Translate

събота, 24 февруари 2024 г.

Светулки зад решетките

Роман по действителни събития

 

 

Първият роман на Мира Добрева, телевизионен водещ, журналист и продуцент, вече е в книжарниците. Книгата се разпространява по книжарниците с логото на издателство Книгомания и с дизайна на Тодор Манолов.

Светулки зад решетките“ разглежда съдбите на две жени, белязани от поглъщаща ума и тялото алкохолна зависимост.

Сюжетът обхожда пътищата, през които ги води заболяването им.

Без остатък и пределно болезнено книгата назовава упадъка на ценностите, духовната празнота и вледеняващото отчуждение, които пристрастяването предизвиква.

Преплетени като в гнездо на птица, между страниците ще откриете дълбоките бездни на човешкото страдание и възвишеното чувство на любовта и прошката. Това е роман за отчуждението и великодушието. За болестта като начин на духовно израстване. За болестта като равносметка и форма на лечение. За проявлението на най-жестоката тъга – вечния страх, че смисълът е загубен. За безсмислието на живота и неговия висш смисъл. За смъртта и безсмъртието. За просветлението.

За да напише този роман, Мира Добрева се позовава на действителни случаи, проучва немалко специализирана литература, посещава здравни заведения за хора, страдащи от зависимости. Покрай работата по ръкописа провежда консултации със специалисти като д-р Цветеслава Гълъбова, директор на психиатрична болница „Св. Йоан Рилски“, а за редакторската работа намира съмишленик от страна на писателя Владимир Зарев.

Формат: 84/108/32 /13*20 см/

Обем: 392 с.

Корици: меки

ISBN: 9786191953738

Цена: 22,00 лв.

Линк към сайта: https://knigomania.bg/svetulki-zad-reshetkite.html

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар