Translate

неделя, 13 март 2022 г.

Украинската поп звезда Руслана пред БНТ: „Сърцата на всички украинци туптят в един ритъм“

Победителката в Евровизия говори за живота под ударите на снарядите и за силата да твориш дори тогава, когато се налага да се укриваш

 

 

Украинската певица Руслана Лижичко даде специално интервю за БНТ. Разговорът с изпълнителката, която през 2004г. спечели конкурса „Евровизия“, ще бъде излъчен тази неделя /13 март/ в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ 1.

Руслана е изключително активна в обществено-политическия живот на страната си – певицата беше сред лицата на Майдана през 2014г., а после и депутат. От началото на руската инвазия в Украйна изпълнителката ежедневно отправя призиви към света за помощ за страната ѝ.

„Не, не ни е страх. Ние сме силни. Вярвайте ми – нашите войници, нашата армия, украинците, всички сме едно. Сърцата на всички ни туптят в един ритъм. Ние сме едно цяло, тук няма „аз“, има само „ние“. Но се нуждаем от помощта ви. Не можем повече да стоим и да гледаме какво се случва в Украйна“, казва Руслана в интервюто, част от което беше излъчено в централната емисия „По света и у нас“ на 10 март.

„Най-големият проблем и най-голямата опасност остават „Чернобил“ и „Запорожие“. Ситуацията е ужасна, защото изтичане на радиация може да доведе до „Чернобил 2“. Руските войски в момента са окупирали двете централи, а ние нямаме никаква връзка с хората там. Не можем да им се обадим, не знаем какво точно се случва там. Аз самата отправих няколко молби към МААЕ да сформират в радиус от 30 км там зона, забранена за достъп. А също така –  да се затвори въздушното ни пространство“, казва още Руслана пред БНТ.

Гледайте ексклузивен откъс от разговора с Руслана ТУК

Не пропускайте и цялото интервю на Джанан Дурал с Руслана — тази неделя в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ 1 от 8:00 до 11:00 ч.

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар