Translate

петък, 30 юли 2021 г.

Истинско екшън зрелище в четвъртата седмица на „Великият понеделник“

 Изберете своя фаворит на сайта на https://greatmonday.bg

 

 

Четвърта седмица, изпълнена с висок адреналин, екзистенциални въпроси и борба за справедливост,
предстои за киноманите с кампанията „Великият понеделник“. Екшъните „Студено отмъщение“ и „Джак Ричър: Не се връщай“ ще се борят за зрителската любов, а лентата събрала повече гласове, ще бъде излъчена в понеделник /2 август/ от 21:00 ч. по
KINO NOVA.

Първият филм, за който киноманите могат да дадат своя глас, е екшън-драмата „Студено отмъщение“. В нея Лиъм Нийсън влиза в ролята на шофьор на снегорин в малко планинско градче, който води спокоен семеен живот, заедно с любящата си съпруга. След като синът му е убит от наркобанда, той решава да отмъсти за смъртта му. Виновниците започват да изчезват един по един, докато не бъде открит истинският отговорник за ужасното деяние – опасният наркодилър Викинг /Том Бейтман/. Екранни партньори на Лиъм Нийсън в този зрелищен филм са носителката на „Оскар“ Лора Дърн, Том Бейтман, Майкъл Еклунд и Брадли Страйкър.

Екшънът „Джак Ричър: Не се връщай“ с участието на един от най-обичаните холивудски актьори Том Круз е второто предложение за седмицата във „Великият понеделник“. В тази лента Джак Ричър /Том Круз/ се отправя обратно към Вирджиния, където някога е работил като военен следовател, за да помогне на майор Сюзън Търнър /Коби Смолдърс/. Двамата се познават единствено от телефонни разговори, но когато Търнър е обвинена в шпионаж, Джак се чувства задължен да докаже, че е невинна. При завръщането си във Вирджиния, Джак отваря немалко кутии на Пандора, което ще накара него и Сюзън да избягат от главорезите, които тръгват по следите им.

Феновете на седмото изкуство могат да изберат своя фаворит в сайта на „Великият понеделник“ – https://greatmonday.bg/ или чрез Facebook страницата на KINO NOVA. Лентата, събрала най-много гласове, ще бъде излъчена в понеделник /2 август/ от 21:00 ч. по KINO NOVA. По традиция всяка седмица

гласуващите зрители в кампанията „Великият понеделник“ имат шанс да спечелят брандирани тениски, а в края на кампанията трима от всички гласували ще получат една от големите специални награди – професионална машина за пуканки, с която домът се превръща в истински киносалон.

 

 

Boomerang – Let's Play Detective

От 2 август – всеки делник от 15.00 ч.

 

 

Всички, които обичат мистериите, сега ще имат възможност да ги разгадават заедно. Детектив Холмс е готова да реши всеки случай. С епизоди от поредиците „Шоуто на Том и Джери“, „Тафи“, „Мистър Бийн“ и „Гризи и лемингите“, малката героиня ще помогне на зрителите да решат много необичайни случаи. Как сините създания, например, са планирали засада за мечката гризли? Как работи следващият капан, поставен от Том за Джери? Кучето Бентли ще надхитри ли Тафи? Заедно с детектив Холмс, зрителите ще научат триковете в сложните планове на героите от редица известни предавания. Малката героиня дори насърчава публиката да разрешава заплетени случаи самостоятелно.

 

Cartoon Network - „Летни дни с Гъмбол“

От 2 август – всеки ден от 13.50 ч.

 

 

Всеки август, малките зрители следят приключенията на Гъмбол и останалите жители на град Елмор.
Синьото коте, розовата му сестра - Анаис и доведеният им брат - Дарвин могат да създадат много неприятности, затова татко Ричард и мама Никол полагат големи усилия, за да бдят над тях. В епизодите от летния маратон, момчетата ще се отегчат един от друг и ще решат да си играят с Тина, Банана Джо и Тобаяс. Но дали няма да започнат да си липсват?

В друга от историите, Гъмбол често ще спори с мрачния си съсед, г-н Робинсън. Въпреки трудните им взаимоотношения, възрастният мъж ще спаси живота на хлапето. Гъмбол ще се опита да промени поведението си, за да се отплати на стареца. Дарвин също ще бъде изправен пред голямо предизвикателство. Богатата дъщеря на собственика на „Фабриката за дъги“, Масами, иска да впечатли приятелите си и затова си решава, че ще се вижда с братчето на Гъмбол. Сега, той ще трябва да се измъкне от тази неочаквана ситуация.

 

24Kitchen - Ала Шерифе, сезон 1 и 2

Премиера: 2 август 2021 г. от 12:00 ч.

Излъчване: Всеки делничен ден от 12:00 ч.

 

 

Шерифе Аксой, която се стреми да създаде устойчив начин на живот с пресни плодове и зеленчуци, хляб
и източници на протеини, които е отгледала и произвела в собствената си градина, запознава публиката с техниките, които е изградила в ежедневието си. Тя използва пълноценно всеки компонент от хранителния продукт, от листата до корените, и представя уникални рецепти във всеки епизод, кръстен на съответния продукт, върху който акцентира. Тя отбелязва, че яде сезонни плодове и зеленчуци, като използва фамилни техники за съхранение на излишните количества. В тази поредица тя споделя традиционни начини за консервиране на храни, включително някои, към които е добавила своя малка тайна.

Използвайки универсални техники, тя превръща местната кухня в нов празник на вкусовете, кръщавайки тази комбинация с името Ала Шерифе.

 

Черноморието привлича с кулинарна дестинация, създадена от носител на Michelin звезди

Ресторант IL Siciliano е финалист за  Черноморските награди 2021

 

 

Най-желаната lifestyle и кулинарна дестинация на българското Черноморие - ресторант IL Siciliano в
курорта Свети Влас, създаден от световно признатия носител на две Michelin  звезди - мастър chef Stefano Stecca, е финалист за Черноморските Оскари 2021.  Кулинарният спец е оглавявал кухнята на ресторанти като Novikov - Лондон, San Dominiko - Италия, Zafferano, Rosmarino, Brunello в хотел Baglioni Лондон и други. Заедно със своя италиански екип предлагат автентична италианска кухня на най-високо ниво, включвайки домашно приготвена паста и пица, прясна риба и морски дарове. 

Най-успешните компании и общини в Черноморския регион ще получат златни статуетки по време на официална церемония в Слънчев бряг на 6 август 2021 г. от 19 ч.

Сцена на най-мащабното събитие за морския ни регион ще бъде емблематичният Сикретс Клуб, бивш Мания.

Ценителите знаят, че уникални за страната ни деликатеси и ястия може да опитат единствено в IL Siciliano за територията на цяла България - като червената сицилианска скарида в различните си разновидности -карпачо, със салата или паста и неповторимите спагетони “Cacio e Pepe“ с трюфел.  Съботните "Бели“ партита са най-желаното място за следобедно забавление на българския елит на Марина “Диневи”, Свети Влас.
IL Siciliano е локация, която освен, че дава незабравима наслада от качествени кулинарни изкушения, уникална гледка и атмосфера, дава и уникалния комфорт за хора със сходни  интереси и начин на живот.

Основна цел на Черноморските Оскари 2021 е да подпомогне популяризирането и отличаването на добрите практики и успехите на Черноморския бизнес и туризъм по време на Ковид-криза, да подпомогне техните стремежи за по-добро качество на живот в региона. Както и да отличи местната власт, която подпомага развитието на Черноморието