Translate

събота, 24 февруари 2024 г.

Незабравими истории и вълнуващи сюжети в „Треска за Оскари“ по KINO NOVA

Силен старт в понеделник от 21:00 ч. ще даде хитовата лента на Куентин Тарантино „Имало едно време в Холивуд“

 

 

С наситени сюжети и въздействаща кинематография ще впечатли зрителите
четвъртата седмица на филмовата кампания „Треска за Оскари“ по KINO NOVA. Всяка вечер от 21.00 ч. почитателите на седмото изкуство ще могат да се насладят на седем отличени и обичани заглавия, зад чието създаване стоят снимачните екипи на едни от най-запомнящите се филми в историята на киното.

Силен старт на седмицата ще даде хитовата лента „Имало едно време в Холивуд“ в понеделник /26 февруари/. Действието във филма се развива в края на 60-те години, а режисьор е Куентин Тарантино. Актьорът Рик Далтън /Леонардо ди Каприо/ печели слава и богатство с участието си в телевизионен уестърн. Към днешна дата той се опитва да намери работа в Холивуд, заедно с най-добрия си приятел и дубльор Клиф Буут /Брад Пит печели „Оскар“ за ролята/. Рик живее в съседство с режисьора Роман Полански /Рафал Заверуха/ и актрисата Шарън Тейт /Марго Роби/, която се превръща в жертва на култа на Чарлс Менсън.

Успешният звезден тандем - Куентин Тарантино и Леонардо ди Каприо, ще завладее зрителите и във вторник /27 февруари/ с американския уестърн „Джанго без окови“. Освен режисьор Тарантино е и сценарист на филма, за който получава награда „Оскар“ за най-добър оригинален сценарий. Действието се развива две години преди Гражданската война, а главни герои в историята са Джанго /Джейми Фокс/ и неговият спасител д-р Шулц /Кристоф Валц/, който е ловец на глави. В компанията на Шулц Джанго придобива умения как да убива, като не забравя крайната си цел – да освободи съпругата си Брумхилда /Кери Уошингтън/ от жестокия робовладелец Калвин /Леонардо Ди Каприо/.

„Треска за Оскари“ продължава в сряда /28 февруари/ със забележителните превъплъщения на Ан Хатауей и Мерил Стрийп в номинираната за „Оскар“ култова комедия „Дяволът носи Прада“. Андреа Сакс /Ан Хатауей/ току що е завършила колеж и е наета да работи като втори асистент на изтънчената, но безмилостна главна редакторка на списание Runway Миранда Прийстли /Мерил Стрийп/. Андреа мечтае да стане журналист и приема тази възможност като временно професионално предизвикателство. Постепенно животът на героинята се променя, а с това и отношенията с приятеля й Нейт и нейното семейство.

Ричард Гиър и Джулия Робъртс ще открият любовта в романтичната комедия "Хубава жена" в четвъртък /29 февруари/ от 21:00 ч. За ролята си във филма, превърнал се в класика за няколко поколения и променил романтичния жанр в киното, Джулия Робъртс получава номинация за "Оскар". Талантливата актриса влиза в ролята на неопитната проститутка Вивиан, която случайно се запознава с богатия бизнесмен Едуард Луис /Ричард Гиър/ и връзката им прераства в незабравима любовна приказка. Съвременната интерпретация на сюжета за "Пепеляшка" завладя сърцата на зрителите по цял свят, а едноименната песен към филма се превръща в един от големите хитове на 90-те години.

В петък /1 март/ е време за екшън с базираната на едноименната серия комикси лента „Неуловим“. Скучният живот на Уесли Гибсън /Джеймс Макавой/ се променя до основи, след изненадващо откритие, свързано с баща му. Много скоро Уесли се превръща в хладнокръвен убиец, но започва да подозира, че опасните му нови приятели не са борците за справедливост, за които се представят. В интригуващата лента с две номинации за „Оскар“ участват още Анджелина Джоли, Морган Фриймън, Терънс Стамп, Томас Кречман, Комон, Кристен Хейгър и др.

Епичният завършек на неочакваното пътешествие на Билбо Бегинс предстои в събота /2 март/ от 21:00 ч. с “Хобит: Битката на петте армии“. След като отвоюва родната си земя от Смог, Дружината на джуджетата неволно е отприщила смъртоносна сила. Разгневеният дракон наказва с бушуващата си ярост беззащитните хора от Езерния град. Обсебен преди всичко от мисълта за съкровището, скрито в недрата на Самотната планина, Торин жертва приятелство и чест, за да си го върне, докато Билбо Бегинс прави неистови опити да го вразуми. Расите на Джуджетата, Елфите и Хората трябва да решат – да се обединят или да бъдат унищожени, а Билбо се оказва принуден да се бори за живота си и за този на своите приятели в епичната Битка на петте армии.

В последния ден от седмицата /3 март/ зрителите ще имат възможността да се насладят на класическа криминална история в трилъра "Вади ножовете". С лентата режисьорът Раян Джонсън отдава заслужена почит на любимата си писателка на криминални романи - Агата Кристи, както и на големия майстор на съспенса Алфред Хичкок. Освен с прецизността си към детайла, филмът приковава вниманието със силно актьорско присъствие и отлично разказана история. Кристофър Плъмър влиза в

ролята на Харлан Тромби – известен писател на криминални романи. За да отпразнува 85-тия си рожден ден, той кани цялото си семейство във фамилния дом. Нещата обаче не вървят по план, а на сутринта той е открит мъртъв в стаята си. Детектив Бланк /Даниел Крейг/ е нает от мистериозен „доброжелател“, за да разгадае мистерията. 

Полицаите Маргарита и Кристиян триумфираха в първата индивидуална игра в “Един за друг”

Паметта и координацията станаха главни герои в новия епизод на романтичното риалити

 

 

Изпитание за памет, координация и концентрация постави на карта седмичните бюджети на тринадесетте двойки в най-позитивното риалити в ефира - “Един за друг”. Благодарение на своята уверена игра и смел залог, първи във временното класиране станаха Маргарита и Кристиян с общ бюджет от 7323 лв., а на дъното на класацията останаха Галена и Петър с 2655 лв. в своята сметка.

Седмицата за двойките започна с изненада от водещата Мария Игнатова, която реши първата игра да е за мъжете, докато нежните половинки трябваше да направят своите залози. Най-премерени от дамите се оказаха София, Христина и Кристина, които заложиха между 1000 лв. и 1500 лв., а най-смела беше Галена, която реши да рискува цели 2345 лв.

В първото индивидуално предизвикателство за сезона мъжете трябваше да отговарят на 30 въпроса, докато редят интригуващ пъзел със състарения образ на своите половинки.  Само три двойки успяха да се справят успешно със задачата, а най-бързи и сръчни се оказаха Сияна и Светослав. Благодарение на по-високия си първоначален залог обаче, победата в днешната игра грабнаха представителите на органите на реда във Вилата на любовта -  Маргарита и Кристиян.

Въпросите към мъжете пък доведоха до комични и дори абсурдни отговори, които предизвикаха сълзи от смях в очите както на самите участници, така и на водещите Емо Чолаков и Мария Игнатова. Футболистът Ивайло пък не скри разочарованието си и реагира импулсивно, след като не успя довърши пъзела с лицето на любимата си жена Ивана.

Тази вечер на терена за своята първа игра излизат дамите, които ще трябва да докажат, че познават своите половинки наистина добре. Кой ще удари джакпота и кой ще се доближи до фалита преди решаващата игра за двойки в неделя, гледайте в новия епизод на “Един за друг”, довечера от 20:00 ч. по NOVA.

 

Отборът на мъжете в Hell’s Kitchen 6 загуби още един от своите

Програмистът Пламен Сакалийски е вторият изгонен от Кухнята на Ада, след Николай Тодоров

 

 

Вторият епизод на Hell’s Kitchen 6 поднесе много обрати и втори изгонен участник само за една седмица. Това е програмистът Пламен Сакалийски, който се раздели с мечтата да спечели наградата от 100 000 лева.

Вечерната резервация се превърна в истинско фиаско и доведе до елиминация в мъжкия отбор. Готвачите от двата отбора продължиха да правят грешка след грешка, но най-лошо се представиха Светла от червените и Пламен от сините. Разочарованието за шеф Ангелов стана още по-голямо след като се наложи ВИП гостите на мъжете - астрофизикът Никола Каравасилев и неговите ученици, сами да приготвят и сервират вечерята си.

В първото изпитание сините и червените трябваше да приготвят тристепенно меню за спасителите от дирекция “Аварийна помощ и превенция”, които нямаха търпение да опитат техните специалитети. С напредването на играта мъжете набраха комфортна преднина и всичко изглеждаше решено в тяхна полза, но няколко сгрешени бургера обърнаха играта и жените съумяха да триумфират само секунди преди колоритният Чоткин да успее да издаде последната чиния за своя отбор.

Победата на “Червените дяволи”, както сами се наричат, се оказа дори още по-сладка, защото означаваше, че ще получат възможност да отидат на гости на един от своите. Честта получи кметицата на село Върбешница Магдалена, която грабна вниманието на зрителите след като готви с бална рокля за шеф Ангелов по време на първото изпитание в Hell’s Kitchen.

В следващия епизод на най-горещото кулинарно риалити в българския ефир участниците от звездния отбор ще се отправят на пътуване с машината на времето като приготвят някои от най-любимите си детски закуски. Какво са хапвали Гатьо и Кобилкина като малки? И кой ще спечели имунитет?

Припомняме - първият изгонен в сезон 6 на Hell’s Kitchen е Николай Тодоров от Шивачево. Той се представи посредствено по време на първата вечерна резервация в Кухнята на Ада и не показа нужните качества, за да продължи напред в надпреварата. Участникът от отбора на сините беше изпратен от шеф Виктор Ангелов с препоръката

да продължава да се учи.

Не пропускайте новите епизоди на Hell’s Kitchen 6 във вторник, сряда и четвъртък от 20:00 ч. по NOVA.