Translate

четвъртък, 15 август 2019 г.

Нараства интересът към безалкохолните алтернативи на бирата


Zero Zone на компанията HEINEKEN вече предлага над 40 различни продукта с 0.0% алкохол на 20 различни европейски пазара

Водещият пивовар затвърждава интереса си към безалкохолната категория, вследствие на нарастващото търсене сред консуматорите към безалкохолните алтернативи на любимите бири.
Последните проучвания на компанията сочат, че над 60% от европейците предпочитат безалкохолните продукти. 84% от тях пият алкохол умерено или се опитват да намалят консумацията му, а новите поколения като милениалите сериозно я ограничават. За 68% от европейците ниското съдържание на калории е основен приоритет, а над 70% имат предпочитание към продуктите без добавена захар. Всичко това е само част от причините за отчетеното нарастване с 5.9% на продажбите на бира и сайдери с по-малко алкохол от 0.5% в световен мащаб.
Като част от семейството на HEINEKEN, ЗАГОРКА АД обедини безалкохолните си продукти в портфолио, което цели да отговаря по-точно на нуждите и вкусовете на потребителите. Платформата Zero Zone е поредната стъпка, затвърждаваща дългогодишните усилия на компанията в подкрепа на отговорната консумация и отговор на нарастващата тенденция за стремеж към по-здравословен и балансиран начин на живот - чрез развитие на безалкохолната категория с по‑концентрирана комуникация, подходящо позициониране и повече активации на местата за продажба. Този нов и интегриран подход постави фокус върху безалкохолните бири и радлери от портфолиото на компанията и допринесе за развитието на категорията и отличаването на компанията на пазара.
Считана за една от най-иновативните в сектора, според консуматорите, ЗАГОРКА АД, е първата компания, която предлага безалкохолна бира на българския пазара. Загорка 0.0% е най‑продаваната в категорията си в България, а Ариана Радлер е първият радлер на пазара, както като алкохолно, така и като безалкохолно предложение. Портфолиото Zero Zone в България включва продуктите Heineken® 0.0%, заедно с локалните брандове Загорка 0.0% и Ариана Радлер 0.0%. Heineken 0.0% е безалкохолна бира, с безкомпромисните характеристики на Heineken® – произведена от 100% натурални съставки  и уникалната Heineken A-Yeast мая. Важен акцент е, че пивото запазва страхотния бирен вкус на Heineken, но без съдържанието на алкохол.
Загорка 0.0% - популярната безалкохолна лагер бира, произведена от изцяло натурални съставки и без консерванти и Ариана Радлер 0.0%, която включва вкусовете лимон, малина, както и новите два вкуса тъмен лимон, портокал и грейпфрут.

Няма коментари:

Публикуване на коментар