Translate

събота, 19 март 2022 г.

Концерт „Лучано Павароти и приятели 2“ по БНТ 1

 

 

На 20 март /неделя/, веднага след късната емисия новини „По света и у нас“, БНТ 1 ще излъчи концерта „Лучано Павароти и приятели 2“.

Това e вторият концерт от поредицата благотворителни събития, които италианският оперен тенор Лучано Павароти организира между 1992 и 2003г. в родния си град Модена, Италия. Състоялият се на 13 септември 1994г., концерт, събира на една сцена гениалния Павароти и световноизвестните гост изпълнители Брайън Адамс, Андреас Воленвайдер, Нанси Густафсън, Джорджия и Андреа Бочели. Приходите от десетте музикални вечери са дарени за хуманитарни каузи, включително на международната хуманитарна агенция War Child и Върховния комисариат на ООН за бежанци. Всички концерти са  издадени на CD и DVD от London Records /сега Decca Records/, които са продадени в над 1 милион копия по целия свят.

 

Заедно за Украйна, благотворителен концерт на TVN в Полша, ще се излъчи на живо по Discovery в 21 държави

 

Зрителите ще могат да се включат в благотворителната акция, а TVN дарява приходите от рекламния си блок

 

 

Тази неделя, 20 март, от 21:10 ч. българско време, ще се проведе благотворителен концерт в Лодз /Полша/,
по времето на който ще се събират средства в подкрепа гражданите на Украйна. Всички събрани средства от събитието ще бъдат дарени на организацията
Полска хуманитарна акция. Discovery ще излъчи събитието на живо в 21 държави, включително и в България.

Заедно за Украйна е музикален концерт, организиран в знак на солидарност с всички хора, търсещи спасение от войната в Украйна. Всички средства, събрани от продажбите на билети, също ще бъдат дарени на организацията Полска хуманитарна акция, която оперирав подкрепа на Украйна от 2014 г. TVN, част от Discovery, ще дари всички приходи от 10-минутния си рекламен блок, който ще се излъчи преди концерта. По време на концерта зрителите от всички държави извън Полша също ще могат да подкрепят каузата, като направят дарение на  https://www.siepomaga.pl/en/pah-ukraina или на https://discoveryrise.org/. Всички артисти, които ще участват в концерта, се включват безвъзмездно.

Discovery ще излъчи концерта на живо в повечето държави от Централна и Източна Европа. Зрителите на канала ще могат да гледат уникалното благотворително събитие на територията на: Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Естония, Израел, Кипър, Косово, Латвия, Литва, Малта, Молдова, Румъния, Северна Македония, Словакия, Словения, Сърбия, Хърватска, Черна гора, Чехия и Украйна.

По време на концерта Заедно за Украйна на сцената на Atlas Arena в Лодз ще се качат някои от най-големите музикални звезди на Полша и Украйна, сред които: Вито Бамбино, Кшищов Залевски, Иго, Дария Завялов, Станислав Сойка, Анита Липницка, Кая, Наталия Пшибиш, Мачей Мусяловски, Томаш Зентек, Тина Карол, Дагадана, Джери Хейл и Дария Псехо. Артистите ще изпълнят както своите най-нови и големи итове, така и някои най-обичаните песни в историята на полската и украинска съвременна музика.  В проекта участие ще вземат и изключителните актьори Мая Коморовска, Данута Стенка, Ванеса Александър и Андрей Северин.

Музикален директор на концерта е Войчех Урбански, композитор и продуцент, автор на филмова музика, музика за телевизионни сериали и радио драми. Творческата идея за концерта е реализирана в партньорство с Анна Ставиченко, директор на симфоничния оркестър на Киев, която понастоящем е в Полша. Сред музикантите и танцьорите, които ще се включат, участват някои от най-изявените артисти на Полша и Украйна. Концертът се осъществява със съдействието и на полския театър във Варшава.

Събитието е организирано от агенция Follow The Step и TVN /част от групата на Discovery/ като медиен партньор.

 

Michael Jackson изгрява на сцената на „България търси талант“ тази неделя от 20:00 ч. по bTV

Рапър се завръща в шоуто след 10 години, а един от талантите ще конкурира не какво да е, а мустака на професор Кантарджиев

 

 

Истински прабългарски ритуал за определяне на най-силния войн ще даде зрелищен старт на новия
епизод на „България търси талант“ - в неделя вечер от 20:00 ч. по
bTV. Историята на участниците в него ще развълнува искрено проф. Кантарджиев, който ще ги похвали за патриотизма и философията, която стои зад представянето им. След силното българско начало, епизодът ще продължи с весели таланти с огромен потенциал от всякакви ширини, стилове и измерения.

На сцената в неделя ще стъпи почти оригиналният Michael Jackson, за радост на зрителите и на Катето Евро, която ще се окаже негов голям фен, а появата му ще провокира Евелин Костова да проговори на испански за учудване на Николаос.

Рапър със сериозен стаж ще се завърне в шоуто за таланти, 10 години след първата си поява в него и ще зарадва всички в залата с авторската си песен „Шах и мат“. Той няма да получи златен бутон от взискателното жури, но ще бъде високо оценен по линия на текста и неговата актуалност.

Талантливи представители на едно от най-старите столични читалища ще се явят в шоуто, за да заявят своята достойна кауза от голямата сцена на „България търси талант“, а извънземна красавица и мечтателка да има цирково училище в България, ще демонстрира ювелирно, ефирно и вълшебно изпълнение. 

Професионален и усмихнат майстор на широк спектър от строителни дейности – вътрешни ремонти, шпакловане и боядисване, ще се представи с изненадващ и много забавен номер, озаглавен „3 в 1“. Емоцията и настроението му бързо ще грабнат четиримата от журито, а Евелин Костова ще предположи, че номерът му е толкова добър, благодарение на впечатляващия му мустак. Абсолютно на шега, между дамите в журито ще се породи дори лек спор, чий мустак е по-добър – този на кандидата за слава или пък славният мустак на професор Кантарджиев.

Преподавател по йога и обща физическа подготовка ще постави изумителен финал на неделния епизод с учудващ и дори страховит номер, за който се е готвил цели 15 години.

Нова порция истинско забавление очаква всички пред екраните в неделя от 20:00 ч. по bTV, а епизодите на „Още от България търси талант“ на www.talent.btv.bg ще отведат и най-големите търсачи на таланти зад кулисите на шоуто.

 

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова - събеседник на Мария Цънцарова в „Защо, господин министър?“

 

 

Вицепремиерът Корнелия Нинова ще коментира горещата тема на седмицата – ареста на бившия премиер
Бойко Борисов в предаването „Защо, господин министър?“ с Мария Цънцарова т
ази неделя, 20 март 2022г. след централната емисия новини на bTV. Водещата и Нинова ще обсъдят още действията, които ще предприеме прокуратурата, както и искането за предсрочни избори от страна на политическа партия ГЕРБ.

Предложението за обявяване на форсмажор също ще бъде част от разговора на Мария Цинцарова с лидера на БСП. Предложението на министерство на икономиката бе кабинетът да обяви форсмажорни обстоятелства със задна дата, за да може да се облекчи българския бизнескакви са нагласите на правителството, аргументите им и защо предложението за т.нар „непреодолима сила“ предизвика напрежение и вътрешно коалиционни трусове. Вицепремиерът ще даде отговор на въпроси, свързани с възможностите за борба със спекулата и напрежението заради смените в Министерство на земеделието.

Продължаващият конфликт в Украйна и сложната международна обстановка също ще бъдат важна част от разговора. Зрителите на bTV ще получат отговор на въпроса какво е отношението на БСП към санкциите срещу Русия и евентуалната помощ на България към Украйна.

Тези и други въпроси водещата Мария Цънцарова ще зададе на вицепремиера и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова в третото издание на „Защо, господин министър?“ веднага след централната емисия новини на bTV тази неделя, 20 март 2022г.

 

Павел Колев и Ицака разказват за най-новия си проект пред Натали Трифонова в „Геймър“

Двамата имат YouTube канал с над 420 хил. абонати и готвят риалити шоу с участие на родни инфлуенсъри

 

 

Комедийното дуо, което от доста време владее българското интернет пространство - Павел Колев и Ицака ще гостуват в „Геймър“ - тази неделя, 20 март, от 17:00 по bTV Action.

Двамата симпатяги ще седнат на креслата на откровението и ще разкрият пред Натали Трифонова тайната как се гради YouTube империя със смях и постоянство. А те са повече от експерти в областта - в последните 10 години радват публиката с влогове, скечове, музикални видеа, телевизионно предаване и книга. Павел Колев и Ицака оглавяват един от най-успешните български канали в YouTube с над 420 хил. абонати.

В студиото на „Геймър“ Павел и Ицака ще разкажат и за най-новия си проект - риалити шоу по подобие на световноизвестен формат, в който камерите не изпускат от очи участниците. В проекта ще се включат родни YouTube инфлуенсъри, които ще бъдат затворени в една къща за 40 дни.  Повече подробности относно проекта, датите на провеждане, предизвикателствата и излъчването - както и ексклузивно разкритие на самоличността на двама от участниците – зрителите ще видят в новия епизод на „Геймър“.

По традиция, гостите ще участват в дигитална надпревара с Натали. Те разцъкаха „Mario Kart 8“. Ще бъде забавно, защото Павел и Ицака ще подходят снизходително към домакинята и дори няма за заподозрат, че Натали ще се подготви и има всички шансове да ги победи!

Естествено, няма да липсва и ревю на нова игра. Влади Deadset Рашковски и Натали Трифонова ще анализира актуалната версия на  автомобилният симулатор „Gran Turismo 7“.  Играта е разработена с голяма доза реализъм и разполага с пълна колекция от всякакви коли.

И разбира се, за всички любители на гейминга, съдържанието на предаването прераства и в онлайн пространството с видео подкаста „Двама геймри и половина“.

Епизодите на дигиталния формат са достъпни на спортната секциа сайта btvnovinite.bg, YouTube и в подкаст каналите на bTV в платформите на Apple, Spotify и Soundcloud.