Премиера: 18 април 2022 г. от 11:30 ч.
Излъчване: От понеделник до петък от 11:30 ч.
В шести сезон на „Бон Апети“ водещите Лора и Стоян отново ще въвлекат зрителите на 24KITCHEN в едно вълнуващо кулинарно приключение. Те ще продължат да вдъхновяват всички, изкушени от готварското изкуство, с нови интересни рецепти за най-различни поводи.
Хората, които не разполагат с много време за готвене, ще оценят бързите и оригинални идеи, защото те по нищо не отстъпват на ястия, за които са нужни дълги часове в кухнята.
Онези, които търсят лесни рецепти с достъпни продукти, ще останат очаровани от лекотата, с която Лора и Стоян творят изключително вкусни и интересни ястия с минимални усилия и продукти, които обикновено се намират във всяка кухня.
В ежедневието на всяко едно семейство винаги идват по-специални поводи, когато всеки иска да изненада, да впечатли, да предложи нещо ново и вълнуващо на своите близки или на гостите. Лора и Стоян имат идеи и за тях. Специални, празнични рецепти, които дълго ще се помнят не само заради интересния им вкус, но и заради атрактивната им визия.
Всеки един от 20-те епизода включва три рецепти. Първата най-често е салата, супа или предястие. Втората обикновено е основно, а третата – десерт. В някои от епизодите са представени и тестени изделия като баница, пита, хляб и др.
В рецептите на двамата майстори готвачи се промъкват вкусове, събирани с години от близо и далеч, интересни техники на готвене и много професионални съвети.
Акцент и в този сезон са рецептите, вдъхновени от кухнята на Близкия изток, която винаги е представлява интерес за Лора и Стоян. Разбира се, специално място заемат и най-обичаните български рецепти, поднесени по нов и интересен начин.
Всичко това е гарнирано с техните неизменни забавни истории, любопитни случки от личния им живот, шеговито настроение и завладяващи усмивки. Това кулинарно дуо определено знае как да задържи вниманието на зрителите и винаги да ги изненадва с нещо интересно.
А ето и какво ни очаква в премиерния епизод от шести сезон:
Когато двама готвачи са едновременно с това и запалени планинари, не е учудващо, че в тефтерите им с рецепти попадат ястия с „планински“ имена. Лора и Стоян ще приготвят известния родопски пататник, легендарните „странджанки“ и сладки пасти, кръстени на Витоша.
Още информация за водещите Лора и Стоян ще откриете тук:
https://www.24kitchen.bg/chefs/stoyan-i-lora
Ето и една актуална рецепта от първи епизод на новия сезон:
Родопски пататник
6 порции; време за приготвяне: 1 час
За тестото:
200 г брашно
100–120 мл вода
1 с.л. бял винен оцет
1 ч.л. сол
За плънката:
800 г обелени картофи
2 яйца
100 г краве сирене
1 глава лук
125 г краве масло
1/2 ч.л. джоджен
сол на вкус
За гарниране:
200 г краве сирене
2 с.л. гъсто овче кисело мляко
200 г замразени манатарки (на стайна температура)
2 скилидки чесън
1 клонка мащерка
2 стръка магданоз
20 г краве масло
сол на вкус
Начин на приготвяне:
- За тестото смесете в голяма купа брашното със солта и добавете водата и оцета. Омесете гладко тесто, покрийте го с прозрачно фолио и оставете да почине за 15 минути.
- За плънката настържете на едро ренде картофите и ги поръсете със сол. Отцедете ги от отделилата се вода и ги разбъркайте с джоджена, яйцата, натрошеното сирене и нарязания на ситно лук.
- Загрейте маслото в касерола, когато стане със светлокафяв цвят, го дръпнете от котлона и прецедете.
- Разточете тестото на тънка кора върху набрашнен плот. Кората трябва да бъде по-голяма от тавата за печене на пататника. Намажете тавата с кафявото масло, сложете кората, която трябва да излиза извън тавата, намажете и нея, разпределете плънката и заравнете хубаво. По желание сложете и върху нея малко кафяво масло. Загърнете със стърчащите краища на кората и отново намажете с масло.
- Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете пататника да се пече за около 15-20 минути, след това го извадете и го обърнете. Печете до зачервяване.
- Натрошете сиренето и го разбъркайте с овчето мляко и една смачкана на паста скилидка чесън. Нарежете гъбите на ситно и ги запържете в маслото с останалата скилидка чесън, нарязана на ситно. Прибавете и листенцата мащерка и сол на вкус. Когато са готови, охладете и след това смесете със сиренето.
- Нарежете пататника на парчета, гарнирайте с крем от сирене и гъби и поръсете с наситнен магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар