Translate

сряда, 13 юли 2022 г.

Skepta и Armin Van Buuren пристигат за първото издание на SOLAR PLOVDIV 2022

Британската хип-хоп и грайм звезда и петкратният носител на наградата „Диджей номер 1 в света“ ще се качат на сцената на Гребна база - Пловдив на 15 и 16 юли

 

 

Това е първото издание на фестивала SOLAR PLOVDIV, организиран от YALTA CLUB. В един уикенд ще имаме възможността да станем свидетели на две събития в различен музикален жанр, но с еднакъв, огромен интерес от страна на публиката. На 15 юли /петък/ фестивалът кани британската хип-хоп и грайм звезда Skepta за  първия му концерт в България. Почти са разпродадени са билетите и за събота /16 юли/, когато ще посрещнем петкратния носител на наградата „Диджей номер 1 в света“, Armin Van Buuren.

Брианският рапър и топ музикален продуцент Skepta пристига в Пловдив с хитовете, оформили цяла хип-хоп и грайм епоха. В първото му участие пред българска публика ще чуем хитове като Shutdown, No Security, All Eyes On Me и много други. Преди броени дни организаторите добавиха към програмата на събитието и  дългогодишния му диджей DJ MAXIMUM. Oт българска страна ще подгреят oще добре познати диджеи със селекция от американски, европейски и британски парчета в областта на хип-хоп и трап музиката – DJ Dolittle и DJ Steleansky.

На 16 юли предстои още еднa вечер, която хиляди фенове очакват с нетърпение, а именно тази, в която ще посрещнем самия Armin Van Buuren. Легендарният холандец ще взриви публиката на Гребна база - Пловдив  в типичния за него запомнящ се парти стил, който предлага зрелищно шоу и незабравими емоции. За последно видяхме Armin Van Buuren по време на ARMIN ONLY EMBRACE през 2016-а година. Шест години по-късно имаме възможността да си припомним защо Armin Van Buuren се превърна в категоричен любимец на публиката. Заедно с него на 16 юли ще чуем и диджея от немски произход Topic, когото познаваме от абсолютния му хит Breaking Me, както и Juan Alvarez – един от бившите

резиденти на YALTA CLUB и важна част от историята на клуба и фестивалите под шапката SOLAR.

Последни билети за SOLAR PLOVDIV 2022 може да намерите в ОМV, Eventim и на Ticketstation.bg.

Проектът е част от програма НАСЛЕДСТВО на Пловдив - Европейска столица на културата.

 

 

 

 

Бон Апети – избрани печива, сезон 1

Излъчване: От понеделник до петък от 17:00 ч.

Продължава от юни с нови епизоди – от 15 до 20 юли

 

 

Обичаните телевизионни водещи и професионални готвачи Лора и Стоян никога не са крили любовта си
към печивата. Нещо повече – в предаването „Бон Апети“ те винаги са им отреждали специално място. 

Сладки и солени, празнични и ежедневни, небрежни домашни печива или шедьоври на сладкарското изкуство – за двамата майстори готвачи няма по-голямо удоволствие от изкуството на приготвянето на печивата. 

В новите епизоди на предаването „Бон Апети“ зрителите на 24Kitchen ще могат да видят специално избрани от водещите рецепти за печива, които те са приготвяли през годините. Това са изпитани рецепти, показвани в предаването „Бон Апети“, които са се радвали на голям зрителски интерес. Насладете им се!

 

 

Yettel предлага HUAWEI nova Y70 в комплект с HUAWEI Band 7 на цената на смартфона и допълнително 6 месеца застраховка на екрана

До 14 август всеки, закупил новия модел, може да се възползва от изгодната сделка онлайн или в магазин на мобилния оператор

 

 

След официалната му премиера, Yettel предлага на всички свои бъдещи и настоящи клиенти новия
HUAWEI nova Y70. Смартфонът е най-актуалното попълнение на добре познатата серия. С него потребителите отново получават модерни технологии на разумна цена. Новият модел се отличава с яркия си 6,75“ FullView дисплей, голямата 6000mAh батерия, 22,5W HUAWEI SuperCharge, 128GB памет и мощната EMUI 12 операционна система. Цената на смартфона е 229,99 лв. в брой, или 11,99 лв. на месец с Тотал Макс 39.99 и договор за 24 месеца. На тази цена до 14 август клиентите могат да получат и смарт гривната
HUAWEI Band 7 с редица фитнес функции, както и допълнително 6 месеца спокойствие за теб и твоя телефон:

  • Големият екран е в сигурни ръце – 6 месеца застраховка на екрана от Huawei1
  • Право на 1 ремонт, без да задаваме въпроси
  • Автоматична активация след включване на устройството към мрежата за данни

HUAWEI nova Y70 разполага с 13-слойна система за защита за подобряване на безопасността при зареждане, както и жизнения цикъл на батерията.

Серията HUAWEI nova Y позволява на потребителите да се насладят на слушането на музика, възпроизвеждана с висока сила на звука. HUAWEI nova Y70 е оборудван с наскоро модернизираната HUAWEI SuperSound система, която подобрява качеството на звука и осигурява по-дълбок бас, по-ясни средни честоти и е със значително подобрен динамичен обхват и усещане за пространството. HUAWEI nova Y70 поддържа виртуален 9.1-канален звуков ефект, който внася 3D ефекти към звука, за да създаде необикновено преживяване.

Задната камера на HUAWEI nova Y70 е оборудвана със системата AI Triple Camera, включваща 48MP /f/1.8 бленда/ основна камера с висока разделителна способност, 120° 5MP ултраширокоъгълна камера и 2MP камера за дълбочина. Основната камера с висока разделителна способност с оптимизирани алгоритми на Huawei може да намали шума и да увеличи динамичния обхват, като гарантира, че всеки кадър е с оптимално качество. 120° ултраширокоъгълната камера помага лесно да включите повече съдържание в един кадър, за да уловите всеки спомен, независимо дали снимате пейзажи, портрети или групови снимки.

Дискретната Depth Camera работи в тандем с новоразработения боке алгоритъм и може точно да локализира разстоянието и дълбочината на обекта. 3D изображенията се използват за извеждане на фокуса на снимките, било то пейзаж или портрет.

От своя страна смарт гривната Huawei Band 7 се отличава със стилен и тънък дизайн, както и възможност за 14 дни работа с един заряд на батерията. Моделът разполага с 96 различни режима за тренировка и поддържа автоматично наблюдение на SpO21 и сърдечен ритъм благодарение на хардуера HUAWEI TruSeen 4.0.

/1/- 6-месечната Застраховка на екрана /„Кампанията“/ за HUAWEI nova Y70 се предоставя  от HUAWEI Consumer Business Group България /„HUAWEI“/, подразделение на „Хуауей Технолоджис България“ ЕООД, гр. София, бул. „Цариградско шосе“ 115 Г, сграда Мегапарк, ет. 13. Тази кампания се провежда от 1 юли 2022г. до 30 септември 2022г. От 1 юли 2022г. до 30 септември 2022г. отговарящите на условията потребители на смартфони HUAWEI Y70 получават  6-месечна Застраховка на екрана за своето устройство. Клиентът автоматично получава достъп до промоционалния период на застраховката с първата активация на устройството.

Повече информация вижте на: https://consumer.huawei.com/bg/support/6-months-screen-protection/

Повече информация за предложенията можете да откриете тук.

 

 

 

Столична лекарска колегия и РЛК Стара Загора проведоха съвместен управителен съвет и обмениха опит в инициативите си

 

Старозагорската колегия ще инициира създаването на Младежка секция по примера на СЛК

 

 

Съвместен управителен съвет проведоха ръковдствата на Столичната лекарска колегия и Регионалната колегия на Стара Загора. Управителните органи на двете съсловни организации обмениха опит в начинанията си и получиха специални поздравления за инициативата от главния секретар на УС на БЛС д-р Валентин Пеев.

Председателят на СЛК д-р Асен Меджидиев презентира пред колегите си от Стара Загора инициативите на столичната съсловна организация и направи отчет по изпълнението им:

-          фонд „Млад лекар“, който дава възможност и поема средствата на млади лекари за краткосрочни специализации, обучения и курсове;

-          фонд „Лекарска взаимопомощ“, чийто обхват бе разширен и се насочиха допълнителни грижа и средства в помощ на пенсионираните лекари, които вече не практикуват и имат необходимост от финансова подкрепа във връзка със заболяване.

Д-р Меджидиев припомни и най-новите активности на колегията в полза на лекарското съсловие – СЛК предостави на членовете си  безплатен достъп до ресурсите на научното издателство Springer. Електронните информационни ресурси в областта на медицината от базата данни на едно от най-реномираните научни издателства Springer Nature съдържа протоколи и над 700 научни медицински списания.

Председателят на РЛК Стара Загора д-р Генка Пейчева благодари на ръководството на СЛК за подкрепата и споделените идеи и обясни, че в Старозагорската лекарска колегия ще се инициира създаването на Младежка секция по примера на СЛК.

„Радвам се, че нашите млади колеги припознават идеята за обединение на младите лекари, защото те ще поемат щафетата от нас по-опитните и по-възрастни лекари“, отбеляза д-р Пейчева. 

Младежката секция на СЛК бе създадена на 10 май тази година, когато над 130 млади лекари участваха в учредителното събрание на МСЛК. Председателят на Младежката секция на СЛК д-р Диян Ганев и членовете на УС на МСЛК  споделиха с младите си колеги от Стара Загора подробности и идеи от работата си в новосъздаденото обединение.

„Бъдещето е на младите хора. Те са носители на новото, на идеи, те са моторът. Идеята и ползата от съзадването на обединение на младите ни лекари е и в това те да натрупат опит в съсловната организация и работа“, отбеляза д-р Меджидиев.

Столичната лекарска колегия наброява над 10 400 лекари или близо една трета от лекарите в България като над 3500 от тях са под 40-годишна възраст.