Мурило Бенисио, придобил световна популярност с ролята си на Лукас в „Клонинг“.