Translate

четвъртък, 5 март 2020 г.

Chef Силвена Роу даде своята златна MasterChef престилка на канадката Линда Петкова


Вчера Chef Силвена Роу даде своята златна MasterChef престилка на канадката Линда Петкова за нейната безглутенова торта гараш. Тя е омъжена за българин, икономист е по образование, но голямата й страст е сладкарството. Започнала е да се интересува от по-здравословните варианти на рецепти, когато разбрала, че и самата тя, и трите й дъщери имат има нетолерантност към глутена. А Линда вярва, че всяко дете трябва да бъде щастливо и да хапва вкусни изкушения. Затова превръща хобито си в малък бизнес и постоянно експериментира да постигне отличен вкус без различни традиционни съставки. Решава да се яви пред Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу именно с интерпретацията си на класическатата торта, защото гарашът е „една от най-великите български торти“.
Своят кулинарен талант доказаха още шест впечатляващи хоби-готвачи, които взеха престилката на MasterChef с вкус, красота и усет към продуктите. Дафина Кехайова влезе в най-голямата кухня на България с традиционна родопска носия и поднесе на топ кулинарите клин с тиква.  Тя призна, че се надява да запали младите да се интересуват и да пазят старите рецепти като уникално богатство. Христо Василев сбъдна дългогодишната си мечта за място на арената на MasterChef и взе престилката след два неуспешни опита. Той сподели със зрителите на bTV, че тежко диабетно състояние е провалило участието му в предишния сезон и тотално е променило хранителните му навици. Но този катаклизъм е предопределил и избора на печелившата чиния  - със стек от риба тон, пикантен крем от авокадо, тропическа салца с манго и малайзийска дантелена палачинка роти джала.
32-годишната стюардеса Павлина Тодорова поднесе на Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу домашна черна паста, майонеза с едамаме и скариди. В замяна за насладата на сетивата тя получи от журито съвета да съобразява цвета, формата и материала на чинията с храната, която ще сервира в нея. Мисис България 2017 година Анна Стефанова влезе в кухнята на MasterChef  с короната си, за да докаже, че красивите жени могат да готвят отлично, а и всяка дама заслужава да се чувства като принцеса, докато твори вкусове. Тя взе своята престилка с рецептата за октопод с нахут и шафран, а Chef Роу я поздрави за грацията, с която работи.
Лимонов тарт
29-годишният специалист по дигитален маркетинг Радослав Безпризванин призна, че в MasterChef търси начин да стартира отново живота си и да се отдаде на голямата си страст към готвенето. Въпреки силното си вълнение, той впечатли Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу с перфектния си лимонов тарт с меренг. Класическата баница с ръчно точени кори донесе престилка и на 18-годишната ученичка Иванка Христова. Тя благодари на баба си, че я е научила да я приготвя, а Chef Силвена Роу поздрави лично с дамата, пазеща традициите като ги предава ги на поколенията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар