Translate

събота, 2 март 2024 г.

Първа двойка напуска “Един за друг” 5 този уикенд

 

 

Тази седмица зрителите ще станат свидетели на първата елиминация в пети сезон на “Един за друг”. След като миналата неделя Ивайло и Христина от Костинброд получиха втори шанс, в епизода снощи от 20:00 часа по NOVA те разчитаха на щедростта на другите двойки във Вилата на любовта, за да се върнат в играта.

Първото индивидуално изпитание за седмицата тества уменията по плуване на жените, които трябваше да събират малки жълти патета в басейна на Вилата на любовта. Върху тях са изписани досадни женски навици. Мъжете отново залагаха, а като част от играта им се наложи да изстискват дамите, облечени в костюми на огромни гъби за баня.

В епизода тази вечер задачата пред мъжете ще е привидно свързана с домакинска работа, но всъщност ще тества колко добре слушат и разбират какво им казват жените им. Предизвикателството за двойки в неделя ще изпита знанията на участниците, които ще отговарят на въпроси преди опасен сблъсък с бомба, която може да застраши последните в класацията. И двете игри ще предложат много забавни моменти за зрителите.

 

Нови герои и нов сюжет 100 години назад във времето – сериалът „Вина“ на БНТ със специални епизоди на 3 и 10 март

 

 

Броени седмици преди големия финал на втория сезон на хитовия сериал на БНТ „Вина“, предстоят два специални епизода – на 3 март и на 10 март. Сериалът „Вина“ се излъчва всяка неделя от 21:00 ч. по БНТ 1, с повторение в събота от 16:00 ч. по БНТ 1.

„Уважаеми зрители, ако искате бъдещето да е различно от миналото, не забравяйте миналото! Следващите два епизода ще бъдат различни, различни по всичко. Нови герои и нов сюжет, при това, 100 години назад.

Ще ви потопим в различна епоха, в която отношенията между хората и порядките са имали съвършено различни измерения и стойности. Вярвам, че всеки от вас ще открие връзките между миналото и настоящето. Ако епизодите ви харесат, разровете старите снимки на бабите и дядовците ви и ще откриете много магия! Приятно гледане!“, казва Виктор Божинов, режисьор и креативен продуцент на сериала „Вина“.

Ролите в епоха се изпълняват от Александър Хаджиангелов, Ева Данаилова, Изабела Иванова, Велислав Павлов, Фани Коларова, Петър Дочев, Каталин Старейшинска.

На актрисата Фани Коларова, която от 20 години живее и работи във Франция, са необходими едва 24 часа, за да прочете сценария и да приеме предложението на Виктор Божинов да участва в сериала на БНТ. За работата ѝ с екипа на „Вина“, за срещата ѝ с Ален Делон и живота във Франция – вижте специалното интервю с Фани Коларова в „100% будни“.

Художник-сценограф на епизодите в епоха е Росица Бакева, а художник по костюмите е Мина Кайе. Как се правят костюми в епоха – вижте интервюто с Мина Кайе в „Култура.БГ“.

Сериалът „Вина“ е с режисьор Виктор Божинов, сценаристи са Ваня Николова, Нели Димитрова и Екатерина Николова. Креативни продуценти на втори сезон са Виктор Божинов и Ваня Николова. Режисьор по монтажа е Нина Алтъпармакова, композитор е Петър Дундаков, оператори са Калоян Божилов и Георги Гвоздев. Изп. продуцент е Надежда Цветкова.

Звездите в сериала „Вина“ са Владимир Зомбори, Елена Телбис, Михаил Билалов, Параскева Джукелова, Лилия Маравиля, Кристина Верославова, Герасим Георгиев – Геро, Светлана Янчева, Силвия Лулчева, Димитър Селенски, Климентина Фърцова, Веселин Калановски, Дария Митушева, Живко Сираков, Роберт Янакиев, Михаил Милчев, Мая Бежанска, Милица Гладнишка, Биляна Петринска и др.

 

Празнична програма в ефира на NOVA за 3 март

Денят на Освобождението с най-важните акценти от честванията в цялата страна, вдъхновяващи истории и премиерни филми

 

 

В Деня на Освобождението, 3 март, ефирът на NOVA ще предложи на зрителите специална програма. Начало на празничния ден в неделя ще даде „Събуди се“, чието издание ще бъде посветено на националния празник и ще продължи до обедната емисия новини в 12:00 ч. Част от предаването ще станат любопитни събеседници и интересни истории, a журналистите на NOVA ще направят зрителите свидетели на чествания от цялата страна и чужбина.

Водещ в студиото на „Събуди се“ ще бъде Марина Цекова, която ще даде думата на вдъхновяващи личности, сред които артистите Елена Петрова и Камен Донев, както и юридическия съветник на кралица Елизабет – Лорд Бризби, който е правнук на Тодор Бурмов – първият министър-председател на Княжество България. В сутрешния ефир предстои ексклузивна среща и с оперната певица, донесла много поводи за гордост на България, Соня Йончева. Навръх празника тя ще разкрие защо се чувства горда българка, а в събота зрителите ще проследят нейния откровен разговор с Мариян Станков – Мон Дьо. Любимите български актьори Владо Пенев, Теодора Духовникова, Малин Кръстев, Захари Бахаров, Бойко Кръстанов, Луиза Григорова и Юлиан Вергов ще представят специално за зрителите на NOVA едни от най-въздействащите български произведения – „Левски“ на Иван Вазов и „Обесването на Васил Левски“ на Христо Ботев като част от проекта „Поетите“.

Водещ на изнесеното студио в „Събуди се“ на връх Шипка ще бъде Христо Калоферов, който ще покаже най-интересните моменти от честването на националния празник. Там ще се срещне и с българската алпинистка Силвия Аздреева – първата българка, покорила върховете К2 и Лхотце и втората българка, изкачила Еверест.

Обедната емисия новини на NOVA ще обобщи най-важните информационни акценти до момента в 12:00 ч. Кулминацията на празника от площад „Народно събрание“, където ще се проведе тържествената заря-проверка, както и всички новини от празничния ден, ще бъдат проследени в Новините на NOVA в 19:00 ч. от водещите Даниела Тренчева и Христо Калоферов и репортерите на NOVA.

В следобедните часове в студиото на „На фокус с Лора Крумова“ ще влязат атрактивни гости, които ще коментират едни от най-актуалните обществени теми от седмицата. Предстои среща със съдия Лада Паунова, която ще гледа делата срещу главния прокурор, както и Михаил Въжаров – баща на Кирил, чийто живот беше отнет пред дискотека „Соло“. Мария Йотова пък ще разкаже в чии вени тече едновременно кръвта на Раковски, Райна Княгиня и Софроний Врачански. На 3 март в студиото ще влязат още актьорът Камен Воденичаров и журналистът Наталия Симеонова.

Веднага след централната емисия новини, журналистът Николай Дойнов и операторът Росен Илиев тръгват по стъпките на българските опълченци в специалното издание на „Темата на NOVA“ – „Българското опълчение – от Кишинев до Сан Стефано”. Каква е заслугата на българите за Освобождението от 1878 година? – Очаквайте истории за подвига на хилядите доброволци и за пътя им към победата.

В неделя от 23:00 ч. пък ще бъдат пресъздадени исторически моменти от българската действителност в края на Втората световна война във филма „Останалото е пепел“. За да вземе интервю от видния български политик, дипломат и финансист Атанас Буров

/Асен Блатечки/, в София пристига американският репортер Джордж Смит /Нейтън Купър/, който попада в поредица от интересни ситуации с неочаквани развръзки, романтична изненада от съдбата и много обрати, които оставят следи за цял живот.