Translate

сряда, 13 юли 2022 г.

Янка Рупкина стана академик в международен университет

Учени и творци с почетни звания от Международен университет. Организацията на Обединените Българи отбеляза 15-та годишнина

 

 

Цяла плеяда учени и творци получиха почетни звания от Международния университет на обединените българи по време на честванията за 15-ата годишнина на Организацията на Обединените Българи вчера в залата на СБЖ в София.

Академичният съвет начело с акад. Сергей Иванова и фолклористът проф. д-р Николай Ников връчиха почетните дипломи за научни и творчески постижения. 

Научните звания Академик и Член-кореспондент получиха любимата народна певица Янка Рупкина, създателят на ансамбъл „Българе“ Христо Димитров, етнологът Георг Краев, създателят на най-големия Исторически парк в Европа Ивелин Михайлов, журналистката и пиар Патриция Кирилова - магистър Защита на културно-историческото ни наследство, полк. инж. Валентин Николов - председател на съюза на военноинвалидните кооперации и др.

Председателят на ООБ Живко Бъчваров представи мащабната платформа за развитие на общобългарската общност, бе насрочена и Българиада 2022, в която участват учени и творци от всички български общности по света. 

През годините ООБ  акумулира иновации на българи от цял свят и подпомогна развитието им. Издаде редица научни трудове на българи от цял свят и проведе научни и творчески форуми с етнически българи от различни континенти. 

В деня на Будителите - 1 ноември, организацията връчва награди за Родолюбие на  личности от различни сфери на обществения живот. 

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар