Translate

петък, 16 август 2019 г.

„Да изчистим България заедно“ с дигитална образователна инициатива във Viber, насочена към младите


Анимирани и озвучени Viber стикери със Зеленко, чатбот и забавна куиз-игра вдъхновяват още доброволци да се включат в голямото чистене на 14 септември

За първи път най-мащабната доброволческа инициатива у нас - кампанията „Да изчистим България заедно”, предоставя възможност на феновете на онлайн общуването да се сдобият с 12 свежи и интересни Viber стикери, в които основен акцент е любимият на малки и големи талисман Зеленко. „Замисълът им, както и посланието на тазгодишното издание на кампанията – „Да дадем добър пример”, целят да ангажират и стимулират обществото да бъде по-отговорно към околната среда“, каза Атанас Райков, старши директор “Бизнес развитие” на Rakuten Viber за Източна Европа, в ефира на „Тази сутрин“.
Озвучените и анимирани илюстрации са достъпни от 7 август, като с изтеглянето им потребителите на Viber автоматично ще се абонират и за чатбота на инициативата. В него Зеленко ще бъде пръв помощник на тези, които желаят да получат повече информация за зелените идеи на кампанията, и ще помогне на всички, които искат да разберат как могат да дадат добър пример, като се включат в голямото чистене на 14 септември.
Освен да запознае потребителите на Viber с целите на инициативата, в чатбота ще се проведе и образователна куиз-игра, която ще бъде разпределена в 3 кръга, всеки от които ще продължи по 10 дни. Въпросите засягат темите "Опазване на околната среда", "Чиста България" и "Да изчистим България заедно". При отлично преминаване на всеки един от кръговете, участниците ще се сдобият с бадж за съответната тема, а при успешното събиране на всички баджове - ще получат възможността да се регистрират за участие в томбола с разнообразни награди. Играта ще продължи до 3 септември, а имената на печелившите ще бъдат обявени на следващия ден на сайта https://daizchistim.bg/.

„Да изчистим България заедно“ стартира национален конкурс за детско творчество под мотото „Добрият пример“


До 5 септември деца от цялата страна ще могат да влагат таланта и въображението си в изработката на плакати за участие в деня на голямото чистене

По повод деветото издание на най-мащабната доброволческа инициатива у нас - „Да изчистим България заедно“, bTV Media Group организира национален детски конкурс за плакат на тема „Добрият пример“. Той стартира на 9 август и има за цел да мотивира най-малките да творят в името на една по-чиста и красива природа.
Участие в конкурса могат да вземат всички деца до 13-годишна възраст /включително/, като изработят плакат, с който призовават хората в дадено населено място /град, село, квартал, междублоково пространство, парк, местност и т.н./ да дадат добър пример, като се включат в кампанията „Да изчистим България заедно“ на 14 септември.
Основното условие, с което младите творци трябва да се съобразят, е плакатът им да съдържа информация за датата, часа и мястото на акцията за почистване, облагородяване или залесяване и да бъде във формат А3 /297mm x 420mm/ Участниците са свободни да изберат сами техниките и инструментите, с които ще творят – от традиционните средства до компютърните програми. Плакатите трябва да бъдат сканирани или снимани цветно в пълен размер и изпратени на e-mail адрес: dobriatprimer@btv.bg до края на конкурса на 5 септември. Необходимо е да бъдат придружени с попълнена и сканирана декларация за съгласие от страна на родителите/ настойниците за участие на тяхното дете в конкурса.
Изпратените творби, които отговарят на условията на конкурса, ще бъдат оценени от петчленно жури от изявени творци и доказани специалисти в различни области. Сред тях са Радостина Николова - първият български детски автор, чиито книги се превеждат и продават в Китай, и неколкократен носител на наградата „Бисерче вълшебно“, едно от най-обичаните лица на bTV и дългогодишен посланик на „Да изчистим България заедно“ – Станислава Цалова, и детският писател, популярен с трилогията за приключенията на Унки Марлюнки - Иван Раденков.
Журито се допълва от Милена Радева, която има над 120 илюстрирани книги в цял свят и е създател на сайта „Българска илюстрация“, както и от Мария Пеева – главен редактор на любимия на хиляди български семейства сайт mamaninja.bg и щастлива майка на четирима синове. Те ще имат нелеката задача да отличат най-добрите плакати по няколко критерия, сред които оригиналност на идеята, послание, креативност и съответствие с поставената тема. Петнайсетте най-открояващи се творби ще получат пакет специални награди. Имената на наградените участници ще бъдат публикувани на сайта http://daizchistim.bg/ на 12.09.2019 г.

NOVA преминава към излъчване в HD качество от септември


NOVA започва технологична модернизация с преминаване към излъчване в HD качество от началото на септември. Новите формати, сериали и развлекателни предавания, с които медията ще зарадва зрителите през есенния телевизионен сезон, ще могат да се проследят с още по-добро качество на картината.
„По-голяма част от програмата на NOVA вече ще се гледа в HD качество. Радваме се, че промяната съвпада с един от най-силните телевизионни сезони, които предстои да предложим на нашата аудиторията“ – заяви изпълнителният директор на Нова Броудкастинг Груп Николай Андреев.
Нова Броудкастинг Груп ще продължи да инвестира в технологичното обновление на телевизионните канали, като част от дългосрочната стратегия за развитие на компанията.

„Пътят на честта“ е новият български сериал на NOVA


 Драмата, вдъхновена от истинска история, стартира в телевизионния ефир през септември

Нов български сериал ще предложи NOVA на зрителите през есенния телевизионен сезон. Към богатото си авторско филмово съдържание, през септември медията ще добави още едно заглавие – драмата „Пътят на честта“. Поредицата, създадена в партньорство с екипа на „Глобал филмс“ с продуцент Магърдич Халваджиян, проследява драматичната история на една силна жена, изправена пред предизвикателството да остане вярна на себе си, въпреки нелеките житейски ситуации. След убийството на съпруга й, тя ще покаже на какво е готова една майка в името на детето си.
Четирима доказани режисьори работят над „Пътят на честта“ - Виктор Божинов, Димитър Коцев-Шошо, Александър Косев и Зоран Петровски. Главните роли са поверени на Силвия Петкова и Ивайло Захариев. След превъплъщението му в образа на Дякона Левски, зрителите на NOVA  ще имат възможност да видят и актьора Веселин Плачков в съвършено различно амплоа. В продукцията се включва и обичаният актьор Симеон Лютаков, който този път ще изиграе ролята на адвокат. В продукцията участват още: Галя Александрова, Любомир Петкашев, Благовест Благоев, Марияна Миланова, София Маринкова, Гергана Данданова и др. Новото откритие в сериала е 9-годишният Александър Спиров, който изиграва ролята на малкия Мартин.
„Смятам, че сериалът ще помогне на много зрители да намерят пътя, особено на младите, защото да отстояваш честта си, да отстояваш принципите си всъщност е едно от най-важните неща в живота. Много ми се иска чрез филма да покажем, че тези неща все още са живи, че те съществуват и че си струва човек да се бори за тях.“– заяви продуцентът Магърдич Халваджиян в сутрешния блок на NOVA „Здравей, България“.
За Кера /Силвия Петкова/ и 7-годишният ѝ син Мартин /Александър Спиров/ пътят от Царево до София се оказва пътят на оцеляването, в който минало и настояще са в постоянна борба за надмощие. В сюжетната линия са преплетени контрастните емоции между любовта и омразата, истината и лъжата, честта и предателствата.
Новият сериал разглежда важни социални проблеми като крещящата необходимост на съвременното общество за връщане към ценностите и вярата в доброто. Сред основните теми е и миграцията от малкия към големия град, както и трансформацията на организираната престъпност от 90-те години в „чист бизнес“.
Сценаристи на продукцията са творческият тандем Милена Фучеджиева и Елена Иванова, които се вдъхновяват за сериала от истинска история.
Очаквайте новия български сериал на NOVA „Пътят на честта“ през септември.

Саня Борисова влиза в новия сезон на мега продукцията „Фермата“ по bTV


Актрисата ще бъде един от участниците, които тази есен ще се борят за голямата награда от 100 000 лева в петото издание на шоуто

Една от най-успешните и обичани млади актриси у нас – Саня Борисова, ще бъде част от предстоящия сезон на мега продукцията „Фермата“. Петото издание на хитовото риалити ще се излъчва тази есен по bTV и в продължение на три месеца ще подложи на изпитание духа и силата на играчите, които ще се състезават за голямата награда от 100 000 лева.
Звездата на 36-годишната актриса, която отскоро се изявява като сценарист и режисьор, изгрява през 2008 г., когато дебютира с главна роля в телевизионен сериал. Следват няколко успешни филма, които веднага я нареждат сред най-красивите лица на българското съвременно кино. Саня е носителка на награди от международни филмови фестивали, а това лято беше жури на „Ischia Film Festival“ в Италия. На големия екран тя си е партнирала със световноизвестни актьори като Микеле Плачидо и Гари Дърден. От тази есен Саня ще изнася представления и на сцената на театър „Възраждане”.
Младата актриса влиза във Фермата“ с ясната идея, че й предстои ново, вълнуващо и голямо приключение.
Саня се определя като умерен човек, който води здравословен начин на живот – не яде месо и изкуствени храни, не е почитател на нощния живот и алкохола. От две години тя се е посветила на древното китайското изкуство тай-чи, което я зарежда с енергия и поддържа духа и тялото й здрави.  Бойният спорт я вдъхновява да напише първия си сценарий за фентъзи филм, който завършва това лято и няма търпение да реализира.
„Аз не съм нахъсан състезател, но ако някой ме предизвика на дуел, ще дам най-доброто от себе си. За мен голямата награда е самото ми участие в тази игра“, разкрива актрисата и признава, че се намира в етап от живота си, който я подтиква да преживее нещо ново, различно и обогатяващо. Традициите и занаятите, които участниците във „Фермата“ усвояват, ще бъдат най-интересното предизвикателство за Саня Борисова. 
Фермата е най-позитивното и гледано риалити шоу, което се наложи като любим телевизионен формат на милиони българи по света и у нас. Финалът на най-успешния, четвърти сезон на предаването, събра рекордните над 1,5 милиона зрители, които проследиха битката между Дидо от Д2 и спортната звезда Ваня Стамболова.
Кои ще бъдат другите популярни лица в пети сезон на „Фермата“ и пред какви нови предизвикателства ще се изправят участниците в шоуто, ще става ясно всяка седмица до старта на предаването през септември.