Translate

петък, 6 март 2020 г.

Проблемите със скалпа и косата намират своите решения


По покана на центъра по козметология Persona Acadamy в страната пристига световно известният специалист по трихология Спартак Каюмов. 
Светилото / 9-10 т. м./ ще запознае козметолози, специалисти по естетична медицина, лекари и коафьори с последните трихологични методи, прилагани при всевъзможни проблеми на окосмената част на главата.
Лекторът Спартак Фанилович Каюмов е генерален директор на образователния център “Наутилус”, кандидат на медицинските науки, президент на Съюз на трихолозите в Русия, завършил е Воено-Медицинската Академия в Русия /1993г./, организатор е на курсове по Трихология в Русия и Европа от 1998 г.
Семинарът се провежда със съдействието на световния гигант производител на продукти за грижа за косата ESTEL.

Любов и омраза под един покрив в новия сериал „Навсякъде ти“ по bTV Lady


Един от най-гледаните турски сериали за 2019 г. завладява ефира на bTV Lady в най-нежния месец от годината. „Навсякъде ти“ /Her Yerde Sen/ ще вълнува любителите на романтичните комедии от 10 март, всеки делничен ден от 22:00ч. Освен с вълнуващ сюжет, хитовата поредица ще изненада зрителите и с първокласен актьорски състав, оглавяван от обичаните от милиони по цял свят млади надежди на турското кино и телевизия – Айбуке Пусат и Фуркан Андъч.

Премълчавани с години подозрения в „Ягодова луна“ по NOVA


Тежки обвинения и изненадващи разкрития в предстоящия епизод на сериала

Димитър
В предстоящия епизод на „Ягодова луна“ във вторник /10 март/ от 22:00 часа по NOVA, спомени от миналото ще предизвикат истински пожари в отношенията между героите. Светла /Стефка Янорова/ ще сподели с най-близката си приятелка дълго премълчавани подозрения относно смъртта на съпруга си. Истории от преди 30 години ще разкрият и връзката на излязлата от затвора Цвета /Невена Бозукова/ с Ангел Генчев /Христо Мутафчиев/, Светла и Чавдар /Деян Донков/, както и защо е изтърпявала наказание с лишаване от свобода.
Междувременно Георги /Александър Сано/ ще получи тежки обвинения от колегите си. Поводът ще бъде отново пожара, при който загива Димитър /Ивайло Захариев/. Георги няма да склони глава пред тежките думи, свързани с баща му. Това не е единственото предизвикателство, пред което ще се изправи младият пожарникар. Той ще разбере за интервюто за работа в Брюксел на половинката си Ирина /Рая Пеева/ и новината ще предизвика огнен скандал между двамата, който ще постави връзката им пред сериозно изпитание.
В следващия епизод на сериала на преден план отново ще излезе темата за сложните взаимоотношения баща-дъщеря. Рая /Радина Боршош/ няма да промени своето отношение нито към баща си Любо /Асен Блатечки/, нито към заобикалящия я свят. Поведението й ще остане същото, дори и след опита на Началника на пожарната да й обясни каква е истинската причина да бъде разделен с нея толкова години.
Светла
Как ще премине поредният сблъсък между Боян /Димо Алексиев/ и Рая? Ще види ли Рая отново най-страшната му страна и кой ще я нарани силно, макар и само с думи? – отговорите на тези и много други въпроси ще станат ясни в третия епизод на новия български сериал на NOVA „Ягодова луна“.

Сборник на “Алеф” става официално училищно помагало


„Да обичаш, въпреки…” влиза в часовете по достойнство

Министерството на образованието определи да популяризира в българските училища сборника с номинираните разкази от VІ-я национален литературен конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена” на Център за еврейско-българско сътрудничество Алеф”. Сборникът „Да обичаш, въпреки…” ще бъде четен в часовете по история и цивилизация, обединени в национална кампания под надслов „Час по достойнство”.
Опознаването на миналото изисква специфичен подход, когато се отнася за драматични исторически периоди, за страдание и спасение на големи групи от хора. Специалистите от образователното ведомство са преценили, че творбите, написани от ученици, въздействат по особено емоционален начин върху връстниците на авторите и имат безценна възпитателна роля. Те имат художествена и етична стойност и са уникално помагало и допълнение към уроците по история и литература.
Така за пръв път 10 март - Денят на спасяването на българските евреи, ще бъде отбелязан в българските училища чрез прочит на електронната книга на „Алеф”. Решението е взето на 4.03.2020 г., в навечерието на Деня на Холокоста и на пострадалите от престъпления срещу човечеството.
В търсене на оптимален ефект събитията от Втората световна война да достигнат по неповторим начин до подрастващите на България, Център „Алеф” дава свободен и безплатен достъп до електронната книга „Да обичаш, въпреки…”. Тя може да бъде намерена на страницата на сайта: http://alef-bg.org/, за да бъде ползвана от всеки - учител, ученик или гражданин.
В цялата страна 10 март ще бъде отбелязан като ден на спасяването на българските евреи, обявен с решение на Министерски съвет от 13 февруари 2003 г. като Ден на Холокоста и на пострадалите от престъпления срещу човечеството. На тази дата през 1943 г. след активната и решителна намеса на няколко български депутати, православната църква, интелектуалци и граждани е спряна заповедта за депортиране на българските евреи към нацистките лагери на смъртта. Този безпрецедентен акт остава в световната история - с него България дава вечен пример за хуманизъм и човешка солидарност.
 Десети март е и ден на памет и преклонение пред невинно загиналите 11 343 евреи от Беломорска Тракия, Вардарска Македония и Пирот, депортирани и унищожени в нацистките лагери на смъртта.

Симфония „Фауст“ за два рояла /1862 г. - S.647/


Ференц Лист – Симфония „Фауст“ в три характеристични картини 1. Фауст 2. Гретхен 3. Мефистофел. Изпълняват Янко Маринов, Станислав Станчев и певци от НФХ „Светослав Обретенов“ със солист Ивайло Донков /тенор/

В концерта ще прозвучи премиерното за страната изпълнение на симфонията „Фауст“ S. 108 от Ференц Лист във версия за две пиана – S.647. Тя е изработена от композитора с изключително майсторство – не следва буквално фактурата на оркестровия вариант и така пресъздава в пълнота всички нюанси на симфоничното звучене. Монументалната версия за две пиана ще представят виртуозните пианисти Янко Маринов и Станислав Станчев, вдъхновени в това си начинание от блестящото оркестрово изпълнение на симфонията реализирано от диригента Йордан Камджалов през 2017 г. Заключителният хор на симфонията върху философските стихове от края на трагедията „Фауст“ от Гьоте ще бъде изпълнен от певци от Националния филхармоничен хор „Светослав Обретенов“ със солист Ивайло Донков - тенор.
Камерна зала "България", Софийска филхармония, ул. "Аксаков" 1.