Translate

сряда, 28 юли 2021 г.

Работата от вкъщи и прекомерното излагане на слънце забавят производството на колаген

Иновативната T-Sonic™ технология на смарт уреди като LUNA 3, UFO 2 и BEAR стимулира неговото естествено производство

 

 

Заседналият начин на живот и нездравословните навици са сред основните фактори, забавящи
производството на колаген. С времето това производство значително намалява по естествен път, но редица проучвания доказват, че колагенът се изчерпва с много по-бързи темпове при нездравословен начин на живот. Тук се включват липсата на движение, прекаленото заседяване у дома
все по-често в резултат от нарастващата тенденция за работа от вкъщи, високата консумация на захар, тютюнопушенето, дехидратацията, прекомерното излагане на слънце, замърсяването на въздуха и свободните радикали. Ниските нива на колаген* водят до бръчки, петна по кожата, ставни проблеми и др.

Нов колаген чрез T-Sonic™ пулсации – LUNA 3, BEAR и UFO 2 са най-новите смарт устройства на FOREO, които помагат за увеличаване на производството на колаген и предотвратяване на преждевременното стареене. С LUNA 3, BEAR и UFO 2 можете да се насладите на цялостна СПА терапия за лице у дома само за няколко минути дневно. T-Sonic™ пулсациите на тези иновативни устройства помагат за стимулиране на естественото производство на колаген в кожата ви. T-Sonic™ по същество са трансдермални пулсации, т.е. те преминават през външните слоеве на кожата. Когато са насочени към зони, предразположени към поява на бръчки, T-Sonic™ пулсациите помагат за отпускане на точките на напрежение на лицевите мускули и за изглаждане фините линии и бръчки. Те също така подобряват притока на кръв, намаляват подпухналостта и тъмните кръгове и подобряват усвояването на всякакви козметични продукти, оставяйки кожата ви по-стегната и с младежки блясък.

LED технология – включете терапията с червена LED светлина и иновативния звуков масажор UFO 2 във вашето ежедневие. Този тип терапия, която UFO 2 предлага, стимулира производството на колаген и засилва кръвообращението, помагайки за дълбокото усвояване на съставките на любимата ви козметика.

Колагенови аминокиселини – използването на колагенова козметика е добър начин за увеличаване на неговото производство. Но за да проникне дадем крем, серум или маска дълбоко в кожата, е много важно козметичната формула да съдържа колагенови аминокиселини, достатъчно малки, че да се абсорбират от кожата. Маската Youth Junkie на FOREO, комбинирана с UFO 2, повишава нивата на колаген и поддържа кожата хидратирана, което допринася за нейната еластичност и намаляване на фините линии.

Антиоксиданти –козметиката и храните, богати на антиоксиданти, предпазват кожата от свободните радикали, като подобряват ефективността на колагена. Маската Acai Berry на FOREO е богата на антиоксиданти, които ще ви помогнат в борбата срещу загубата на колаген, оставяйки кожата стегната и със здравословен блясък.

Женшен – включете козметика с женшен във вашата рутинна грижа за лице, тъй като той предпазва

кожата от вредното влияние на слънцето и има антиоксидантни свойства, които го правят идеалният съюзник в борбата с преждевременното стареене. Call It Night на FOREO е идеалната маска за съживяване и възстановяване на жизнеността на кожата след дълъг ден, благодарение на основните ѝ съставки: женшен и зехтин.

Витамин С – той подпомага производството не само на колаген, но и на здрава коса и нокти. Добавяйки маска с кокосово масло към вашата рутина веднъж седмично, вие ще инвестирате в грижата за кожата, но и за косата. Маската Coconut Oil на FOREO е една от най-купуваните, заради нейната основна съставка кокосовата вода – тя е богата на аминокиселини и витамин С, които ще придадат на лицето ви свеж и хидратиран вид.

Микротоковите анти-ейдж процедури – те нашумяха доста през последите години и в същността си представляват „нехирургичен лифтинг на лицето“. Микротокът е естествена алтернатива на ботокса и филърите и обещава по-млада, гладка и стегна кожа, тъй като микротоковите пулсации стимулират производството на колаген. Благодарение на иновативни устройства като BEAR, микротоковата терапия вече е достъпна в уюта на собствения ви дом. То е най-безопасният уред с микроток в света и чрез революционната си микротоковата технология тренира всички лицеви мускули за по-стегната кожа и по-изваяно лице.

Други ключови съвети за борбата срещу загубата на колаген – хидратирайте се често, осигурете си поне 8 часа сън дневно и поддържайте балансирана диета. FOREO напомня, че редица проучвания доказват, че колагенът има положително действие за намаляване на бръчките, хидратация на кожата, поддържане на здрави и еластични стави, здрави кости и дори здраво сърце. Затова инвестирайте в по-здравословен начин на живот и професионална грижа за себе си и кожата си.

-----------------------------------------------------------

*Колагенът е протеин, определящ структурата, гъвкавостта и твърдостта на кожата. Човешкото тяло произвежда колаген естествено и когато той е с високи нива, кожата е по-стегната и гладка. Колагенът предотвратява увисването, поддържа кожата хидратирана, обновява и възстановява клетките на кожата. Заради всички тези предимства, високите нива на колаген се считат за много важни и полезни за кожата.

Има различни начини за увеличаване на производството на колаген. Мисията на шведския beauty-tech бранд FOREO е именно да създава устройства, които да революционизират сектора на красотата и да мотивират всички да поддържат по-здравословен начин на живот, за да се чувстват добре отвътре и отвън. 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар