Translate

понеделник, 14 март 2022 г.

YALTA ART ROOM с пет премиери през новия театрален сезон

 

 

Първата премиера се състоя в края на месец февруари. На 25.02. зрителите се срещнаха със спектакъла

„Морфин“ от М. Булгаков.
„Морфин“ взима на мушка мястото на човека в битката между разума и чувствата, божественото и земното, свръхчовека и животното.

Творческият екип включва:

Поляков/Бомгард: Петър Петров – Перо

Сценография и костюми: Сияна Драганинска

Музика: Давид Кокончев

Оператори: Алекс Генчев и Иван Иванов

Фотограф: Боян Фераджиев

Режисьор: Кристина Беломорска

Адаптация: Кристина Беломорска и Петър Петров – Перо

През месец март – 15.03. – YALTA ART ROOM посреща „В-22“ – Самюъл Бекет /ателие/. Може би моментът е най-подходящ да се обърнем към един своеобразен пророк на абсурда, към парадоксалното му творчество, към странния му хумор и към неговия чудат оптимизъм. Оптимизмът, който съдържа в себе си несъвместимостта на човека в света.

Участват Симона Здравкова и Димитър Крумов, режисьор e Боян Крачолов.

Април месец е посветен на Войцек" от Г. Бюхнер. Човекът и духовното са поставени в един радикален тест. Кой е „Експерименталния човек” и какво става с него? Творческият екип е съставен от младите артисти - Димитър Илиев /режисьор/, Самуела Церовска, Радослав Радев /актьори/ и Димитър Илиев. Премиерата е на 8.04.2022г.

“ЛОКДАУН 5” от Сребрина Тимофей в петия месец от 2022г. Актрисата и автор на проекта ще се срещне с публиката на 13.05.

Животът е спрян, но човек не може да бъде сложен на пауза. Един опит за достигане границите на въображението и възможностите. За пълноценно изживяване на един забранен живот. Представлението е авторски моноспектакъл на Сребрина Тимофей.

В края на пролетния театрален сезон 2022г. творците от Театър „Зонг“ ще представят новия си проект „Аутсайдер“. Спектакълът ще разкаже за загубата като процес на изцеление. Животът като поредица от загуби, които водят до освобождаване на личността от самата себе си и обвързаностите ѝ със света: загуба от миналото, загуба на връзка с останалите, загуба на илюзиите, загуба на живота. Само чрез тоталната загуба на идентичност, в пълното себеотрицание може да се растартира. Творческият екип включва: Дина Маркова и Боян Арсов като режисьори и актьорите Боян Арсов, Мартина Кръстева, Павел Емилов, Венцислав Сариев, Живко Симеонов, Дина Маркова

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар