Вчера Chef Силвена Роу даде своята златна MasterChef престилка на канадката Линда
Петкова за нейната безглутенова торта гараш. Тя е омъжена за българин,
икономист е по образование, но голямата й страст е сладкарството. Започнала е
да се интересува от по-здравословните варианти на рецепти, когато разбрала, че
и самата тя, и трите й дъщери имат има нетолерантност към глутена. А Линда
вярва, че всяко дете трябва да бъде щастливо и да хапва вкусни изкушения.
Затова превръща хобито си в малък бизнес и постоянно експериментира да постигне
отличен вкус без различни традиционни съставки. Решава да се яви пред Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу именно с
интерпретацията си на класическатата торта, защото гарашът е „една от
най-великите български торти“.
Своят
кулинарен талант доказаха още шест впечатляващи хоби-готвачи, които взеха престилката
на MasterChef с вкус,
красота и усет към продуктите. Дафина Кехайова влезе в най-голямата кухня на
България с традиционна родопска носия и поднесе на топ кулинарите клин с
тиква. Тя призна, че се надява да запали
младите да се интересуват и да пазят старите рецепти като уникално богатство. Христо
Василев сбъдна дългогодишната си мечта за място на арената на MasterChef
и взе
престилката след два неуспешни опита. Той сподели със зрителите на bTV, че тежко диабетно състояние е
провалило участието му в предишния сезон и тотално е променило хранителните му
навици. Но този катаклизъм е предопределил и избора на печелившата чиния - със стек от риба тон, пикантен крем от
авокадо, тропическа салца с манго и малайзийска дантелена палачинка роти джала.
32-годишната
стюардеса Павлина Тодорова поднесе на Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу домашна черна паста,
майонеза с едамаме и скариди. В замяна за насладата на сетивата тя получи от журито
съвета да съобразява цвета, формата и материала на чинията с храната, която ще
сервира в нея. Мисис България 2017 година Анна Стефанова влезе в кухнята на MasterChef
с короната си, за да докаже, че красивите жени
могат да готвят отлично, а и всяка дама заслужава да се чувства като принцеса,
докато твори вкусове. Тя взе своята престилка с рецептата за октопод с нахут и
шафран, а Chef Роу я
поздрави за грацията, с която работи.
![]() |
Лимонов тарт |
29-годишният
специалист по дигитален маркетинг Радослав Безпризванин призна, че в MasterChef
търси
начин да стартира отново живота си и да се отдаде на голямата си страст към
готвенето. Въпреки силното си вълнение, той впечатли Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу с перфектния си
лимонов тарт с меренг. Класическата баница с ръчно точени кори донесе престилка
и на 18-годишната ученичка Иванка Христова. Тя благодари на баба си, че я
е научила да я приготвя, а Chef Силвена Роу поздрави лично с
дамата, пазеща традициите като ги предава ги на поколенията.
Няма коментари:
Публикуване на коментар