Translate

понеделник, 12 август 2019 г.

Марио Бионди пя на уникална средновековна сцена при закриването на престижния италиански джаз фестивал „Monfortinjazz“


С концерт на Марио Бионди на откритата средновековна сцена „Хоршовски“ приключи 42-рото издание на един от най-престижните джаз фестивали в Италия Monfortinjazz, който се провежда в градчето Монфорте д’Алба в Северна Италия.
Уникалната сцена носи името „Хоршовски“ и се намира на върха на средновековното градче Монфорте д‘Алба. Сцената е кръстена на руския пианист Хоршовски в чест на негов паметен концерт на същото място. Нестандартната ѝ форма, наподобяваща амфитеатър, кара посетителите на фестивала да се потопят изцяло в атмосферата на Италия, тъй като за естествен декор на сцената служи камбанария и стените на замъка Скарампи.
Сред световните джаз знаменитости, гастролирали на фестивала Monfortinjazz през годините, са Скот Хамилтън, Буена Виста Сошъл Клъб, Алое Блек, Ян Гарбарек, Джипси Кингс и много други.
Част от интересната програма на фестивала тази година бяха изпълнителите Маркъс Милър, Греъм Наш, Ксавиер Рудд и групата Calexico And Iron & Wine. Тазгодишното издание на  Monfortinjazz започна на 9 юли, продължи близо месец и бе закрито с бутиков концерт на Марио Бионди.
Публиката остана истински възхитена от новите песни на изпълнителя,  включени в последния му албум „Brasil”. Той носи провокативно звучене, което се различава от същността на джаз музиката – такава, каквато я познаваме. Зрителите на фестивала си подариха едно неустоимо и естетско италианско удоволствие за сетивата, гарнирано с бразилски нотки и всичко това - преплетено с типичната за Бионди елегантност и мекота в стила на звучене.
След поредицата от концерти в Италия през август и серия от концерти в Европа през септември, Марио Бионди ще пристигне в България на 18 октомври, за да изпълни някои от най-вълнуващите си хитове.
За най-големите почитатели на певеца организаторите от НДК предвиждат лимитирана серия
ВИП билети, които вече са почти изчерпани. Притежателят им ще има възможност да се потопи в атмосферата на събитието с песни на Бионди, възползвайки се от отделен вход за концерта през Клуб 1, специално посрещане с коктейл и разбира се, ще получи най-добрите места в зала 1.
Билети за концерта можете да закупите от касите на Билетен център – НДК и онлайн на tickets.ndk.bg и eventim.bg.

Няма коментари:

Публикуване на коментар