Translate

петък, 23 февруари 2024 г.

Премиерният документален сериал VOA “52 Истории” стартира на 24 февруари по NOVA NEWS

В първия епизод на поредицата ще бъде излъчен документалният филм "Киев-София-Холивуд: Неочакваното пътуване на украинските бежанци"

 

 

Премиерната документална поредица VOA "52 истории" ще направи своя дебют в
българския ефир на 24 февруари от 21:30 ч. по
NOVA NEWS. Сериалът представя уникални човешки истории от целия свят, разкривайки вдъхновяващи индивидуални борби и успехи. Всеки разказ е заснет с дълбок интерес към човека, за да предложи на зрителите разнообразие от перспективи. В първия епизод ще бъде излъчен документалният филм "Киев-София-Холивуд: Неочакваното пътуване на украинските бежанци".

Следващата събота документалната поредица ще запознае зрителите с историята на две украински майки, бягащи от руската инвазия. Те намират ново начало на необичайно място - във филмовите студия „Ню Бояна“ в София, най-голямата филмова компания в Източна Европа, която е участвала в производството на над 400 холивудски филма. По време на пътешествието си, двете жени преодоляват много предизвикателства и постигат успехи, като си задават въпроса дали в крайна сметка някога ще се завърнат в родината си Украйна.

На 24 февруари, когато стартира VOA "52 истории", се навършват точно 2 години от началото на „Специалната военна операция“ на руските войски срещу Украйна. "Киев-София-Холивуд: Неочакваното пътуване на украинските бежанци" изследва прехода на героините към филмовата индустрия на фона на войната и показва тяхната устойчивост, адаптивност и стремеж към успех в чужбина. Разказът обръща внимание на предизвикателствата и културните адаптации, като по същото време разкрива последиците от разселването и подкрепата от филмовата общност.

Продуцент на документалната поредица е "Гласът на Америка" /Vчаст от Американската агенция за глобални медии /USAGM/. В резултат на стратегическото партньорство между компаниите, Нова Броудкастинг Груп разполага с пълен достъп до богатото и качествено съдържание на глобалната агенция. VOA 52 истории“ е вторият документален сериал на VOA в ефира на NOVA NEWS, след премиерата на VOA „Технологии“, който се излъчва в понеделник от 22:30 ч.

 

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар