Translate

петък, 24 май 2019 г.

„Ариана“ продължава изграждането на „зеления филтър“ на София


За трета поредна година платформата на бирения бранд - „Зеленодействие - Глътка въздух за нашия град“ засажда дървета в Новата гора на София

„Ариана“ /една от най-продаваните бири в България/ за трета поредна година поставя фокус на социалната си ангажираност в своите зелени и устойчиви политики, които целят подпомагане опазването на околната среда и облагородяването на градския пейзаж.
В средата на май „Ариана“, заедно със служителите на компанията и доброволци, нанесе финалния щрих в пролетния сезон на засаждането на дръвчета в „Новата гора на София“ /мащабна залесителна кампания, част от инициативата на СО "Мисли чисто", за да бъде отгледан естествен „зелен филтър“ в столицата/ като засади общо 6286 дървета.
В допълнение усилията на бирения бранд с платформата „Зеленодействие“ целят и цялостно подобряване на екосистемата. „Ариана“ фокусира дейностите си в посока засаждане на дървета и обогатяване на зеления фонд, защото дърветата благоприятстват както за намаляване на въглеродните емисии, така и за съхранение на водните ресурси, а наличието на дървета подпомага качеството на въздуха, водата и почвата.
„Опазване на природата на България е част от ДНК-то на марката „Ариана“. Ние твърдо вярваме, че трябва да предприемаме активни действия в тази посока. „Ариана“, като отговорен корпоративен гражданин, прави именно това със своите инициативи. Първият залесителен сезон на дръвчета в Новата гора на София приключи, като резултатите са повече от впечатляващи. Най-ценното за нас е, че сме активни и увличаме с нашите действия клиентите ни и партньорите, които ни подкрепят в тази мисия. Защото вярваме, че личната ангажираност и усилия за критично важни за опазването на околната среда. Ние наистина работим усилено, за да „Създаваме по-добър свят“ и не случайно сме избрани от консуматорите за най-зелена компания в сектора“, сподели Елица Иванова, маркетинг мениджър в „ЗАГОРКА“ АД.
За да надгради и увеличи положителното въздействие и съвместни усилия, инициативата „Зеленодействие - Глътка въздух за нашия град“ се организира и в партньорство с ЕКОПАК България. Това е поредната съвместна активация между „Ариана“ и организацията за разделно събиране на отпадъци от опаковки, в която те обединяват сили за опазване на природата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар