Translate

неделя, 13 март 2022 г.

„Разследване“ в „БГ киновечер“ по БНТ

 

Светлана Янчева, Красимир Доков, Деян Донков, Христо Гърбов и Петър Слабаков представят възможното и невъзможност в човешкото общуване по време на криминално разследване във филма на Иглика Трифонова

 

 

На 13 март /неделя/ от 21:00 ч., БНТ 1 ще излъчи филма „Разследване“ в неделната поредица „БГ киновечер“.

Филмът „Разследване“ е заснет през 2006 г. по действителен случай. Той пресъздава историята на едно разследване, в което криминалният сюжет е само рамка на драматичен сблъсък между двама души.

Открит е разчленен труп. Заподозрян и задържан за престъплението е брат на убития. Той отрича обвиненията и поради липса на доказателства, разследването е прекратено. След назначаването на новия следовател Александра Якимова обаче, всичко започва всичко отначало. През деня тя разпитва роднини, приятели и колеги на двамата братя, а през нощта – заподозреният. Не ѝ остава много време за семейство, избрала е самотата и се опитва да я превъзмогне с все повече работа. Самота разяжда и заподозрения - корав единак, който постепенно започва да цени срещите си със следователката заради възможността да поговори с нея. Филмът проследява хода на разследването през филтъра на основната си тема – възможното и невъзможно човешко общуване.

Филмът „Разследване“ печели голямата награда на 17-ия Фестивал за  източноевропейско кино в Котбус, Германия след оспорвана и равностойна конкуренция с водещите имена и заглавия в съвременното руско, чешко и полско кино. Лентата е отличена и с две награди от Годишните награди на Национален филмов център - за поддържаща мъжка роля на Климент Денчев и за монтаж на Йорданка Бъчварова.

Сценарист и режисьор на „Разследване“ е Иглика Трифонова, оператор е Рали Ралчев, а музиката е на Хан Отен. В ролите зрителите ще видят Светлана Янчева, Красимир Доков, Лабина Митевска, Климент Денчев, Деян Донков, Христо Гърбов, Емилия Радева, Петър Слабаков и др.

Гледайте „ БГ киновечер “ всяка неделя от 21:00 ч. по БНТ 1

Няма коментари:

Публикуване на коментар