Translate

четвъртък, 17 ноември 2022 г.

Vivacom Art Hall Oborishte 5 представя първата самостоятелна изложба на Ани Рангелова „Бъди Вода“

 
 
 На 18 ноември 2022г. от 18:30 ч. в Салонната зала на галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5 ще бъде открита първата самостоятелна изложба „Бъди Вода“ на художничката Ани Рангелова. Експозицията представя картини с маслени бои на платно, картини микс медия на платно и картини микс медия на акрилно стъкло – неизлагани до момента в България. В изложбата ще бъдат показани около 30 картини на художничката.
Ето какво споделя авторката за своите творби:
-Картините с масло са рисувани в периода 2019г. – 2021г. и отразяват моите вътрешни преживявания в този период. Картините микс медия са рисувани 2022 г. и са продиктувани от желанието ми да дам по-оптимистични тонове и настроения за хората, когато ги гледат. Картините микс медия върху акрилно стъкло изразяват моето желание постоянно да експериментирам.
Ани Рангелова е родена в Източните Родопи на 4 ноември 1959 г. На 14 години семейството й се мести в Пловдив, завършва техникум по електротехника, но мечтата й е да стане художник. Пет години по-късно се премества в София и завърша Техническия университет. В София живее и работи и до днес. Започва да рисува като дете, като работи главно върху графики и портрети на хора. Твори с моливи, тъй като семейството й не може да си позволи бои. Никога не е имала възможност да учи това. След над 30 години прекъсване, преди 13 г. се връща отново към рисуването, като използва вече маслени бои върху платно. През 2011г. реализира самостоятелна изложба в гр. Пирдоп, а през 2012 г. участва в открита изложба, организирана от Виваком в гр. София. През 2013г. осъществява и "Абстракции" - самостоятелна изложба в София.
Нейните картини са автентични, бурни и изпълнени с цветове. Те са вдъхновени от природата във всичките й нюанси. Цветове, които да изобразят душата й в нейната дълбочина и чувственост. В живота си има различни източници на вдъхновение. Обича картините на Светлин Русев, Салвадор Дали и др. 
Изложбата може да бъде разгледана в периода от 19.11.2022г. до 30.11.2022г. /вкл./, с вход свободен от 11:00 ч. до 18:30 ч. /неделя и понеделник - почивни дни/ в Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5.


 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар