Translate

събота, 3 ноември 2018 г.

Наско - големият победител на VIP Brother 2018-a с цели 60.1%


Константин се класира на второ място и на излизане сподели, че се радва за Наско и че той заслужава тази победа. Големият победител сподели, че е много щастлив и сподели, че Къщата ще му липсва.
Пета се класира Божана, която сподели, че от риалити предаванията се помнят другите участници, а не победителите. След нея, на четвърто място, застана Петко, той сподели, че харесва и тримата останали след него финалисти, но заложи на Константин да спечели. С бронзовия медал се окичи Стефан. Мъжът на Гала каза, че и двамата финалисти заслужават да спечелят, но според него Наско повече се нуждае от това и заложи на него.
Понеделник от 20:00 часа започва Big Brother: Most Wanted. Кои ще са новите Съквартиранти и какво им е подготвил Биг Брадър, ще видим само по NOVA.

четвъртък, 1 ноември 2018 г.

Един напуска Къщата довечера по волята на зрителите


Съквартирантите в зловеща мисия по случай Хелоуин



Хелоуин бе посрещнат подобаващо в новиханската Къща на ужасите. Паяци, вещици и тикви царстваха над Съквартирантите, а мисиите на Биг Брадър доведоха до смях и болка. Палавите мисии цял ден забавляваха обитателите на Къщата, а паякът се превърна в талисмана на отбора. Какви щуротии правиха цял ден Съквартирантите и как мина партито по случай Вси Светии ще видим довечера в 21:00 часа в ефира на NOVA.
Ваня, Божана, Наско, Константин, Стефан и Петко очакват подкрепата на зрителите, защото довечера един от тях ще напусне Къщата ден преди финала. Алекс Сърчаджиева и Азис ще посрещнат изгонения, а последните оцелели в Къщата дори и не подозират, че един от тях ще напусне едва на метър преди големия финал.

сряда, 31 октомври 2018 г.

Варна открива националното турне на Васко Василев


Виртуозният цигулар се завръща в морската столица след над 2-годишна пауза

Варна е първият град от националното турне на Васко Василев. На 5 ноември виртуозният цигулар ще излезе на сцената на Двореца на културата и спорта заедно с оркестъра на Кралската опера и музиканти от цял свят – Аржентина, Сингапур, Англия, Испания и разбира се, България.
Освен морската столица, Русе (6 ноември), Пловдив (8 ноември) и София (10 и 11 ноември) са другите градове от турнето на Васко Василев, което за поредна година се провежда с подкрепата на Лидл България. Тазгодишните спектакли на световноизвестния цигулар ще бъдат симфония от музикални теми – сред тях са филмови класики, както и любимото на Васко Василев фламенко и вдъхновителят на аржентинското танго – Астор Пиацола.
“Щастлив съм, че турнето ни тази година започва от Варна. Това винаги е един от най незабравимите концерти с много топла, но и взискателна публика. Не сме се срещали от над 2 години, когато беше последното ми гостуване в морската столица. Нямам търпение да покажа града на колегите си от оркестъра на Кралската опера. Част от репертоара ни е с дъх на море – специално мислех за Варна, когато избирах какво ще свирим.“, споделя самият Васко Василев.
Освен в рамките на националното му турне, почитателите на класическата музика могат да чуят Васко Василев, като закупят и първия му албум с изпъления на живо, който може да бъде открит във всички магазини Lidl в страната. Албумът включва негови изпълнения на живо от концерта му в зала 1 на НДК през декември миналата година, с участието на творческия му партньор Памела Никълсън и солисти от Оркестъра на Кралската опера в Лондон.
Билети за концертите на Васко Василев във Варна, Русе, Пловдив и София могат да бъдат закупени от Eventim.bg.

National Geographic - Космическите совалки: Триумф и трагедия


Неделя 4 ноември от 20:55
Премиера през ноември

Документалната поредица разглежда необикновената история на космическите совалки – първите космически кораби за многократна употреба. Замислени още преди 50 години, совалките трябвало да са нов, безопасен и евтин начин за изучаване на космоса. Със скорост 17 500 мили в час, 13 пъти по-бързи от „Конкорд“ и с топлинна изолация, която би издържала на два пъти по-висока температура от тази на лавата, совалките достигат нови висини в технологията. Човекът, който прави първия космически полет през 1981 г., Робърт Крипън, разказва как първата мисия едва не се провалила, когато част от топлинния щит на совалката отказва. Но полетът е успешен и совалките влизат в действие. С място за 8 астронавти, совалката може да носи в космоса повече оборудване и хора от всеки друг космически кораб. За пръв път в историята совалките отварят място и за жените в НАСА. Реа Седън, първата жена астронавт на совалка, споделя, че в НАСА не били подготвени за новите попълнения и трябвало да изработят специални космически костюми, които жените да използват. Но зад камерата се крие и другата истина за совалките. Историкът Роланд Уайт разкрива, че совалките трябвало да провеждат специални шпионски мисии за военните сили на САЩ. През 1983 г., президентът Рейгън решава да използва совалките и да построи известната си космическа Инициатива за стратегическа отбрана и да спечели Студената война. Но тъй като всеки полет струвал 15 билиона долара, совалките се оказват трудни за поддръжка и доста по-скъпи от предвиденото. Уейн Хейл, главният отговорен за програмата, обяснява, че през 1986 г. от НАСА толкова отчаяно се опитват да спечелят одобрението на народа, че решават да изпратят цивилен гражданин - учителката Криста Маколиф в Космоса, която да предава на живо в класните стаи. Но когато от НАСА пренебрегват предупрежденията на собствените си инженери и совалката „Чалънджър“ избухва, убивайки Криста и останалата част от екипажа, програмата бива закрита.

„Грешното възпитание на Камерън Пост“ закрива деветото издание на София Индипендънт Филм Фестивал


Tийнейджърската драма на режисьора Дезире Акхаван с награда на журито на тазгодишното издание на „Сънданс“

В последния фестивален ден – 3 ноември от 19:30 часа в кино „Люмиер Лидл“ киноманите ще видят скандалната американо-британската драма „Грешното възпитание на Камерън Пост“.
Излязъл на големия екран едва през януари тази година, тийнейджърският филм бързо печели симпатиите дори на критиците. Филмът разказва историята на няколко ученици. След като е хваната с друго момиче в нощта на бала, Камерън е изпратена в лагер, където „поправят“ хомосексуалните деца.
Чрез филма си, режисьорът Дезире Акхаван разказва една съвременна история, която често е пренебрегвана, заради естеството си. Всеки, който гледа лентата, ще може да си отговори на въпросите как действат на подрастващите подобни лагери и помагат ли им или само ги объркват още повече. В кампуса Камерън среща съмишленици, които стават нейни приятели, но се сблъсква с една реалност, която по никакъв начин не кореспондира с нейната.
В главните роли ще видим: Chloë Grace Moretz (Камерън), Sasha Lane (Джейн), Quinn Shephard (Coley) и др.
Още през януари „Грешното възпитание на Камерън Пост“ спечели голямата награда на международния филмов фестивал в „Сънданс“.
В рамките на София Индипендънт Филм Фестивал зрителите у нас ще могат за първи път да видят лентата на голям екран. С този филм ще завърши деветото издание на фестивала за независимо кино у нас, а останалите филми извън конкурсната програма са: „Малката Италия“, „Хотел „Артемида“, „За всичко е виновен енотът“, „Пеперуда“, „По-силен“, „Стъкленият замък“, „Само смелите“, „Тъли“, „Милост“, „The Whisky Robber”, „Ноември“, „Арктика“, “First Reformed”, „Фантастична жена“, „Маккуин“, „Гняв“, „Кръстопът“, „Чакалня“ и "Ванитас“.