Translate

петък, 31 юли 2020 г.

National Geographic представя минисериала „ДЪРВОСЕКАЧИ“, с премиера на 09.08.2020


Епичната поредица от осем епизода от Scott Rudin Productions и Fox 21 Television Studios със създател Елууд Рийд е базирана на New York Times бестселъра на Ани Пру. Продукцията е с участието на звезден актьорски състав, начело с Дейвид Тюлис и Марша Гей Хардън. Зрителите ще бъдат пренесени в 17-и век в Нова Франция.
Историята е изпълнена с мистерии, драма и силни характери

„ДЪРВОСЕКАЧИ“ разглежда мистериозното клане на заселници в обширните и безпощадни диви земи на Нова Франция през 90-те години на 17-и век. То заплашва да въвлече целия район във война. Не липсват заподозрени – англичаните, компанията на Хъдсън Бей и група от племето Ирокези, влезли в съюз с англичаните, с цел да прогонят французите от територията си. Но кой е извършил това безпощадно деяние?
Минисериалът от осем епизода на National Geographic, създаден от Елууд Рийд и вдъхновен от бестселъра на Ани Пру, пренася зрителите на границата на цивилизацията през 17-и век. Продукцията „ДЪРВОСЕКАЧИ“ ще се излъчва премиерно от 09.08. от 22 и 23 часа, с два епизода всяка неделя.
Действието в „ДЪРВОСЕКАЧИ“ се развива в малко селище в района, където днес се помещава канадската провинция Квебек. Католическата църква изпраща йезуити да покръстят местното население, а Франция изпраща слуги да населят територията, заедно с така наречените „Filles Du Roi“ /Дъщери на Краля/. Това са млади жени, които трябва да си намерят съпрузи и да създадат семейства, за да спомогнат за процъфтяването на колонията. Многообразната група от аутсайдери, мошеници и невинни участници трябва да се справя с жестоки премеждия, противоположни интереси и объркано чувство за лоялност на кръстопътя на цивилизацията – края на 17-и век, Нова Франция.
„ДЪРВОСЕКАЧИ“ е история за оцеляването и стремежа да се изгради цивилизация насред безкрайната гора“, казва Рийд, създател и изпълнителен продуцент на сериала. „Преселниците, които отиват да търсят своя късмет в необятния и суров Нов свят – бедняците без земя, улични мошеници, религиозни проповедници, грабливи търговци и безпарични млади жени, които се надяват да намерят съпруг със земя и богатство – всички те се сблъскват с жестоката реалност на мечтите си, докато се опитват да намерят своето място. Озовават се в дълбоката гора: диво и сурово място, дом на местни племена, които гледат на пристигането им с пренебрежение, но и с разбирането, че съюзът с тези отчаяни новодошли е все по-необходим за тяхното оцеляване.“
Сериалът разказва вълнуващата история за изследванията, приключенията и амбициите на младите мечтатели и бойци. Някои с утопична представа за света, други – семпли и пресметливи, но всички изправени пред предизвикателствата на Новия свят. Докато напрежението нараства, се оформят необичайни съюзи, стари вражди се задълбочават, сформират се и нови семейства, всичко това на фона на безграничните природни богатства и скрити опасности на новия американски континент. Картината на сблъсъка между цивилизацията и търговията, представена в „ДЪРВОСЕКАЧИ“, е отвъд времето, каквато е и тази на приключенския дух, чудесата на природата и оцеляването на най-приспособимите.
Поредицата ще бъде излъчена премиерно в 172 страни на 43 езика. Историческият сериал от осем епизода е продукция на Fox 21 Television Studios и Scott Rudin Productions и е базиран на бестселър романа на New York Times от носителката на награда „Пулицър“ Ани Пру. В продукцията участват Дейвид Тюлис
/„Жената чудо“/ в ролята на Клод Трепани, Марша Гей Хардън /„Нюзрум“/ „The Newsroom“/ като Матилд Гефар, Анайрин Барнард /„Дюнкерк“/ като Хеймиш Гоумс, Джеймс Блур /„Дюнкерк“/ като Шарл Дуке, Крисчън Кук /„Point Blank“/ като Рене Сел, Дейвид Уилмот /„The Alienist“/ като Капитан Бушар, Томас М. Райт /„Мостът“/ като Елайша Кук, Талула Хадън /„Black Mirror: Bandersnatch“/ като Мелисанд, Тийо Хорн /„The Man in the High Castle“/ като Мари, Лили Съливан /„Picnic at Hanging Rock“/ като Делфин и Зан Маккларнън /„Фарго“/ в ролята на Ивон.
Създателят на поредицата Рийд /„Мостът“/ е и шоурънур и изпълнителен продуцент. Скот Рудин /„Няма място за старите кучета“/, Гарет Бах /„Злокобна нощ“/, Ели Буш /„Лейди Бърд“/, Дейвид Слейд /„Black Mirror: Bandersnatch“/ и Ани Пру също са изпълнителни продуценти.
Ани Пру е автор на 8 книги, включително на романа „Местни новини“ /„The Shipping News“/ и сборника с разкази „Close Range“. Сред наградите ѝ са „Пулицър“, наградата „Пен/Фокнър“ и много други. Историята ѝ „Планината Броукбек“, първоначално публикувана в New Yorker, е адаптирана в едноименния филм, отличен с „Оскар“.

Пет шедьовъра на Уди Алън гледаме на Лятната Киномания на Платформа А6


Лятната Киномания продължава през първата седмица на месец август с пет шедьовъра на великия режисьор Уди Алън – "Могъщата Афродита", "Всеки казва "Обичам те", "Да разнищим Хари", "Знаменитост" и "Сладък и гаден". Прожекциите на хитовите класики ще бъдат единствено на Платформа А6 в три поредни дни – между 4 и 7 август, а целият фестивал продължава до 10 август.
Началото на вечерите, посветени на Уди Алън, ще постави „Могъщата Афродита” на 4 август от 18:00 ч. Три години след като спортният журналист Лени отстъпва пред убеждаванията на съпругата си Аманда и двамата осиновяват дете, той продължава да е любопитен коя би могла да е майка му. Така Лени попада на проститутката Линда Аш. Ужасен, но и изпълнен със съчувствие към съдбата й, Лени решава да подобри живота й, преследвайки тази своя мисия с такова усърдие, че не забелязва как собствената му съпруга се отчуждава от него.
Една прелестна приказка, изпълнена с неподражаема романтична магия, ще завладее публиката в същия ден от 20:00 ч. Киноманите ще могат да гледат първия музикален филм на Уди Алън – „Всеки казва „Обичам те”, който ще очарова с умерена доза хумор и изтънченост. Сред звездния актьорски състав са Джулия Робъртс, Дрю Баримор, Натали Портман, Голди Хоун и Ицхак Перлман, който участва като самия себе си.
Безспорно във всеки от своите филми Уди Алън оставя своя почерк и дори част от своя живот. И макар някои от хората да го осъждат, Уди никога не се е плашил да представи бурния си личен живот с всички възходи и падения на големия екран. С класиката „Да разнищим Хари”, режисьорът представя един горчиво-смешен поглед към творческия процес с характерната за него безпощадна самоирония. Не пропускайте тази забавна комедия на 5 август от 20:00 ч.
Смехът е гарантиран и през следващия ден – 6 август от 20:00 ч., от Лятната Киномания с филма „Знаменитост” с участието на Леонардо Дикаприо, Кенет Брана, Чарлийз Терон, Уинона Райдър, Джуди Дейвис и Мелани Грифит.
Робин и Лий са отскоро разведени. Това не е особено изненадващо – той е клюкарски журналист, който е така отдаден на славата, богатството и вървящите с това лесни свалки, че не би се поколебал да продаде чувствата на близките си. При все това Робин не е особено щастлива от краха на техния брак. Тя се лута, лишена от самоувереност, докато не среща ТВ продуцента Тони, който изглежда твърде нормален, за да е истински. Опитвайки се да започнат живота си наново, всеки по своя си начин, пътищата на отчуждената двойка продължават да се пресичат сред безбройните приеми, партита и премиери, които са есенцията на нюйоркския живот за всеки, озовал се в примката на славата.
Краят на работната седмица си заслужава да се отбележи със забавната комедия „Сладък и гаден” с участието на Шон Пен, Саманта Мортън и Ума Търман. Филмът ще ви преведе през 30-те години, когато Емет Рей е считан за втория най-велик джаз китарист в света. Но извън сцената, и особено в отношенията му с жените, той е неоспорим крал. Шон Пен е в стихията си в тази роля, станала една от най-добрите в кариерата му. Потопете се в неговото очарование на 7 август от 18:00 ч.
Билети за прожекциите може да закупите на tickets.ndk.bg, на касите на Билетен център – НДК и на касата на вход А3 час преди прожекцията.

Запознайте се с елегантния и забавен „Господин Магу“ по Boomerang


Господин Магу е много мил и добре възпитан. Поради зрителното си увреждане обаче, той често изпада в проблемни ситуации. Но това винаги се случва със същия елегантен стил, с който се измъква от тях.
Заглавният й герой стана известен за първи път на зрителите през 1949-та година. Днес този сладък възрастен джентълмен се завръща на екраните в чисто ново анимационно предаване. Каква е неговата история? Въпреки че господин Магу има огромни проблеми със зрението, той все още предпочита да не носи очила. В резултат на това изпада в ред смешни неприятности, например бъркайки душ с дъжд или планинска пътека с небостъргач.
Неговото вярно куче му помага във всичките му приключения. Двамата често трябва да се изправят и срещу хамстера мегаломан Физ, който редовно крои планове да докаже на света колко голям гений е. Този микс от герои гарантира на най-младите зрители страхотно забавление всеки път.
В един от новите епизоди господин Магу ще тръгне на опасна планинска експедиция. Проблемът е, че вместо да достигне върха, той ще започне да изкачва градския небостъргач. Също ще се опита да иде на релаксиращ къмпинг - разбира се, ще го направи по свой начин и вместо на къмпинг, ще се озове в градския парк. Господин Магу също ще се посвети на наблюдения на небето, с телескопа си - това, разбира се, ще му създаде много нови, забавни неприятности.
Началото на новата поредица „Господин Магу“ ще бъде на 3 август и ще продължи всеки ден от 9:00 ч. по Boomerang.

Cartoon Network - ТВ забавление със сем. Уотърсън


Всеки ден от 11.00 ч. и 17.00 ч. през м. август

Присъедини се към телевизионното забавление на Гъмбол и семейството му. Заедно с тях, гледай най-вълнуващите и забавни предавания на CN. През август можеш да очакваш маратони на „Време за приключения“, „Гръмотевичните котки: Тътен“, „Виктор и Валентино“ и DC Super Hero Girls.

Boomerang – Околосветско пътешествие със „Скуби-Ду“


Всеки ден от 10.00 ч. през м. август

Не пропускай историите на любимата си, разкриваща мистерии банда в предаването „Спокойно, Скуби-Ду!“. В тази поредица, след  като завършват последната си година в гимназията, членовете на екипа на Скуби-Ду решават да пътуват с вана на мистерията и да търсят забавления и приключения по време на  лятото, което може да се окаже последното, което ще прекарат заедно. Както винаги, обаче, чудовищата всяват смут и им пречат да завършат пътуването си.

-  - - - - - - -

Котки и кучета
Всеки ден от 16.00 ч.

Обичаш котки и кучета? Това лято ти предлагаме да се насладиш на любимите си предавания с лаещи и мяукащи герои по Boomerang.