Translate

петък, 24 май 2019 г.

„Бригада Нов дом“ преобрази жилището на самотна майка на дете с церебрална парализа


Вчера социалният проект на bTV „Бригада нов дом“ историята на Камелия, която сама се бори за здравето и щастието на двамата си сина – Майкъл и Янис. Всичко в живота на Камелия върви чудесно, докато тя и съпругът й разбират, че вторият им син Янис има церебрална парализа. Известно време след това бащата напуска жилището, а майката остава да гледа сама двете си деца в недовършената къща на своите родители. От този момент животът й се превръща в постоянна борба и мъка. Но когато Мария Силвестър и Караджов прекрачиха прага на дома, той беше напълно преобразен.
Като младо семейство Камелия и съпругът й живеят при нейните родители. Ражда се Майкъл, а 4 години по-късно и малкият Янис. Когато е на 1 годинка, е диагностициран с детска церебрална парализа. Животът им се преобръща и отнема време, докато осъзнаят ситуацията. Безработицата и нуждата от лечение принуждават мъжа да работи в чужбина, а отношенията със съпругата му постепенно охладняват. Преди 3 години Камелия разбира, че той има връзка и повече няма да се върне. Майкъл усеща липсата му, но остава разочарован от постоянното отлагане на срещите им. Баба Ягода и дядо Милчо помагат според силите си, но заболяванията им не позволяват да бъдат упора на дъщеря си. Камелия работи почасово, тъй като трябва да се грижи за безпомощния Янис. Той все още не е проговорил, психическото му развитие е сериозно забавено, въпреки двигателния му напредък. Дарителска сметка му дава шанса за вливане на стволови клетки и надеждата за минимално качество на живот.
Камелия, двете й деца и родителите й обитават първия етаж на къща. Тя и Майкъл спят на диван в хола, прилепен до креватчето на Янис. Малкият е много шумен и смущава почивката на всички. Като младо семейство, тя и съпругът й решават да ремонтират втория етаж, но възможностите им се ограничават до банята и малка част от кухнята. Неизмазани стени, под на цимент и пълна липса на мебели не позволява на майката да има самостоятелно пространство, в което да се грижи за сина си, без да притеснява останалите членове на домакинството. Камелия се опитва да ремонтира и стая на първия етаж, за да може големият й син да има нормален живот. Появата на Мария Силвестър даде надеждата за нещо добро и обещанието за уют и функционалност.
Бригадата и Караджов се изправиха смело пред жилището, чиито ремонт е спрял преди 8 години. Батко Майкъл получи мечтаната цял живот собствена стая и уроци по таекуондо. Старото и опасно стълбище беше пригодено за нуждите на Янис, а Камелия не можа да познае преобразената „строителна площадка“, която вече е истински функционален апартамент с красива тераса.
За пореден път „Бригада Нов дом“ доказа, че с желание, труд и мотивация няма невъзможни неща, дори за краткия срок от 5 дни. А щастието, вярата и надеждата на семейството са достатъчна награда за усилията им. 

Известни личности сбъдват мечтите на обикновени хора в „Игрите на звездите“ по bTV


Катерина Евро е водещата на летния формат на телевизията, който започва на 31 май

Популярни лица от българския спорт, култура и шоубизнес се впускат в забавна надпревара с много игри, музика и хумор в опит да сбъднат мечтите на обикновени хора в новото шоу по bTV Игрите на звездите, което тръгва на 31 май. Пилотното издание / по лиценз на световния формат Celebrity Game Night/ще се излъчи от 21 часа, а от втория епизод ще се излъчва всеки петък от 21,30 ч.
Водеща на „Игрите на звездите“ е емблематичната българска актриса Катерина Евро, която ще следи за правилното изпълнение на щурите игри и предизвикателства пред звездите и ще се грижи за доброто настроение на зрителите на bTV.
Бенд ще изпълнява всяко музикално желание на водещата и нейните звездни гости. Авторът и продуцент Георги Тошев и музикантът Денис Ризов са капитаните на двата отбора, в които всяка седмица Катето Евро ще кани по две гост-звезди, както и по един участник, за чиято мечта или кауза те ще се борят. Тереза Маринова, Прея, Азис, Владо Пенев, Дара, Pavelll & Venci Venc’ и Михаела Филева са само част от популярните лица, които зрителите на bTV ще видят в нетипична надпревара.
Всеки петък вечер в продължение на 14 седмици двата звездни отбора ще играят по пет игри,
изпълнени с много музика, хумор и забавление. Гост-участникът от отбора
 победител избира едно от популярните лица за партньор в последната шеста игра, в която има възможност да спечели до 5000 лв. за сбъдването на своята мечта. Желанията на участниците включват посещение на Китайската стена, подобряване на живота на животните в зоопарка, отваряне на училище за цирково изкуство в Люлин, инвестиране в собствена пиеса и др.

Зрителите избират „Гласът на България“ по време на живите концерти на шоуто


Феновете ще могат да гласуват за своя фаворит по време на концертите със sms на 16 700 и да подкрепят благотворителна кауза

Първият четвъртфинален концерт на живо в най-гледаното музикално шоу у нас „Гласът на България“ ще събере на сцената 12 участници, които ще се борят за зрителския вот в събота вечер по bTV. Феновете ще могат да гласуват във всеки един момент по време на концерта със смс на номер 16 700, като изписват името на своя фаворит на латиница. Четиримата участници, събрали най-малка подкрепа от зрителите, ще напуснат шоуто две седмици преди големия финал.
Първият концерт на живо в Сезон 2019 ще бъде открит с общо изпълнение на 12-те финалисти, които вече репетират една от най-известните и обичани български песни. За място на полуфинала на шоуто ще се състезават по трима участници във всеки отбор. Михаела Филева ще се бори за короната в „Гласът на България“ с вокалните таланти Христиан Ненов, Надежда Александрова и Вениамин Димитров. Камелия ще разчита на гласовете на Тодор Симеонов, Кирил Хаджиев-Тино и Мария Величкова. Графа влиза във финалните концерти с Атанас Кателиев, Галина Красимирова и Ивана Муцкова. Симона Симеонова, Ива Георгиева и Николай Воденичаров-Никеца ще се опитат да коронясат за трети път треньора си Иван Лечев.
В събота вечер всички те ще разчитат на подкрепата на своите фенове, които с гласовете си не само ще им дадат шанс да се приближат към „титлата глас на България“ и наградата от 50 000 лева, но и ще подпомогнат изграждането на още една сцена за развитие на творци у нас. bTV Media Group ще дари приходите си от смс гласуването по време на трите концерта на живо в подкрепа на кампанията за възстановяването на опожарените сцени на „Националния студентски дом” и възобновяването на творческата дейност там. 
На 25 май Михаела Филева, Камелия, Графа и Иван Лечев ще се разделят с по един от своите най-добри гласове. Кои ще са двамата певци от всеки отбор, които ще се качат на сцената на шоуто на полуфинала на 2 юни, зависи изцяло от вота на зрителите на bTV.

Д-р Ана Пейкова от клиника Дерма ЕЛИТ: Мезотерапията е най-ефикасният метод за въвеждане на хиалуронова киселина в сухата кожа


Д-р Ана Пейкова
Хидратацията е задържане на водата в епидермиса. Хората си мислят, че като пият много течности и кожата им ще бъде красива и хидратирана. Всъщност, организмът поема толкова вода, колкото е необходима за неговото съществуване, но хиалуроновата киселина е тази, която задържа водата в кожата. Тя се съдържа в околоклетъчното пространство.
Когато тялото започва да старее /и кожата заедно с него/, количеството на хиалуроновата киселина се изчерпва и тогава настъпват процеси на дехидратация за целия организъм.
Има кожи, които поради липса на колаген и хиалуронова киселина на задържат водата и тя се изпарява по-бързо. Тогава се поучават т.нар. сухи екземи, кожата започва да се лющи, да се възпалява и са на лице чисто субективни симптоми като опъване,  дразнене, неприятни усещания. И в тези моменти, освен че трябва до поемаме повече вода, е необходимо да използваме и козметика, която да задържа водата в кожата.  Но тя невинаги се усвоява на 100 процента от деколтето, лицето и шията. Тогава идва ред на най-ефикасния метод за хидратация -  въвеждане на хиалуронова киселина по инжекционен начин. Тази процедура се нарича мезотерапия. Съвременните мезотерапии, освен основната съставка, съдържат и други – глицерол, манитол, които да задържат достатъчно дълго хиалуроновата киселина.
Има и т.нар. хидробустери, които освен хиалуронова киселина в чист вид  -  неомрежена, която се разгражда по-бързо, добавят и омрежена, за да може да се задържи ефекта й по-дълго. Т.е инжектирайки малки количества по цялото лице, шия и деколте ние привличаме водата от кожата и тя става по-сияйна, по-бляскава, по-еластична и хидратирана. Освен това самите убождания я активират да произвежда и нисък процент собствен колаген, който допълнително усилва еластичността на кожата.
 Хидратиращите процедури /между 3 и 4 за един курс/ е добре да се правят в комплект през 28-30 дни.
Между тях могат да се прилагат хидратиращи терапии, но не е препоръчително да се излагате на слънце, да ходите на море, на СПА, да си правите различни апаратни процедури. За постигане на оптимална хидратация е хубаво усилията на дерматолога да се комбинират с продукти за домашна употреба.
Хората си мислят, че хидратиращите кремове са достатъчни, за да имат сияйна и еластична кожа. Това  е заблуда и е възможно само при млад организъм, когато липсва процес на стареене. Но при липса на еластични влакна, при хормонални промени, е необходима консултация с дерматолог за една дългосрочна програма за съхраняване на младостта и хидратацията на кожата.
А след като са направени 4 процедури през 28 дни, при нормална кожа могат да се повторят
след шест месеца. Но ако тя е суха или има заболяване, което води до дехидратация, е необходимо да се правят поддържащи терапии.
Важно е да се подчертае, че мезотерапиите с хиалуронова киселина влияят върху фините бръчки и линии.  И е необходимо да се обърне внимание не само на шията, деколтето и лицето, а и на горната част на ръцете, която е податлива на стареене и по нея най-много си личи възрастта.